);

News4Mama: Colombiaanse agente redt baby en meer

News4Mama: Colombiaanse agente redt baby en meer

Wat gebeurde er afgelopen week in de wereld op het gebied van vrouwen, mama's en kinderen. Welk mamanieuws was trending op social media. Vaak heb ik er de dag zelf niet de tijd of de puf voor om direct in mijn laptop te springen en er een blog over te schrijven. Maar dat betekent niet dat ik er geen mening over heb of niets over te zeggen heb.

Dit mamanieuws heeft mij aangegrepen.

 

Colombiaanse agente redt leven van vondelinge

Social media werd overspoeld deze week door de Colombiaanse agente die een te vondeling gelegde ondervoede baby vond en als kersverse moeder direct herkende wat het nodig had. Haar moedermelk. Ze werd als heldin bestempeld, maar er waren ook mensen die vonden dat het niet kon. Ze had het maar een beetje “water moeten geven”. Elke moeder met een hart en volle borsten met melk had hetzelfde gedaan. We zijn een beetje de realiteit kwijt. Die borsten zijn mooi, zacht en ze zijn er zeker voor ons plezier, maar ze zijn er allereerst voor gemaakt om onze kinderen van het hoognodige te voorzien. Toen er nog geen Nutrilon bestond, hadden we voedvrouwen. Kindjes geboren uit vrouwen uit adellijke kringen of die niet zelf hun kinderen konden zogen, werden gezoogd door een voedvrouw. In veel landen gebeurt dit nog steeds. Daar is dus niets seksueels aan. Tegenwoordig is het ook zo dat je overproductie van borstvoeding kunt doneren aan ziekenhuizen. Deze gebruiken het voor prematuur geboren baby’s en baby’s die zorg nodig hebben en waarvan de moeder geen borstvoeding kan produceren. Een supergoed initiatief. Wat vind jij? Zou jij je baby in het ziekenhuis melk van een andere moeder hebben gegeven als je het zelf niet had gekund? Of had je dan toch voor kunstmatige voeding gekozen?

Hieronder het YouTube filmpje.

 

Gedwongen keizersnede als dat medisch nodig is

Verbijsterd was ik. Geen idee dat een arts geen medisch noodzakelijke keizersnede mocht uitvoeren als de moeder dit weigert. Alleen al in het Rotterdams Erasmus MC komt zo’n situatie 2 tot 3x per jaar voor. Niet zelden leidt dit uiteindelijk tot de dood van de volgroeide foetus. Je kiest dan dus uiteindelijk voor de dood van je baby. Ongelooflijk vind ik dit. Wat voor mensen zijn dit? Zijn dit godsfanaten die medisch ingrijpen (dus medicijnen en operaties) volledig afwijzen en het in handen van god leggen? Godswil of iets dergelijks? Ik heb hier eerlijk gezegd weinig of eigenlijk geen enkel begrip voor. Jij?

Dit waren 2 onderwerpen gerelateerd aan vrouwen en kinderen, die mij opvielen de afgelopen week. Je hebt ze vast niet gemist. En je hebt er vast ook een mening over. Ventileer ‘m vooral hieronder. Dan discussiëren we nog even verder.

Tot de volgende X!

 

Esmée

Wat te doen als je kind niet wil eten: 10 tips

Wat te doen als je kind niet wil…

Wanneer je kind niet wil eten, kan dat als ouder erg vervelend zijn. Je wilt namelijk dat je kind gezond eet en voldoende voedingsstoffen…

Een nieuwe slaapkamer voor onze puber

Een nieuwe slaapkamer voor onze…

Onze dochter groeide bijna letterlijk uit haar oude slaapkamertje. Ze is inmiddels 14 en 1.78 dus het werd tijd voor een nieuwe slaapkamer…

Nieuwe laptop nodig voor school? Zo kan je geld besparen!

Nieuwe laptop nodig voor school?…

Als je kind naar de middelbare school gaat, dan heeft het vanaf de eerste schooldag een laptop nodig of een Chromebook. Ze doen daar heel…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.