);

Zo begin je fris aan het nieuwe schooljaar

Zo begin je fris aan het nieuwe schooljaar

Gastblog van Merel, die met goede tips komt waardoor jij en je kinderen fris en voorbereid aan het nieuwe schooljaar beginnen.

Waar de vakantieweken soms eindeloos leken te duren, vliegt de tijd voorbij wanneer je volwassen bent. En zo kan het dus dat je alweer bijna aan het eind van de zomervakantie bent. Voor je het weet, zit je weer in het ritme van alledag en dat betekent natuurlijk een goede voorbereiding. Hoe kun je ervoor zorgen dat niet alleen de kinderen, maar ook jij weer fris aan het nieuwe schooljaar beginnen?

  1. Start de laatste week vast met het schoolritme. Bouw langzaam af tot een vroegere bedtijd, sta vroeger op. Het scheelt heel veel, zo weet ik inmiddels uit ervaring, en bovendien mag je nu af en toe nog even de fout in gaan als je bed écht te lekker licht.
  2. Heb je een verjaardag mogen vieren afgelopen weken? Dan is het vast handig om tijdig te bedenken wat je wil gaan trakteren. Anders zou je het misschien vergeten in de hectiek van die eerste week. Spreek ook de eerste dag af met de juf wat handig is, voor je kind die maandag stuiterend terugkomt vanwege die vier stukken snoep die hij kreeg.
  3. De zondag voor de week start, kun je kleding vast klaarleggen. Niet alleen scheelt dat een discussie op die eerste ochtend, ook scheelt het tijd. Ook handig: leg haaraccessoires en een borstel klaar. Hoe soepeler het loopt, des te prettiger de dag.
  4. Controleer op tijd of jullie alles hebben. Moeten ze komend jaar een agenda bezitten? Is de luizenzak gewassen? Zijn brooddozen, bekers en bakjes compleet en intact? Altijd handig is de nieuwsbrief van school. Deze krijg je vaak de laatste vakantieweek. Vaak staan daar alle punten nog eens in die je aandacht verdienen. 
  5. Bespreek met je kind(eren) dat de vakantie bijna is afgelopen. Het is best een overgang en de meeste kinderen vinden het prettig op tijd te weten waar ze aan toe zijn. Zeker op wat jongere leeftijd, dan is het nauwelijks te bevatten.
  6. Hou het de laatste vakantieweek en de eerste week op school rustig. Je kindje kan misschien lekker buitenspelen of thuis (als het regent), terwijl jij je handen vrij hebt om jullie voor te bereiden op komend schooljaar.
  7. Misschien kan een klasgenootje komen spelen of logeren. Zo kan je eigen kind weer echt wennen aan het idee. Bovendien zijn ze dan maandagochtend vaak een stuk enthousiaster, omdat ze hun vriendjes en vriendinnetjes dan weer kunnen zien. 
Hysterie in het restaurant

Hysterie in het restaurant

Door Merel: De titel van dit blog klinkt bijna als een klucht. Ware het niet dat er weinig te lachen valt wanneer je (voor het eerst) wordt…

Lang borstvoeding geven, hoe hou je het vol?

Lang borstvoeding geven, hoe hou…

Door Merel: Vanaf zes maanden spreek je al van ‘lang voeden’. Eigenlijk best gek, als je beseft dat aangeraden wordt door WHO om je kindje…

Peppa Pig in het theater

Peppa Pig in het theater

Sinds een paar maanden is onze peuter Rose helemaal weg van Peppa Pig. Hoe leuk was het dan ook dat we naar de première van Peppa Pig en De…

Ik ben Merel (32), vriendin van Ro en moeder van drie lieve, temperamentvolle dochters (1, 2 en 10). We wonen in de schitterende Zuid-Hollandse polder, waar fietstochtjes uitmonden in een hooikoortsaanval en de kinderen het liefst buiten in de modder spelen. In theorie ben ik thuisblijfmoeder, maar in de praktijk werk ik daarnaast sinds 2014 ook als freelancer en onderhoud met veel liefde mijn blog op De Mamagids. Sinds ik schrijf, kan ik me niet meer voorstellen dat ik ooit zonder inspiratie zat te staren naar een leeg beeldscherm. Bijna alles waar ik tegenaan loop, is geschikt als onderwerp. Wat doe je bijvoorbeeld bij een tekenbeet, hoe serieus moet je die puberale kalverliefde eigenlijk nemen en welke voordelen zitten er aan minimaal leeftijdsverschil tussen je kinderen?

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.