);

Rapunzel de Musical

Rapunzel de Musical

Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen: wat een geweldige show is Rapunzel de Musical. Heb je een dochter en is ze een beetje into prinsessen, dan is deze show van absoluut een must-see. Het is al weer de 8e show en voor wie wel vaker naar de Prinsessen musicals van Van Hoorne Entertainment gaat, ziet weer bekende gezichten.

 

De Cast van Rapunzel

Rapunzel wordt gespeeld door Sita. Zij speelde 2 seizoenen geleden ook Assepoester. Dat doet ze lief en mooi. Ze is een echte sierlijke prinses met haar lange vlecht en hoge stemmetje. Zingen doet ze ook prachtig. Maar de show wordt gestolen door Titus, gespeeld door Michael van Hoorne en zijn ega Fien, gespeeld door Esther van Santen. Wat een heerlijk duo. Vooral Titus weet z’n medespelers af en toe op het verkeerde been te zetten en even uit hun rol te halen. Hilarisch voor het publiek en vooral voor de papa’s en mama’s, want die herkennen deze leuke missers meteen. De twee staan garant voor spierpijn in je kaken en buik….van het lachen dan hè. Dochterlief, had het niet meer. Kapper Hilbrandt is soms de verbindende vertellende factor tussen de scenes door en speelt zijn rol super.

 

titus en Fien leuk duo

rapunzel's haar wordt geknipt

Rapunzel in de toren

 

Het sprookje Rapunzel

De musical heeft een heel vrije interpretatie gemaakt van het bekende sprookje van de gebroeders Grimm. Logisch eigenlijk, want in het originele sprookje komen behalve een heks, een prins en Rapunzel maar weinig karakters voor. Dochter keek even vragend naar me bij de uitleg die Kapper Hilbrandt gaf over dit verhaal: Rapunzel is toen ze jong was betoverd door een boze heks. Hierdoor mag ze haar haar niet knippen anders verandert ze in steen. De betovering kan alleen verbroken worden door haar haar te laten knippen door een gouden schaar en door haar grote liefde te vinden. Die vindt ze uiteraard in Tobias, de kappersknecht. Fien, vrouw van Titus wil de machtigste vrouw van het land worden en hiervoor heeft ze een haar nodig van Rapunzel. Rapunzel wordt in de toren opgesloten door het duo, maar Titus vindt dit zielig. Het mag duidelijk zijn dat Fien haar plan niet ten uitvoer kan brengen. En het eindigt dan ook, zoals alle sprookjes moeten eindigen, met een kus en een “ze leefden nog lang en gelukkig”.

Rapunzel en TobiasRapunzel in haar torenRapunzel einde musical

 

Ook na de show nog een show

Bij binnenkomst in het theater begint het feest. Wij mochten de voorstelling zien in Barendrecht in Theater Het Kruispunt en al het personeel had lichtgevende kroontjes op. Dat alleen is al gezellig. Je kon een Rapunzel kleurplaat kleuren en uiteraard was daar een standje voor de merchandise. Het is me ook dit keer niet gelukt om zonder Rapunzel-knuffel te vertrekken ;-) Uiteraard mogen alle kindjes verkleed komen als prinses. De mooiste krijgt een prijs. Iedereen was het erover eens. Dit was ook echt de mooiste. Een heuse kleine Rapunzel werd het toneel op geroepen. Na afloop is het foto’s maken in de foyer. De diverse spelers staan verspreid opgesteld en het duurt even voordat je iedereen gehad hebt. In grote theaters zal dat best lange rijen zijn. Maar het gaat vlot…fotootje schieten door mama en klaar, volgende!

 

 

met rapunzel op de fotoMet de kapper en koningin op de fotoMet Titus op de foto

 

Wat vonden wij van Rapunzel de musical?

Een woord geweldig. Een dikke 10. Wat een feest! En het is heerlijk om je kind zo te zien genieten en te zien lachen. Zo hard, dat de tranen over haar wangen stroomden. Maar ook de mama’s en papa’s heb ik hard horen lachen, net als dat ik dat zelf gedaan heb. Het zal duidelijk zijn, dat het overgrote deel van de kinderen van het vrouwelijke geslacht was, maar neem je zoon vooral mee naar deze voorstelling. Hij is zeker niet meisjesachtig als je begrijpt wat ik bedoel. De rollen en momenten op het podium zijn uitstekend verdeeld. Verkleed hem als prins of lakei en wie weet wint hij wel de verkleedprijs. Want Rapunzels, prinses Elsa’s en Anna’s zijn er genoeg. Die van mij ging als Sneeuwwitje, de musical die we helaas gemist hebben in het rijtje Prinsessenmusicals van Van Hoorne Entertainment.  De volgende op de planning is Roodkapje, die vanaf september in de theaters zal spelen. Wij zullen er vast weer bij zijn om verslag te doen!

Weten wanneer Rapunzel de musical bij jou in de buurt speelt? Kijk dan even op de speellijst.

 

Eerder zagen we al:

 

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Kamperen is het leukste wat er is voor de kids

Kamperen is het leukste wat er…

Zolang het droog weer is, is kamperen tijdens de vakantie het allerleukste wat er is. Dat vond ik 20 jaar geleden en dat vind ik nog steeds.…

Energie besparen begint bij isoleren!

Energie besparen begint bij isoleren!

Een goed geïsoleerd huis is essentieel om energie te besparen en het comfortniveau te verhogen. Daar bedoel ik mee, dat het makkelijk behaaglijk…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.