);

De zwangere buik van: Linda

De zwangere buik van: Linda

In de rubriek: De zwangere buik van … stellen we 10 vragen aan moeders over de tijd dat ze zwanger waren. En natuurlijk tonen we buiken. Blote buiken, geklede buiken, kleine, grote, het maakt niet uit.

Dit keer is het de beurt aan:  Linda, die hier zwanger is van een tweeling.

 

Hoeveel weken zwanger was je toen deze foto genomen werd?

Dit is de laatste foto die ik heb gemaakt van mijn tweelingzwangerschap. Ik was hier 37 weken.  

 

Hoe heb je je zwangerschap beleefd?

Heerlijk! Ik heb tijdens mijn zwangerschap geen last gehad van kwaaltjes, ik kon er optimaal van genieten. Ik ben rond de 32 weken gestopt met werken, omdat mijn werk in de zorg op dat moment wel echt wat te zwaar werd. Ik vond alle bewegingen en schopjes in mijn buik onwijs bijzonder, ook al wist ik nooit wie van de twee nu aan het trappelen was. Ik moet overigens wel bekennen dat ik mijn buik vanaf ongeveer 33 weken echt niet meer mooi vond. Ik hou stiekem niet zo van die echte flinke zwangere buiken en sja…die van mij was natuurlijk enorm!

 

Was je misselijk in het begin?

Nee, ik heb tijdens mijn hele zwangerschap geen last gehad van misselijkheid. 

 

Had je bijzondere (eet) gewoontes tijdens je zwangerschap?

Ja, het vervelende was dat ik ontzettend veel zin had in verse jus d’orange, vooral ’s ochtends. Maar het probleem was dat ik daar dus wél misselijk van werd. Dus ondanks de grote zin in jus d’orange, heb ik het toch maar zo min mogelijk gedronken. 

 

Na hoeveel weken zwangerschap beviel je?

Na 38 weken ben ik ingeleid.

 

Was het een natuurlijke bevalling of een keizersnede?

Het was een natuurlijke bevalling. Beide kindjes lagen gelukkig in hoofdligging. Vooraf was het nog niet helemaal zeker dat het tweede kindje ook in hoofdligging zou komen liggen, maar gelukkig wel dus! 

 

Was het geslacht van je kindjes een verrassing of wist je het al lang?

We wisten al dat we twee zoontjes zouden krijgen bij de echo die met 18 weken zwangerschap werd gemaakt. We wilden het graag weten van te voren. 

 

Welke namen kregen ze?

Ze heten Daan en Jesse.

 

Als je het overnieuw mocht doen, zou je dan proberen de zwangerschap anders te beleven, iets anders te doen?

Nee, ik heb een heerlijke zwangerschap gehad. Ik heb er van genoten, ik heb er alle tijd voor genomen om er van te genieten, ik voelde me goed, ik kon goed vooruit ondanks de enorme buik. Niets had van mij anders gehoeven eigenlijk. 

 

Heb je nog tips voor mama’s to-be?

Genieten van alle plopjes, schopjes en bewegingen in je buik. Op een punt, als je al wat verder bent in de zwangerschap, worden die bewegingen in je buik normaal en hoort het gewoon bij de dag. Maar blijf beseffen dat die bewegingen onwijs bijzonder zijn…en natuurlijk dat ze er over een aantal weken/maanden niet meer zijn. Geniet er van!!  

 

Dank je wel voor dit leuke interview Linda! Meer weten over Linda? Ze blogt op haar eigen website Go or No Go en je kunt haar volgen op FacebookTwitter en Instagram.

 

Meer uit deze rubriek lezen? Ga naar De zwangere buik van….

Dé trends voor de babykamer

Dé trends voor de babykamer

Er is een kleine op komst of je wilt de babykamer opnieuw inrichten. De meeste vrouwen vinden het geweldig om de babykamer in te richten.…

Zo wordt de beste koffie bepaald

Zo wordt de beste koffie bepaald

Hoe wordt nu eigenlijk bepaald wat goede koffie is? Zijn er manieren om dit objectief te meten? Of is het de persoonlijke smaak van degene…

4 praktische tips voor een kindvriendelijke tuin

4 praktische tips voor een kindvriendelijke…

Wanneer je kinderen hebt zul je al snel merken dat de tuin een plek is waar ze graag spelen. Maar tegelijkertijd wil je dat de tuin er mooi…

Reacties 2

  1. Linda

    jan 17, 2016 at 11:35

    Dankjewel dat ik mee mocht doen aan deze mooie rubriek!!  2. Lisette van Dijk

    jan 18, 2016 at 08:15

    Wat leuk om te lezen ! En nu worden de mannen alweer bijna 6 :)This thread has been closed from taking new comments.