);

Leuke kindvriendelijke campings in Italië

Leuke kindvriendelijke campings in Italië

Italië, prachtig land met meren, zee, bergen, glooiend groen en lekker eten. En niet onbelangrijk: ze zijn er gek op kinderen. Vooral wanneer ze van die schattige blonde haartjes hebben. Bereid je kids daarom voor op een vakantie naar Italië en vertel hen dat een knijpje in de wang betekent dat ze lief worden gevonden. En dat als het irritant of té opdringerig wordt ze mama of papa moeten roepen. Maar zonder gekheid…Italië is leuk en vol met kindvriendelijke campings. Wij hebben er 2 voor je uitgezocht die zeker de moeite waard zijn.

 

2 leuke kindvriendelijke campings in Italië

Camping Village, Il Poggetto vlakbij Florence

De ideale, kindvriendelijke camping voor wanneer je wilt genieten van de prachtige Italiaanse steden, wijnroutes en de rust van Toscane. Met de bus ben je zo in Florence en Siena, Pisa en Lucca zijn prima te doen met de auto. Op de camping hebben ze een rondrit door de Chianti streek waar je de meest idyllische plaatsen aandoet.

Rustig ontspannen kan bij het zwemmen. Er is een speciaal kinderbadje en een groot, diep bad. ’s Avonds kan je heerlijk eten bij het restaurant en in de camping winkel is alles voor de eerste levensbehoefte te koop.

De campingplekken zijn groot en het sanitair schoon. Het personeel spreekt prima Engels en wanneer je zin hebt, is er ook elke dag animatie voor groot en klein. Wij kwamen toevallig bij deze camping en hebben ons hier prima vermaakt. Wij raden deze camping dan ook zeker aan.

Ga naar de website van Camping Ilpoggetto om meer te weten over beschikbaarheid en prijzen.

Deze bijdrage komt van Lodi. Meer weten over Lodi? Ze blogt op Lodi blogt ook

 

Isolabella - lago maggiore

Lees ook: kindvriendelijk vakantiepark in Toscane

 

Camping Orchidea, Lago Maggiore 

Twee jaar geleden zijn we in de zomervakantie naar het Lago Maggiore geweest en hebben een bezoek gebracht aan Camping Orchidea. Het Lago Maggiore is een enorm uitgerekt meer en minder bekend dan het Gardameer en dus ook iets minder toeristisch. Het noorden van het meer ligt in Zwitserland, je zit dus relatief dicht bij de grens. Op de heenweg hebben we overnacht op een camping in Zwitserland zodat we de volgende dag redelijk op tijd zouden aankomen. Dit was erg goed te doen.

Italië is een van mijn favoriete vakantielanden, ik hou van het landschap, historie, cultuur en natuurlijk ook het eten. Ze zijn ook ongelofelijk kindvriendelijk. De camping waar we stonden was vrij groot, naast kampeerplaatsen waren er ook seizoensplaatsen en vaste huisjes. Het mooie aan deze camping is het eigen strand en het animatie team. Er is meer dan genoeg te doen. Ze waren ook erg makkelijk toen we besloten een nachtje langer te blijven.

lago maggiore

Lopend langs het strand met de kinderen op een fietsje liepen we zo naar het dorpje Feriolo. Dit is een klein dorpje met een kerk, een paar restaurantjes en een hele lekkere ijsbar. In de buurt van het Lago Maggiore is ook veel te doen, zeker als je met de auto bent. Tussen de 15 minuten en een uur rijden is er heel veel keus. Zo kan je naar de bergtop en rodelend naar beneden, met een kabelbaan, is er een mega winkelcentrum die de Franse hypermarches doet verbleken. Met de boot kan je een bezoekje brengen aan de drie eilandjes met enorme paleizen in het Lago Maggiore. Dit is echt een aanrader. De boot vertrekt vanaf verschillende dorpjes waar het soms even zoeken kan zijn naar een parkeerplaats. Met een andere boot kan je het meer oversteken en een bezoek brengen aan een klooster dat helemaal in / tegen de rotswand ligt geklemd. Een dag hebben we een uitstapje gemaakt naar Milaan. Dit was net iets meer dan een uur rijden en goed te doen. Deze camping is een absolute aanrader.

Ga naar de website van Camping Orchidea om meer te weten te komen over de camping, de beschikbaarheid en de prijzen. 

Deze bijdrage én de foto's komen van Linda. Zij blogt op de succesvolle blog voor mama's: Mamaliefde.nl.

 

Meer in deze serie Leuke kindvriendelijke campings lezen?

 

Het belang van vrije tijd voor moeders

Het belang van vrije tijd voor…

Het moederschap is een van de meest intensieve en veeleisende rollen die je als vrouw kan vervullen. Dat zal je met me eens zijn. Dag in,…

Ontspannen slapen in een landelijke slaapkamer

Ontspannen slapen in een landelijke…

Een goede nachtrust is, naast gezond eten en voldoende bewegen, één van de pijlers waarop een goede gezondheid rust. Lekker slapen verlaagt…

Het belang van ontspanning: tips om tot rust te komen

Het belang van ontspanning: tips…

Het leven van een moeder zit vol uitdagingen en verantwoordelijkheden, van het opvoeden van kinderen tot het runnen van het huishouden en…

Reacties 2

 1. Judith

  jan 13, 2018 at 08:21

  nou die bij Maggiore hebben we meteen offerte gevraagd, klinkt perfect voor wat we willen!  1. 4Mama

   jan 13, 2018 at 09:11

   Hopelijk is het zo leuk als Linda het heeft gevonden.This thread has been closed from taking new comments.