);

Wat zijn jouw goede voornemens?

Wat zijn jouw goede voornemens?

We zitten op dit moment volop in de feestdagenstress. Sinterklaas kunnen we gelukkig van ons lijstje af strepen, maar we zijn er nog niet….verlang jij ook al naar januari? Alle drukte achter de rug en een nieuw jaar, wat als een onbeschreven boek voor je ligt, heerlijk!

Komend jaar ga je alles anders doen, meer tijd nemen om te sporten, om met vriendinnen af te spreken of er met je partner op uit te gaan, vaker vers koken, quality-time met de kinderen…..ja, in 2016 gaat het helemaal goed komen! Je zit vol goede voornemens.

Waarschijnlijk had je in 2015 in grote lijnen hetzelfde voornemen, en in 2014 ook. Maar hoe komt het dat je in je oude patroon vervalt? Waarom lukt het je niet (of misschien maar eventjes) om je goede voornemens en nieuwe levensstijl vast te houden?

 

Goede voornemens? Begin met je huis opruimen!

Heb je het te druk op het werk, of juist geen werk, of verlies je jezelf in de waan van de dag en komen er allerlei andere onverwachte zaken op je pad waardoor je je doelen uit het ook bent verloren?

Om dit jaar niet meer in deze valkuil te stappen en écht aan de slag te gaan met je goede voornemens is er één ding dat je ter voorbereiding zou moeten doen; je huis opruimen.

Ik zal je uitleggen waarom. Je huis is de thuisbasis waarvandaan je alles doet. Wil jij in het nieuwe jaar gezonder gaan eten of vaker gaan koken? Dan is de kans heel groot dat je dat langer volhoudt in een keuken die opgeruimd is en waarin je alles kunt vinden. Wil jij meer gaan sporten of tijd vrij maken voor je sociale leven? Dan is het fijn om er ook volledig van te kunnen genieten en niet tijdens je avondje uit te hoeven denken aan de berg vuile was die nog op je ligt te wachten of die slaapzak die je nog moet zoeken voor het schoolkamp van je dochter. Ben je aan het solliciteren? Dan is het fijn dat je je tijdens je inwerkperiode volledig op je nieuwe baan kan storten en niet bezig hoeft te zijn met het reilen en zeilen thuis omdat je weet dat het daar allemaal goed zit.

 

De opruimuitdaging

Denk je ook dat een opgeruimde basis jouw goede voornemens meer kans van slagen geeft? Maak het opruimen dan jouw eerste goede voornemen voor 2016. Weet je niet waar je moet beginnen? Of kun je wel een stok achter de deur gebruiken om aan de slag te gaan? Doe dan mee met de opruimuitdaging, een interactief online programma waarin je in de maand januari aan de slag gaat met het opruimen van je huis. Deelname kost 5 euro, dus daar hoef je het niet voor te laten. Meer weten over deze training? Kijk dan op de website van Met Vlijt 
 

Ilona gastblogger

Ilona Visker is bedenker en organisator van de opruimuitdaging. Ze is 35 jaar en woont samen met haar man en 2 kinderen (8 en 10) in Hoorn. Ze is professional organizer en helpt drukke moeders met het opruimen van hun huis en de balans terug te vinden tussen werk en privé.

 

» Lees ook: je uitvaart regelen geeft rust

Een hypotheek voor alleenstaande moeders

Een hypotheek voor alleenstaande…

Het idee om een huis te kopen als alleenstaande moeder kan zeer uitdagend lijken. Er zijn veel vragen die in je op kunnen komen zoals: "Zal…

Zo creëer je de ultieme kinderkamer

Zo creëer je de ultieme kinderkamer

Hoe moet je de kinderkamer inrichten? Dat is een vraag die ouders zich op een gegeven moment allemaal stellen. De kamer moet zowel voor jongens…

De geschiedenis van Flat White koffie

De geschiedenis van Flat White…

Koffiedrinkers genieten al heel lang van koffiedrankjes op basis van espresso, zoals cappuccino, macchiato en latte. Maar sinds kort is er…

Reacties 1

  1. Vlijtig Liesje

    dec 16, 2015 at 11:27

    Ik doe eigenlijk niet aan goede voornemens. En al helemaal niet als Kerst nog niet eens voorbij is.

    HuisvlijtThis thread has been closed from taking new comments.