Wij eten roze pasta
Heb je ook zo'n meisje dat het liefst ALLES roze heeft? Verras haar eens met roze eten. Met bietjes maak je bijvoorbeeld deze heerlijke roze pasta! Je kunt hem gewoon met gedroogde pasta maken en hij staat in een kwartiertje op tafel.
De roze spaghetti is zacht van smaak, hij gaat makkelijk samen met elke willekeurige pastasaus.
Voor 2 grote en 2 kleine eters:
- 250 g spaghetti
- 1 voorgekookte biet
- scheutje kokend water
- peper en zout
Hoe maak je roze pasta?
1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
2. Intussen snijd je de biet klein. Doe met wat heet water in een hoge maatbeker en pureer glad met de staafmixer.
3. Giet de pasta af en meng met ongeveer 3 eetlepels van het bietenmengsel voor de kleur van de foto; voor lichter roze gebruik je gewoon wat minder. Bestrooi eventueel met wat peper en zout.
Je kunt de spaghetti met je gebruikelijke spaghettisaus serveren. En je eet de pasta niet in kleine stukjes…nee…als een echte Italiaanse eet je pasta met een vork. Een roze rolvork wel te verstaan. Want dat is natuurlijk het allerleukst!
Nog niet genoeg roze?
Als je toch bietjes hebt gekocht, kun je meteen roze mayonaise maken! Daarvoor meng je 4 eetlepels mayonaise met een scheutje room en enkele druppels van het bietensap. Lekker je frietjes de volgende dag eten met roze mayo!
Ook superlekker en heel leuk om te zien: roze bietensoep! Het recept daarvoor vind je op De kinderkookshop!
Dank je wel Anouk van De Kinderkookshop voor dit leuke recept!
Reacties 0