);

De bijtketting: stylish verantwoord

De bijtketting: stylish verantwoord

Rebecca heeft een dochtertje van 5 maanden. Baby’s stoppen van alles in hun mond en tijdens kroel- en voedingsmomenten grijpen ze maar al te graag in bijvoorbeeld oorbellen en haren. Sommige baby’s ontwikkelen al hun eerste tandje rond de 6e maand en krijgen de behoefte om te kauwen om de pijn te verlichten. Dus toen ons werd gevraagd om een bijtketting van webshop modernemoeders.nl te testen, waren Rebecca en haar dochtertje de aangewezen personen hiervoor.

 

Een Bijtketting?

Geen idee wat ik mij bij een bijtketting voor moest stellen. Mijn dochter haar tandjes komen nog niet door en voor het geval dat dat gebeurt, heb ik diverse bijtspeeltjes en smeerseltjes in de aanslag liggen. Dus toen ik werd gevraagd er een te testen, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik mocht zelf het model en de kleur kiezen, en dat was dan ook meteen de eerste uitdaging, want wat heeft ModerneMoeders.nl een ruime keuze! Nadat ik uiteindelijk had gekozen voor model Lilyjane in de kleur zwart had ik hem de volgende dag al in huis! Ik heb gekozen voor een zwarte omdat deze mij het best te combineren leek bij de meeste van mijn outfits. De ketting is 78 cm lang.

Alleen de verpakking was al een echt cadeautje. Wat een leuk pakketje zeg, echt een feestje om open te maken. Nu mijn dochter 5 maanden is, vindt zij dit ook al reuze interessant. Dus nadat wij het pakketje samen hadden uitgepakt.. Je raadt het al… mevrouw had meteen de ketting te pakken en stopte hem in haar mond! Geweldig! Ik was verkocht.

Inmiddels noem ik de ketting geen bijtketting, maar een bijt- en grijpketting. Het is zo schattig hoe ze ligt te frunniken aan de ketting tijdens het voeden. Zonder ketting grijpt ze de laatste tijd naar alles wat ze pakken kan en met de ketting in haar handje ligt ze veel rustiger bij mij te drinken.

Voor mijn eerste Moederdag heb ik een kettinkje met de eerste letter van haar naam gekregen en die heeft zij inderdaad steeds te pakken met het risico dat ze hem een keer kapot trekt, want ze heeft me een kracht in die grijpgrage handjes. Met de bijtketting kan dat dus zonder problemen, omdat deze daar juist voor gemaakt is. Mocht zij er te hard aan trekken dan springt hij vanzelf open. Wat overigens nog niet gebeurd is.

Ik droeg de ketting voor het eerst naar de babyshower van mijn nichtje en het was een groot succes! Ik kreeg enorm veel complimentjes en iedereen wilde even voelen toen ik de dubbele functie ervan vertelde. Dus de ketting is helemaal stylish verantwoord!

Toen ik vorige week het idee kreeg dat ze last van haar tandvlees en eventueel doorkomende tandjes had, heb ik haar de ketting in haar handje gegeven en ja hoor, ze lag er meteen fanatiek op te bijten. Ik had echt het idee dat juist de combinatie van ronde en ovale kralen haar verlichting gaf. Het kon natuurlijk ook de afleiding zijn, maar ze was in elk geval gestopt met huilen. Missie geslaagd.

 

bijtketting en baby

Belangrijk om te weten

Een ander voordeel is dat de ketting makkelijk schoon te maken is. Ik houd hem elke avond even onder de lauwe kraan en hangt hem op. Een keer per week leg ik hem even in een badje met afwasmiddel. Je kan hem zelfs bovenin de vaatwasser doen, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

Tenslotte zijn de sieraden 100% veilig, wat ik uiteraard erg belangrijk vind. De sieraden zijn gemaakt van 100% veilige siliconen. Ze bevatten geen schadelijke chemische stoffen zoals ftalaten, BPA's, PVC, lood of latex en alle hangers zijn voorzien van een veiligheidssluiting als een extra veiligheidsmaatregel. Deze sluiting gaat gemakkelijk open als er hard aan de ketting word getrokken.

 

Voordelen van een bijtketting

Nog even de redenen om een bijtketting aan te schaffen op een rij:

  • Hij geeft verlichting bij doorkomende tandjes
  • Hij laat je kindje rustig frunniken tijdens het voeden
  • Hij maakt je outfit compleet
  • Hij is 100% veilig

 

De bijt- (en grijp)ketting. Wij zijn fan! Bedankt dat mijn dochter en ik deze gave ketting mochten testen.

Rebecca en dochter

 

Het belang van vrije tijd voor moeders

Het belang van vrije tijd voor…

Het moederschap is een van de meest intensieve en veeleisende rollen die je als vrouw kan vervullen. Dat zal je met me eens zijn. Dag in,…

Ontspannen slapen in een landelijke slaapkamer

Ontspannen slapen in een landelijke…

Een goede nachtrust is, naast gezond eten en voldoende bewegen, één van de pijlers waarop een goede gezondheid rust. Lekker slapen verlaagt…

Het belang van ontspanning: tips om tot rust te komen

Het belang van ontspanning: tips…

Het leven van een moeder zit vol uitdagingen en verantwoordelijkheden, van het opvoeden van kinderen tot het runnen van het huishouden en…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.