);

Pfff...een tweeling, je hebt het vast druk

Pfff...een tweeling, je hebt het vast druk

Waar ik ook ben met de tweeling er is altijd wel iemand ( of meerdere ) die een gesprek met mij openen met de woorden “Pfff … een tweeling, je hebt het vast druk….” Dit is dus verreweg het meeste gezegde wat mensen tegen mij zeggen of aan mij vragen.

Toen ik zwanger was van onze tweeling hoorde ik ook al van andere tweeling ouders dat ik er rekening mee moest houden dat ik het nog wel eens super druk zou kunnen krijgen. Dat ik de hele dag met de kinderen in de weer ben en heel erg weinig tijd voor mezelf of wij voor onszelf over zouden hebben.

Ik moet zelfs bekennen dat ik het soms minder zwaar / druk heb dan moeders met 1 kind. Onze jongens zijn namelijk heel erg tevreden en heel erg rustig. Ja natuurlijk huilen ze wel eens, maar dat is alleen wanneer ze te lang op het eten moeten wachten. Of wanneer de één met zijn voeten in gezicht van de ander ligt te duwen. Maar over het algemeen heb ik gelukkig super rustige kinderen.

Wanneer ik dan tegen die mensen zeg dat het super mee valt, weten ze niet wat ze horen. Ze staan werkelijk waar met de oren te klapperen. Want hun kind of kleinkind plakken ze maar al te graag achter het behang een aantal keer per dag. Serieus ik heb totaal geen last van het “achter-het-behang-plak-syndroom”. En ik loop me ook totaal niet te stressen.

Ik ben van mening dat wanneer je zelf rustig bent en geen stress hebt, je dit ook doorgeeft. Natuurlijk weet ik ook dat er uitzonderingen zijn, en dat het niet altijd aan de ouders ligt. Er kan inderdaad ook een andere reden zijn waarom een kind huilt, druk is of wat dan ook.

Het krijgen en hebben van een tweeling betekent dus niet meteen altijd dat je het veel drukker krijgt. Of vaak met de handen in de haren zit. Nee hier in huis is echt het tegendeel bewezen, en ja ik ben daar super blij mee.

» Lees hier: blogs over tweelingen

 

 

Op stap met een tweeling

Op stap met een tweeling

Voordat mijn tweeling Olaf en Xavier er waren kon ik makkelijk even snel weg wanneer ik wilde. Of het nou ging voor een kleine boodschap of…

Het eerste jaar met een tweeling

Het eerste jaar met een tweeling

Inmiddels zijn Olaf en Xavier 1 jaar en kunnen nu terug kijken naar het eerste jaar met een tweeling. Hoe hebben we het ervaren? Was het zwaar…

Hebben tweelingen nu echt veel aan elkaar?

Hebben tweelingen nu echt veel…

Wanneer ik samen met onze tweeling boodschappen ga doen, krijg ik vaak te horen dat het wel leuk is zo met z’n tweeën. Dat ze elkaar hebben…

Margareth (Miss Mags), 35 jaar en ik woon in Brabant. Woon samen met mijn vriend en onze twee honden en op 28 februari 2015 ben ik bevallen van een tweeling, Olaf en Xavier. Op mijn eigen blog (Miss Mags) schrijf ik met veel liefde en plezier voornamelijk over lifestyle, beauty en fashion. Maar ik schrijf ook over mijn privé, zoals over de tweeling en dingen die mij zoal bezig houden.

Naast het bloggen, zorgen voor de tweeling én de andere bedrijvigheden ben ik vooral bezig met mijn webwinkel in muurstickers (Mudeco – Topmuurstickers). Alsof dit al niet druk genoeg is ben ook nog bezig met mijn eigen bedrijf in grafisch design en webdesign en doe ik ook voor enkele andere bedrijven hun webmanagement. 

 

Reacties 4

 1. Vlijtig Liesje

  sep 15, 2015 at 01:49

  Wat een fijn positief verhaal! Dingen zijn niet altijd zoals mensen verwachten!

  Huisvlijt 2. Simone

  sep 17, 2015 at 03:21

  Mooi geschreven. Dit had mijn tekst kunnen zijn. Hier gaat het precies zo. Tot op heden????. Ze zijn nu 12 weken. Maar ik ben volop aan het genieten. 3. Sonja

  sep 18, 2015 at 08:33

  Heerlijk! Ik vond en vind het wel super druk, maar word ook moe van continu die bevestiging die mensen van je willen. Lijkt me fantastisch om zo rustig te antwoorden dat dat reuze mee valt! Geniet van je twins! 4. Simone

  sep 17, 2016 at 11:32

  Kreeg vandaag een Facebook herinnering van deze gedeelde blog. Ze zijn nu inmiddels 14 maanden en het is nog steeds genieten en relaxed.This thread has been closed from taking new comments.