);

Mooie wereld voor je kind

Mooie wereld voor je kind

Lieve mama’s, ik ga jullie even meenemen naar een wereld die jullie misschien niet kennen. Of alleen van naam kennen. Het zou zomaar kunnen dat je een beeld van die wereld hebt dat niet klopt met de werkelijkheid. Dat het een wereld is die je kind veel te bieden heeft – zonde om die niet een keer te bezoeken!

De Scouting!

 

Pedagogisch geniaal

 

Denk je nu: ‘Scouting? Padvinderij? Kinderen in uniform die salueren? Dat is niet míjn beeld van een mooie wereld voor mijn kind…’? Dat hoor ik vaker en ik begrijp het ook nog. Toch nodig ik je graag uit om iets verder te kijken dan dat historische beeld. De gedachte achter de uniformen te snappen, die niets met militarisme te maken heeft. De geniale themaprogramma’s voor de Bevers (5-7 jaar) en Welpen (7-11 jaar) eens te bekijken. De staan ból van de pedagogische hoogstandjes, terwijl de kids het simpelweg superleuk vinden.

 

Scouting: eindeloos spelen vol variatie

In deze wereld spelen kinderen in hun eigen leeftijdsgroep elke week heerlijk samen. Ze doen iedere keer iets anders, geen week is hetzelfde. De ene keer zijn ze aan het rennen en springen, de andere keer aan het knutselen, dan weer aan het koken, een volgende week aan het hutten bouwen, om weer een week later een speurtocht te lopen.

 

Ieder kind z’n eigen talent

Omdat de activiteiten elke week anders zijn zal geen kind er buiten de boot vallen. De één is atletisch en snel, de ander kan mooi tekenen, dat jongetje is heel handig, terwijl die ander bijzonder slim kan redeneren, en daar is dat meisje met fantastische sociale vaardigheden. Ieder kind heeft z’n eigen talent. De ene week wordt dat talent benut en kan hij anderen helpen. De volgende week wordt hij door een ander geholpen.

 

Groeien in zelfstandigheid en verantwoordelijkheid

Naast al die leuke activiteiten zonder competitie is de kans groot dat je kind in die wereld ook als persoon flink groeit. Dingen uitprobeert die hij thuis niet tegenkomt. Samenwerkt met anderen terwijl hij dat misschien heel moeilijk vindt. In grote stappen zelfstandiger wordt. Steeds meer verantwoordelijkheid krijgt en neemt – over zichzelf en over de jongere kinderen.

» Lees ook: hoe bevorder ik de zelfstandigheid van mijn kind?

 

Mooie wereld hè?

Klinkt dat niet als een geweldig mooie wereld voor jouw kind? Een wereld die in ieder geval het ontdekken waard is? Ik zou zeggen van wel… Okay, ik geef toe: ik ben niet neutraal. Eigenlijk ben ik min of meer verliefd op die wereld. Een niet-egoïstische liefde, wil ‘m gráág met je delen. Het is de wereld van Scouting.

 

Zo. Tot zover mijn serenade aan een club waar ik oprecht dol op ben. Ondertussen ben ik heel benieuwd: welk beeld heb jij van Scouting?

» Lees hier: blogs over opvoeding

 

Stampen in de plassen

Stampen in de plassen

Eigenlijk is het ongelooflijk. Je let even niet op en hop, de zomer is voorbij. Tenminste, daar lijkt het op het moment dat ik dit schrijf…

Heimwee naar de camping

Heimwee naar de camping

Het campingseizoen is nog niet helemaal afgelopen. We hoeven de boel pas uiterlijk 1 november af te sluiten dus áls er nog wat mooie weekenden…

Mooie wereld voor je kind

Mooie wereld voor je kind

Lieve mama’s, ik ga jullie even meenemen naar een wereld die jullie misschien niet kennen. Of alleen van naam kennen. Het zou zomaar kunnen…

Hai! Even voorstellen… ik ben Anneke (1970), moeder van twee heerlijke jongens (uit 2004 en 2006). Al vér voordat ik hen kreeg was ik dol op het spelen met kinderen. Tijdens mijn studie was ik hostess bij McDonalds. Je weet wel: kinderfeestjes, schminken, ballonnen en bezoek van Ronald McDonald. Na m’n afstuderen (1993) werd ik leidster bij Scouting en daar ben ik nog steeds actief. Heerlijk om leuke activiteiten te verzinnen voor die kids.

Mijn geld verdien ik met schrijven. Over geldzaken, daar heb ik door mijn studie en werkverleden verstand van. Dat ik in mijn vrije tijd nog lang niet uitgeschreven zie je wel op Speeljeblij.nl. Op Website4Mama kun je van mij artikelen verwachten over zowel geld als spelen. Tot gauw!

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.