);

Voor onderweg op vakantie: de activiteiten box

Voor onderweg op vakantie: de activiteiten box

Voor ons is het bijna zover, vakantie. Ook dit jaar gaan we weer lekker naar Frankrijk met de auto. Maar ja, wel een reis van minimaal acht uur voor de boeg. En met een kind achterin is dat niet altijd een pretje, want hoe houd je een kind 8 uur lang bezig? Voor Sien heb ik dit jaar voor de eerste keer een activiteiten box gemaakt, allemaal leuke dingen om haar lekker bezig te houden. Wij gaan dus op vakantie en nemen mee…

 

Als slapen onderweg niet meer de standaard is

Voorgaande jaren waren nog makkelijk voor ons. Sien was nog klein en sliep dan ook veel. Toen ze wat ouder werd konden we haar goed afleiden met een paar dvd’s van haar favoriete peuterseries. Maar dit jaar, nu Sien bijna vier is, voel ik erg de druk om meer voor haar mee te nemen. Slapen zal ze weinig doen en om haar nu acht uur lang dvd’s te laten kijken. Tijd voor een beetje creativiteit dus.

Door je kind bezig te houden gaat de tijd veel sneller en heb jij ook meer rust. En eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om een activiteiten box (of tas) te maken. Er zijn tegenwoordig genoeg leuke dingen te krijgen om kinderen bezig te houden. Zonder dat je auto eronder komt te zitten.

Activiteiten box voor op reis

 

De activiteiten box van Sien

Sien is bijna vier en gek op knutselen. De activiteiten box van Sien is daarom ook vooral gevuld met creatieve dingen. Het eerste item wat ik voor Sien heb gekocht is een tekenbord. Deze zijn bij elke speelgoedwinkel maar ook bijvoorbeeld bij de Action te koop. Een simpel bord met een afveegbare stift, waarmee ze keer op keer opnieuw iets leuks kan tekenen. Sien vindt het super om te doen. Ook voor oudere kinderen is het goed te gebruiken om bijvoorbeeld galgje te spelen.

BunchemsKleuren met water gaat ook zeker mee. Naast de kleurplaten in de doos hoef je alleen de bijgeleverde stift maar met water te vullen. De kleurplaten kunnen na opdrogen gewoon weer gebruikt worden.

Ken je de Bunchems al? Dit zijn leuke gekleurde balletjes die in elkaar haken. Je kunt er van alles mee maken. Voor Sien neem ik de koffer mee. De deksel is als bord te gebruiken en de koffer kun je makkelijk op schoot zetten.

Al jaren ben ik fan van PixelHobby. En voor kleine vingers zijn de PixelHobby XL doosjes geweldig om mee aan de slag te gaan. De pixelblokjes zijn keer op keer weer te gebruiken, dus hier zijn ze wel even zoet mee.

Niet ieder kind is hetzelfde, dus wat andere mogelijkheden zijn:

  • Vakantie bingo kaarten
  • Vakantieboek
  • Puzzelboekjes
  • Stripboeken
  • Muziek - durf jij een karaoke aan met je kind J?
  • Spellen – van diverse spellen zijn ook reisedities gemaakt
  • Ingesproken kinderboeken
  • DVD speler (ik zet hem er toch even bij, want dit blijft een absolute topper!)
  • Autoraam stickers

 

Je kunt ook autospelletjes zelf printen. Super leuk en niet duur!

 

Een cadeautje voor onderweg

Elk jaar neem ik ook een cadeautje voor Sien mee. Als beloning, als afleiding, dat mag je zelf invullen ;). Dit jaar heb ik gekozen voor een DigiUil. Een grappig uiltje dat meer dan 55 liedjes en roepen kent. Een waar ondekkingsfeestje dus. Naast de DigiUil zijn er in de speelgoedwinkels ook DigiDino’s en DigiVogels te krijgen.
Je kunt er ook voor kiezen om diverse kleine cadeautjes in te pakken en elk uur een cadeautje te geven. Bij de Action heb je hiervoor veel leuke dingen.

 

Nog wat laatste tips voor onderweg

Een reis kan lang zijn, ook voor jezelf. Vergeet daarom niet het voor jezelf (en daarmee voor de kinderen) ook leuk en gezellig te maken. Ik zelf neem standaard lekkere meezingnummers mee. Ook heb ik altijd allerlei lekkere dingen mee (ook ongezonde variaties, het is tenslotte vakantie). En heb je wat oudere kinderen? Doe dan samen ook eens een spel (“ik zie, ik zie wat jij niet ziet”, “ik ga op vakantie en neem mee”, “wie ben ik”).

Vast een hele fijne vakantie!

 

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.