);

Zelf een mandala weven met je kind

Zelf een mandala weven met je kind

Ik ben een enorme fan van Pinterest. Er zijn hier zoveel leuke knutsels op te vinden. Ik kan het dan ook niet laten elke dag even te kijken en de tofste ideeën aan mijn Pinterest pagina toe te voegen. Een van deze ideeën deel ik hier graag met jullie: Mandala weven. Super leuk om te doen voor jong en oud.

 

Mandala weven

Qua materiaal is er niet veel nodig. Alleen 4 stokjes en resten garen in verschillende vrolijke kleuren. Het beste is om wat dikkere garen te gebruiken. Leg verder nog een schaar en een naald klaar, die kan handig zijn bij het wegwerken van de garen.

 

Hoe weef je een mandala?

Via Pinterest vond ik een super uitleg in het Engels met afbeeldingen. Deze uitleg werkt met tandenstokers. Ik heb de mandala gemaakt met grote stokjes, en dat ging ook prima.

En dan nu lekker samen aan de slag om een mandala te maken.

Pak de eerste 2 stokjes en wind hier kruislings een paar keer garen om zodat de stokjes goed aan elkaar vastzitten. Ga vervolgens met de klok mee en wind het garen om elk stokje door het bovenlangs, onderdoor en weer bovenlangs te halen (zie plaatje hieronder). Blijf rondgaan tot je een vierkantje hebt (5-7 keer). Hecht nu een 2e kleur aan en ga nog eens 5-7 keer rond. Hecht het draad af.

Pak de andere 2 stokjes en herhaal bovenstaande, maar werk nu in 1 kleur. De beide moeten ongeveer even groot worden.

Mandala weven stap 1Mandale weven stap 2Mandala weven stap 3

 

Leg nu de 2 kruisen op elkaar, het kruis met 2 kleuren boven. De kruisen moeten eerst aan elkaar gemaakt worden voor je weer verder kunt. Dit doe je door een volgende kleur draad aan te hechten en deze, tegen de klok in, onder 2 stokjes door te halen en dan om het derde stokje te draaien. Ga zo steeds door, dus 2 stokjes overslaan en het draad om het derde stokje draaien, tot je alle stokjes hebt gehad.

Vanaf nu ga je weer om elk stokje, eerst bovenlangs en dan onderlangs.

Mandala weven stap 4Mandala weven stap 5

En nu komt het leuke gedeelte. Laat je eigen fantasie gaan. Wissel van kleuren of sla eens een stokje over om een ander figuur te creëren.

Zo maken jullie ieder je eigen mandala! Heel veel plezier!

» Lees hier meer blogs over knutselen

» Lees hier: een kleurrijke vlinder maken

 

 

Meer blogs van Gea:

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.