);

De mama van baby Mason Lennon Max

De mama van baby Mason Lennon Max

Deze week komt Lieke aan het woord over haar zoontje Mason Lennon Max. Ze is 25 jaar en werkt 3 dagen in de week als financieel medewerkster. Naast bloggen, houdt ze van knutselen en lezen.

Lees je mee met het interview dat ik met Lieke had over de babytijd van Mason?

 

Je zoontje heet Mason Lennon Max. Waarom de keuze voor deze naam?

Mason vonden we een leuke en originele en stoere naam. Voor de rest is hij vernoemd naar mijn zwager, die ons gekoppeld heeft aan elkaar, en naar mijn vader.

 

Hoe verliep de bevalling van Mason?

Erg soepel. Ik heb wel lang gedaan over de ontsluiting en mijn vliezen zijn door mijn verloskundige gebroken, maar met een half uur persen was Mason er al. Ik ben bevallen in het ziekenhuis. Ik vond het een fijne bevalling en zou het zo weer over doen. 

 

En dan ben je moeder, voelde dat ook direct zo?

Eerlijk gezegd niet, ik kreeg hem gelijk in mijn armen en was helemaal blanco en wist niet wat te doen. Dat veranderde al snel toen ik een beetje terug op aarde kwam, toen werd ik enorm trots. Het moedergevoel moest bij mij wel echt groeien en nog steeds merk ik dat ik elke dag beter in mijn “rol” kom.

 

Was Mason een makkelijke baby?

Hij is nu 1 jaar en erg makkelijk. Hij slaapt goed, sliep na 4 weken voor het eerst door en na 6 weken deed hij niet anders dan doorslapen, eten is ook altijd nog goed gegaan en het is een blije baby. Alleen wanneer hij moe is, wil hij graag rust om zich heen. 

 

Wanneer sliep hij voor het eerst door?

Zoals ik net al zei deed hij dat op koningsdag, hij was toen 4 weken oud. Volgens mij is het heel belangrijk dat je heel duidelijk het verschil laat zien tussen dag en nacht d.m.v. licht. 

 

Gaf je borst-  of flesvoeding? En vanwaar die keuze?

Ik heb 2 weken de borst gegeven. Door een borstverkleining is dat helaas nooit goed gelukt. We moesten dus wel over op flesvoeding.

 

Hoe heb je het eerste jaar ervaren als nieuwbakken moeder?

Die zit er dus bijna op, wat een jaar, een achtbaan. Maar een leuke en mooie achtbaan. Ik ben vooral erg trots, trots op mijn vriend, Mason maar ook op mezelf.

 

Wanneer ben je weer gaan werken of heb je een andere keuze gemaakt? 

 Na 3 maanden ging ik weer aan het werk.

 

Gaat Mason nog naar opa/oma, gastouder of kinderdagverblijf? En is de keuze bewust geweest en/of gebaseerd op kosten?

Ik werk 3 dagen in de week, één dag werkt mijn vriend thuis en de beide oma’s passen een dag op. Ik vind het fijn dat we het zo kunnen oplossen.


Denk je dat er nog een baby komt in de toekomst?

Als het ons gegund is, houden we het niet alleen bij Mason. 

 

Lieke en gezin met baby MasonDank je wel Lieke voor je bijdrage aan deze rubriek en de foto's van je schattige kereltje en die van je gezin. Heel veel geluk met je gezin in de toekomst! Lieke blogt op haar eigen website www.robust-posch.nl en je kunt haar volgen op FacebookTwitter en Instagram.

Meer lezen uit de rubriek: De mama van baby…?

De haren van je kind wassen; zo pak je het aan

De haren van je kind wassen; zo…

Haren wassen: hoe gewoon het ook is… het is niet onbelangrijk. Wil je een gezonde haardos krijgen en houden, dan gebruik je het liefst een…

Klein wonen met kinderen: 4 tips voor gedeelde slaapkamer

Klein wonen met kinderen: 4 tips…

Klein wonen hoeft geen probleem te zijn. We hoeven niet allemaal in een enorme villa te wonen om gelukkig te zijn. Toch kan het met kinderen…

Gooi het roer om en ga aan de slag vanuit huis

Gooi het roer om en ga aan de slag…

Je bent ZZP’er en huurt elders een ruimte om te werken. Maar je merkt dat het je steeds meer moeite kost om ’s ochtends naar ‘kantoor’ te…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.