);

De mama van baby Sanne

De mama van baby Sanne

Deze week komt Miriam aan het woord over haar dochtertje Sanne. Ze is 35 jaar oud en is moeder van 2 prachtdochters. Daarnaast werkt Miriam 4 dagen in de week als juriste voor een rechtsbijstandverzekeraar.

Lees je mee met het interview dat ik met Miriam had over de babytijd van Sanne?

 

Je dochter heet Sanne. Waarom de keuze voor deze naam?

Onze (oudste) dochter heet Sanne Liselot. Met haar tweede naam is ze vernoemd naar mijn beide zussen. Haar eerste naam vonden we gewoon leuk.

 

Hoe verliep de bevalling van Sanne?

Ik ben bevallen in het ziekenhuis bij net iets meer dan 35 weken. Op mijn babyshower braken mijn vliezen en de dag erna was Sanne geboren met 3396 gram. Het gebeuren zelf was best pittig. Op het moment dat ik mocht persen had ik geen persweeën meer. Ik heb twee uur lang op eigen kracht moeten duwen. Uiteindelijk is ze met de vacuümpomp gehaald. 

 

En dan ben je moeder, voelde dat ook direct zo?

Nee. Ik moest heel erg aan dat idee wennen. De liefde moest ook echt nog groeien. Het moederlijke instinct was er wel gelijk.

 

Was Sanne een makkelijke baby?

Op zich wel. Zolang ze haar melk kreeg en verschoond werd was ze tevreden.

 

Wanneer sliep ze voor het eerst door?

Met exact 5 maanden. Mijn tip is het los te laten. Het komt vanzelf en als je je er druk over gaat maken kost het je alleen maar energie en die heb je juist nodig. 

 

Gaf je borst-  of flesvoeding? En vanwaar die keuze?

Een half jaar borstvoeding en daarna de fles. Het WHO beveelt het aan en ik kon het geven, dus waarom niet?

 

Hoe heb je het eerste jaar ervaren als nieuwbakken moeder?

Als voorbij gevlogen! Ook wel pittig. Met de tweede ging het makkelijker. Daardoor kon ik er ook beter van genieten. En zo achteraf is één kind stiekem eigenlijk easypeasy. 

 

Wanneer ben je weer gaan werken als juriste? 

Toen Sanne 4 maanden was, ben ik weer gaan werken. Ik was er ook wel aan toe om niet alleen mama te zijn en ook weer de inhoud van mijn hoofd te kunnen gebruiken.. 

 

Gaat Sanne nog naar opa/oma, gastouder of kinderdagverblijf? En is de keuze bewust geweest en/of gebaseerd op kosten?

Mijn dochters gaan naar het kinderdagverblijf. Het kost ons veel geld inderdaad, maar we wilden de grootouders niet belasten. Bovendien is spelen met andere kindjes ook goed voor ze.


Denk je dat er nog een baby komt in de toekomst?

De tweede is er al! De derde is in de planning, maar nog niet in de maak. Daarna heeeel misschien nog eentje, maar eerst de derde maar eens verwelkomen.  

 

moeder en dochter Dank je wel Miriam voor je bijdrage aan deze rubriek en de foto's van je lieve dochtertje en die van jezelf ;-) Heel veel geluk met je gezin in de toekomst! Miriam blogt op haar eigen website www.meervanmir.eu en je kunt haar volgen op FacebookTwitter en Instagram.

De haren van je kind wassen; zo pak je het aan

De haren van je kind wassen; zo…

Haren wassen: hoe gewoon het ook is… het is niet onbelangrijk. Wil je een gezonde haardos krijgen en houden, dan gebruik je het liefst een…

Klein wonen met kinderen: 4 tips voor gedeelde slaapkamer

Klein wonen met kinderen: 4 tips…

Klein wonen hoeft geen probleem te zijn. We hoeven niet allemaal in een enorme villa te wonen om gelukkig te zijn. Toch kan het met kinderen…

Gooi het roer om en ga aan de slag vanuit huis

Gooi het roer om en ga aan de slag…

Je bent ZZP’er en huurt elders een ruimte om te werken. Maar je merkt dat het je steeds meer moeite kost om ’s ochtends naar ‘kantoor’ te…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.