);

Heeft mijn kind een bril nodig?

Heeft mijn kind een bril nodig?

“Mam, als ik moet lezen, dan zie ik die kleine lettertjes een beetje wazig”. Oké, nou dat wordt dan een bezoekje aan de opticien. Ik nog even vragen of ze ver af wel goed zag en wanneer ze het dan nog wel en niet meer kan lezen. Ik twijfel of het wel zo is, maar goed…better safe than sorry.

Dus wij vanmiddag in de auto naar een dorp 15 km hier vandaan. In dat dorp hebben ze maar liefst 3 opticiens in 1 straat. Hoewel de logica hiervan mij totaal ontgaat, is het wel handig als je eventueel moet wachten om je ogen op te meten. Je gaat dan gewoon een deurtje verder.

Dus wij naar binnen bij de zaak waarvan ik verwachtte dat ze ook wel een redelijk collectie kinderbrillen hebben. Want als zo’n opticien net een half uur heeft besteed om de ogen van je kind op te meten, dan ga je niet bij de brillenzaak daarnaast de bril halen. In ieder geval…dat doe ik niet. Gelijk maar even kijken naar de kinderbrillen. Lekker passen. Wat leuk, ze staan haar allemaal even goed. Echt een “brillenhoofd”.

Een dame komt naar me toe. “Kan ik u helpen?” En ik leg haar uit, dat ik voor een oogmeting kom. Omdat we bij de kinderbrillen staan, vraagt ze “is het voor haar?” “Ja”, zeg ik. “Hoe oud is uw dochter?” “Ehh, 7”, zeg ik. Ik denk er nog bij: wat maakt dat nou uit. “Oh, dan mogen we haar ogen niet testen. Wij mogen pas testen vanaf 12 jaar. Voor die leeftijd moet u een verwijzing halen bij de huisarts en dan zal een optometrist in het ziekenhuis de ogen van uw dochter moeten controleren”. Sjeesus, denk ik. Maar ik zeg..”oh, da’s jammer”.

Wordt vervolgd…..

Elektrisch rijden? Hier moet je rekening mee houden!

Elektrisch rijden? Hier moet je…

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. De elektrische auto’s worden ook steeds beter. Dat mag ook wel, want ik vond het persoonlijk nog…

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.