);

De zomervakantie is weer voorbij

De zomervakantie is weer voorbij

Voordat de zomervakantie begon heb ik goed nagedacht over de vraag of en hoe ik mijn onderneming en blog draaiende moest houden tijdens de 3 weken afwezigheid. Vorig jaar was ik net gestart en had ik nog niet veel vaste lezers. Een jaar later is dat gelukkig heel anders. Toch is Website4Mama.nl nog niet zó groot dat ik ook tijdens mijn vakantie dagelijks online moest zijn, vond ik. Vooruit werken, was geen optie. Ik poep geen blogs uit alsof het niks is. Ik moet daar echt inspiratie voor hebben en over nadenken. Soms gaat dat heel rap, andere keren broed ik een dag op een tekst of denk ik dagen over een goed onderwerp. Ik besloot uiteindelijk om wel mijn laptop naar de camping in Frankrijk mee te nemen voor noodgevallen, maar ook dat er rondom 4Mama toch echt even 3 weken een online stilte zou zijn. Even tijd voor mezelf en voor m’n gezin. Een beslissing waar ook mijn partner zich heel goed in kon vinden, kan ik je vertellen.

 

Geen wifi op de camping

En dan was eigenlijk maar goed ook, want er viel sowieso niet te werken op de camping in Frankrijk. De wifi kon het aantal gasten niet aan en lag constant op z’n gat. Zelfs die paar mailtjes die ik echt MOEST beantwoorden, werden met hangen en wurgen en na veel vijven en zessen pas verstuurd. Die gebrekkige wifi bracht af en toe wat stress met gevloek met zich mee, maar voor de rest was het een heel relaxte vakantie.

uitzicht kasteel dordogne

 

Waar waren we en wat hebben we gedaan

We waren op onze favoriete camping in de Dordogne en hebben genoten van onze kano, het zwembad en de mooie kastelen en bezienswaardigheden in de omgeving. We zijn nu al zo’n 10x in De Dordogne geweest en nog altijd hebben we niet alles bekeken en gedaan in de 20 km rondom de camping. Cultuur snuiven noemen we dat, wat we dan weer afwisselen met helemaal NIETS doen. De e-reader is weer volop gebruikt, manlief heeft weer behoorlijk wat kilometers op de MTB afgelegd en dochter heeft vriendinnen gemaakt, gezwommen en zelfs met een talentenshow meegedaan.

ridders kasteel

Trouwe volgers

Het bewust niet online zijn betekent ook dat je rekening houdt met volgers die afhaken. Die neem je dan op de koop toe. Dat is alleen nauwelijks gebeurd. Een paar volgers is op Facebook vertrokken, maar er zijn in die paar weken minstens zoveel bij gekomen. Fijn dat jullie gebleven zijn! Hoe ik het volgend jaar ga doen? Nog geen idee. Dat zien we over een maand of 10 wel weer.

Voorlopig gaan we er weer lekker tegenaan met nieuwe zin en energie!

En jij? Genoten van de vakantie? Of mag je misschien nog? Tell me!

Wat te doen als je kind niet wil eten: 10 tips

Wat te doen als je kind niet wil…

Wanneer je kind niet wil eten, kan dat als ouder erg vervelend zijn. Je wilt namelijk dat je kind gezond eet en voldoende voedingsstoffen…

Een nieuwe slaapkamer voor onze puber

Een nieuwe slaapkamer voor onze…

Onze dochter groeide bijna letterlijk uit haar oude slaapkamertje. Ze is inmiddels 14 en 1.78 dus het werd tijd voor een nieuwe slaapkamer…

Nieuwe laptop nodig voor school? Zo kan je geld besparen!

Nieuwe laptop nodig voor school?…

Als je kind naar de middelbare school gaat, dan heeft het vanaf de eerste schooldag een laptop nodig of een Chromebook. Ze doen daar heel…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 4

 1. Lodi

  aug 15, 2016 at 09:22

  Ik ben ook echt online op vakantie. Sowieso was de wifi slecht, maar ik had er ook echt even geen zin in. Ik genoot van het klimmen, wandelen en zwemmen met de kids. Ook nu de weken vakantie thuis zijn druk met de jongens, uitjes en OS kijken. Van de week weer de regelmaat in huis en dus in t bloggen. Heerlijk dat jullie vakantie fijn is geweest.  1. Esmée

   aug 16, 2016 at 02:17

   Klinkt goed Lodi. Zo te lezen is jullie vakantie ook erg fijn geweest. 2. Rory

  aug 16, 2016 at 10:54

  Ik vind het lastig. Ik had er tijdens onze vakantie op Ameland voor gekozen om wèl af en toe online te zijn (en ik had wat vooruit gewerkt. In die zin dat ik wat extra artikelen had. Maar ik plaats niet zo frequent als jij). Ook heel herkenbaar wat je zegt over niet zomaar artikelen 'uitpoepen'. Dat vind ik dus ook. Plus soms heb ik best een aantal persoonlijke en soms wat zwaardere artikelen geschreven. Als ik die met een grotere frequentie ga plaatsen wordt het wellicht ook 'te zwaar' allemaal. Afijn, ik ben nog zoekende. Maar we gaan binnenkort nog een weekje weg naar een plekje ZONDER wifi. Dussssss  1. Esmée

   aug 16, 2016 at 02:18

   Ben benieuwd hoe je weekje zonder wifi bevalt Rory. Dat is misschien nog beter dan wel wifi hebben, maar er geen gebruik van kunnen maken omdat het te traag is.This thread has been closed from taking new comments.