);

Slimmer met SmartGames

Slimmer met SmartGames

De compacte spelletjes van SmartGames waar je echt af en toe je hersenen bij moet gebruiken: IQ-fit kende ik al. Die had ik voor de vakantie voor mijn dochter gekocht. Lekker compact, makkelijk mee te nemen en het daagt uit. Het is voor 1 speler en ook fijn…ik vind het zelf ook leuk om te doen.

SmartGames heeft alleen maar speelgoed en spelletjes die je alleen kunt spelen. Handig, want ik heb maar 1 kind, die zichzelf overigens heel goed kan vermaken. Die spelletjes komen dan ook goed van pas en ze mocht de nieuwste spellen uitproberen. Tof! (zei zij hè…)

 

SmartMax van SmartGames

SmartMax van SmartGames

De grootste doos eerst. (waarom is dat toch?? Haha) Dochterlief is een bouwer. Al vanaf heel kleins af aan. Blokken, houten latjes, het maakt niet uit wat…het is altijd het eerste dat ze pakt. Dus de doos van SmartMax werd als eerste uitgepakt. Ze heeft er toch zeker 2 uur lang allerlei figuren mee gebouwd, maar omdat het een “beginnerspakket” was voor 1 jaar en ouder was daarna de koek wel op. Superleuk dat SmartMax voor de kleintjes, maar voor oudere kinderen moet je dan wel gelijk de uitbreidingen aanschaffen, zodat ze echt los kunnen gaan met hun bouwwerken.

Bij Speelgoed en Spel hebben ze een enorm uitgebreide collectie van SmartMax.

 

De Spongebob MixupSpongebob SmartGames

Houdt die van jou van puzzelen? En van Spongebob? Nou, dan is dit ‘m wel hoor. Leuk zo’n schuifpuzzel. En doordat de achterzijden leeg zijn, kun je makkelijk beginnen en steeds een niveautje hoger puzzelen. Er zit een boekje bij met de verschillende niveaus. Het spel kost €16,95

 

ButterfliesButterflies SmartGames

Voor de puzzelaars onder ons is er de wonderlijke schuifpuzzel Butterflies. Eigenlijk hetzelfde principe als de Spongebob schuifpuzzel. De achterzijde is leeg en door het boekje te volgen word je steeds beter in dit denkspelletje. Spel is voor alle leeftijden en kost €14,95.

 

Three little piggies

Wie kent het sprookje van de 3 kleine Three little piggies SmartGamesbiggetjes niet? Dit is een denkpuzzel voor 3 tot 6 jarigen. Je hebt een speelbord, 3 huisjes in verschillende vormen, 3 biggetjes en 1 wolf. In het spelboekje staat aangegeven hoe je de biggetjes en de wolf op het bord moet plaatsen. Je begint makkelijk met 1 biggetje en 1 wolf en gaandeweg wordt het lastiger doordat je er een tweede en tot slot een derde biggetje bij moet plaatsen. In totaal zijn er De biggetjes moeten veilig in hun huisje zitten. De wolf moet buiten blijven. Je plaatst dus de huisjes zo, dat de biggetjes veilig in hun huisje zitten. Overdag kunnen de biggetjes lekker buiten spelen en is er geen wolf. Nu moeten de huisjes zo worden geplaatst zodat de biggetjes buiten staan. Er is steeds maar 1 oplossing voor de puzzel. Echt even doordenken. Heel leuk, er zit een plaatjesboekje bij dat het verhaal van de drie biggetjes en de wolf vertelt. Het spel kost € 24,95

Dit artikel is in samenwerking met SmartGames tot stand gekomen. Op de website van SmartGames kun je meer informatie vinden over deze en andere spelletjes die je slimmer maken.

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

Je bent in verwachting! Wat leuk, gefeliciteerd! De eerste paar maanden kan je waarschijnlijk nog gewoon je “normale” kleding dragen, maar…

Een fijne werkplek in huis creëer je zo!

Een fijne werkplek in huis creëer…

Sinds kort ben ik qua werkplek verhuisd van de keukentafel naar een echt bureau en een eigen werkplek. Het werd ook wel tijd! Al ruim 7 jaar…

5 bespaartips voor een duurzamer huis

5 bespaartips voor een duurzamer…

Nu energieprijzen de pan uit rijzen, is de noodzaak van verduurzamen nog dringender geworden. Elke huiseigenaar die…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 1

  1. Yvonne Ufkes

    dec 15, 2015 at 04:21

    Het zijn inderdaad super leuke spelletjes en ja je wordt er ook slimmer van ;-)This thread has been closed from taking new comments.