);

Heimwee naar de camping

Heimwee naar de camping

Het campingseizoen is nog niet helemaal afgelopen. We hoeven de boel pas uiterlijk 1 november af te sluiten dus áls er nog wat mooie weekenden komen, dan kunnen we daar nog van genieten. Toch heb ik al het gevoel van heimwee naar de camping. Ook al omdat de hockeywedstrijden van m’n oudste weer begonnen zijn en we dus minder ruimte hebben om een vol weekend op pad te gaan.

 

Stacaravan: super besluit!

Had je me anderhalf jaar geleden gezegd dat ik hier zou schrijven over heimwee naar de camping…ik had je niet geloofd. Zelf heb ik altijd wel iets met campings en buiten zijn gehad. Mijn lief echter niet, dus was het niet goed voor te stellen dat we een stacaravan zouden kopen. Toch deden we dat in het voorjaar van 2014 en tot nu toe is iedereen bij ons – ja, óók manlief – er heel blij mee.

 

Caravanvloer bezaaid met LEGO

Nu zou je denken dat we op de camping alleen maar buiten zijn. Dat is niet helemaal waar. We kunnen er ook binnen zitten. Ze kunnen er binnen spelen. Gelukkig maar; het is tenslotte niet altijd mooi weer in Nederland. Binnen spelen doen ze zelfs bij lekker weer ook op de camping wel met regelmaat. Dan ligt de hele caravanvloer bezaaid met de kleine collectie LEGO die we hadden meegenomen.

 

Boost in buiten spelen

Ondanks die bezaaide vloer weet ik zeker dat onze jongens door de camping een boost hebben gekregen in buiten spelen. Ze hebben daar veel meer de neiging om op pad te gaan, kijken wie er is om mee te spelen, dan thuis. Wij hebben ook eerder de neiging om ze naar buiten te sturen – onze stacaravan is nu eenmaal niet groot. Het mooie is dat het er sterk op lijkt dat ze ook buiten het campingseizoen meer buiten spelen dan voorheen. Omdat ze het gewend zijn geraakt.

 

Rust voor mama

In de zomervakantie ben ik zes weken vrij, net als de kids. Wij waren dus het overgrote deel van de zomervakantie heerlijk op de camping. Meer rust dan daar zal ik nooit krijgen denk ik. Het is gewoon waar: als je kinderen zich vermaken is het voor jou al snel goed. Ik moet eerlijk toegeven dat ik me zelfs begon te vervelen… al kan ik me dat nu, na een paar weken in het gewone werk-en-school-ritme, al niet meer voorstellen.

Dus ja, ik heb eigenlijk alweer heimwee naar de camping. Hoop op nog wat mooie weekenden…

» Lees ook: leuke kindvriendelijke campings in Nederland

 

 

Stampen in de plassen

Stampen in de plassen

Eigenlijk is het ongelooflijk. Je let even niet op en hop, de zomer is voorbij. Tenminste, daar lijkt het op het moment dat ik dit schrijf…

Heimwee naar de camping

Heimwee naar de camping

Het campingseizoen is nog niet helemaal afgelopen. We hoeven de boel pas uiterlijk 1 november af te sluiten dus áls er nog wat mooie weekenden…

Mooie wereld voor je kind

Mooie wereld voor je kind

Lieve mama’s, ik ga jullie even meenemen naar een wereld die jullie misschien niet kennen. Of alleen van naam kennen. Het zou zomaar kunnen…

Hai! Even voorstellen… ik ben Anneke (1970), moeder van twee heerlijke jongens (uit 2004 en 2006). Al vér voordat ik hen kreeg was ik dol op het spelen met kinderen. Tijdens mijn studie was ik hostess bij McDonalds. Je weet wel: kinderfeestjes, schminken, ballonnen en bezoek van Ronald McDonald. Na m’n afstuderen (1993) werd ik leidster bij Scouting en daar ben ik nog steeds actief. Heerlijk om leuke activiteiten te verzinnen voor die kids.

Mijn geld verdien ik met schrijven. Over geldzaken, daar heb ik door mijn studie en werkverleden verstand van. Dat ik in mijn vrije tijd nog lang niet uitgeschreven zie je wel op Speeljeblij.nl. Op Website4Mama kun je van mij artikelen verwachten over zowel geld als spelen. Tot gauw!

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.