);

Leuk met kids: Tiengemeten

Leuk met kids: Tiengemeten

Tiengemeten is een eilandje in Zuid-Holland vlakbij Zuid-Beijerland. In 2006 is het eiland met grotendeels landbouwgrond bijna geheel teruggegeven aan de natuur. Hierdoor is een schitterend landschap ontstaan met veel modderpoelen, bloemen, planten en dieren. Je kunt er logeren, kamperen, fietsen, wandelen, een rondtocht maken met een huifkar en eten.

Maar het leukste is toch wel het speelnatuurpark van Natuurmonumenten op Tiengemeten. Daar kan je heerlijk los gaan met modder, vlotten bouwen, torretjes zoeken en van de zon genieten. 

 

natuurfoto's Tiengemeten

Varen en fietsen

De reis naar het kleine eilandje begint met een tochtje op de veerboot van ongeveer 10 minuten. Een retour kost €5,- voor een volwassene en €3,50 voor kinderen van 2 tot 12. Kinderen tot 2 jaar reizen gratis. Wij brachten onze fietsen mee en hebben eerst bij aankomst linksaf de weg naar de Herberg genomen. Je komt dan langs schitterende natuur en moeraspoelen. Nadeel van die moeraspoelen zijn de steekvliegen, die we onderweg een paar keer tegengekomen zijn. Bij windstil weer kan je hier last van hebben. Bij de Herberg sta je op het uiterste linker puntje van het eiland en kun je boten bekijken.

 

 

SpeelnatuurparkSpelen in het speelnatuurpark Tiengemeten

Na ons fietstochtje was het tijd voor het speel natuurpark. Neem vooral extra kleding en/of badkleding mee en een handdoek voor de douche naderhand. Het is namelijk de bedoeling dat je zo vies mogelijk uit dit park stapt na afloop. Vlotten en hutten bouwen, door buizen kruipen, spelen met het vele water en natuurlijk glijden van de modderwand die uitkomt in de modderpoel. 

Voor de kleintjes is er het ukkie-eiland, waar ook de allerkleinsten onder toezicht van papa en mama naar hartenlust kunnen spelen.

Wij hadden een mooie dag uitgekozen en die dag waren er 334 bezoekers geweest, maar het kan veel gekker hoorde ik. De teller eindigde die dag op 9.996 bezoekers, een kleine daling met vorig jaar. Maar met een paar mooie weken in augustus voor de boeg wordt verondersteld dat het bezoekersaantal van vorig jaar zeker overschreden zou worden.

Kosten van het speelnatuurpark zijn €3,- per volwassene en €5,- voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Kinderen tot 2 jaar gratis.

Als afsluiting van de dag aten we een heerlijke pannenkoek, kipsaté en salade in de eterij tegenover het speelnatuurpark. Het was een geslaagde dag. Tiengemeten is echt een aanrader!

Kijk hier voor meer informatie

Natuurmonumenten vlag

» Kijk hier voor: inspiratie voor een dagje weg

» Lees hier: leuke bungalowparken in Nederland

» Lees hier: avonturenboerderij Molenwaard

 

 

Jezelf verwennen met een sieraad

Jezelf verwennen met een sieraad

We doen het eigenlijk te weinig: onszelf verwennen. Vaak kan een lekker geurende doucheschuim en bodylotion er nog net vanaf, maar blijven…

Zo vind je jouw ideale bank

Zo vind je jouw ideale bank

De bank: hét meubelstuk dat de woonkamer domineert en waar het hele gezin lekker onderuit bij elkaar moet kunnen zitten. Tenminste… dat is…

Casual en zakelijk: stijlvolle kledingmerken voor mama's

Casual en zakelijk: stijlvolle…

Het afgelopen jaar ben ik nauwelijks buiten geweest. Of beter gezegd: ik heb nauwelijks buitenshuis gewerkt. Collega’s en klanten zien en…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.