);

Een gezonde kinderkamer

Een gezonde kinderkamer

Slaapt je kleintje onrustig, heeft het af en toe last van hoofdpijn of heeft hij/zij huid- of luchtwegenklachten? Wist je al dat ongezonde lucht in huis deze klachten kunnen veroorzaken? Tijd om eens stil te staan bij de luchtkwaliteit binnen. In veel huizen is binnen namelijk meer fijnstof aanwezig dan buiten. Als jij ook een gezond klimaat op de kinderkamer wilt, lees dan de volgende 4 tips.

 

4 tips voor een gezonde kinderkamer

Ventilatie van de kinderkamer

Tegenwoordig zijn huizen zo goed geïsoleerd dat er geen frisse lucht meer door kieren naar binnen glipt. Goed voor de energierekening, niet voor het binnenklimaat. Door de goede isolatie wordt de lucht droger en bevat het minder zuurstof. Dit kan voor de bovenstaande klachten zorgen. De oplossing voor dit probleem is permanent ventileren, dus niet alleen luchten. Plaats ventilatieroosters in de ramen in het kamertje van je kind en zorg voor lekkere frisse lucht. Laat de ventilatieroosters permanent opstaan voor de frisse lucht. Alleen ventilatieroosters is niet voldoende, je moet ook regelmatig het raam even wagenwijd openzetten om vervuilde lucht af te voeren. Een goede luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60 procent.

 

Luchtzuivering

Planten zuiveren vervuilde lucht en geven zuurstof af. Het is eigenlijk gek dat we in de slaapkamer zo weinig gebruik maken van deze luchtzuivering helden. De Dwergbanaan en de Krulvaren zijn perfecte luchtzuiveraars. Ze zijn geschikt voor een kleine ruimte en niet giftig. Houd er bij het plaatsen van de planten in de kinderkamer wel rekening mee dat je kindje er zelf niet bij kan, voordat de kamer op een zandbak lijkt. Is je kind oud genoeg om zelf een plantje uit te zoeken? Maak er dan een leuk uitstapje van.

Tip: Wanneer je naar de winkel gaat voor deze planten, kijk dan ook eens naar Aloë vera. Aloë vera helpt onder andere voor wondjes.

Kinderkamer

Ideale temperatuur van een kinderkamer

Slapen is één van de belangrijkste levensbehoefte van een kind, naast liefde, eten, drinken en aandacht natuurlijk. Zorg ervoor dat de temperatuur ideaal is als je kindje lekker in bed ligt. Baby’s en jonge kinderen hebben geen warme temperaturen nodig op het kamertje. Een goede temperatuur voor de slaapomgeving is 18 graden Celsius. Koeler dan je dacht of niet? De temperatuur moet ook zo constant mogelijk blijven zodat het lichaam eraan went, daar biedt dubbel glas uitkomst.

 

Dubbel glas

Ook dubbel glas is iets wat aandacht verdient om de temperatuur in de kinderkamer constant te houden. Isolatieglas (meest gekozen is hr++ glas) zorgt ervoor dat de verwarming niet constant aanspringt omdat de warmte binnen blijft. Dit scheelt dus ook in de portemonnee. Met dubbel glas in het raam heb je meer zekerheid dat je kind op een koude nacht niet uit bed rilt en niet wegdruipt bij een warme nacht. Dubbel glas prijzen liggen ongeveer tussen de € 20 en € 40 per m2.

Heb je interesse in het laten plaatsen van dubbel glas of goede ventilatieroosters? Door prijzen te vergelijken van specialisten bespaar je al snel op de kosten en houd je een zakcentje over om wat leuks met elkaar te doen. Heb jij nog goede tips om de kamer van de prinsjes en prinsessen die gezonde boost te geven?

Kijk hier voor webshops met leuke kinderkamer accessoires

» Lees hier: tips voor de ideale speelkamer

Kijk ook eens bij dit blog van een collega om de kinderkamer te verduisteren en/of over een babykamer koel houden

 

De haren van je kind wassen; zo pak je het aan

De haren van je kind wassen; zo…

Haren wassen: hoe gewoon het ook is… het is niet onbelangrijk. Wil je een gezonde haardos krijgen en houden, dan gebruik je het liefst een…

Klein wonen met kinderen: 4 tips voor gedeelde slaapkamer

Klein wonen met kinderen: 4 tips…

Klein wonen hoeft geen probleem te zijn. We hoeven niet allemaal in een enorme villa te wonen om gelukkig te zijn. Toch kan het met kinderen…

Gooi het roer om en ga aan de slag vanuit huis

Gooi het roer om en ga aan de slag…

Je bent ZZP’er en huurt elders een ruimte om te werken. Maar je merkt dat het je steeds meer moeite kost om ’s ochtends naar ‘kantoor’ te…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.