);

Verberg schoonmaakmiddelen voor kinderhandjes!

Verberg schoonmaakmiddelen voor kinderhandjes!

Blog van Merel over hoe een ongeluk echt in een klein hoekje zit met kleine kinderen in de buurt die een vergeten fles anti-schimmel reiniging te pakken kunnen hebben voordat je met je ogen kunt knipperen. 

Zoals iedereen weet zit dat welbekende ongeluk altijd in een heel klein hoekje. Tot zover grootmoeders wijsheid. Om die reden hebben wij onze keukenkastjes allemaal voorzien van solide IKEA sloten. Dreumes- en peutervingertjes weten anders namelijk feilloos te vinden waar ze niet aan mogen zitten, zo is onze ervaring, en we wilden het risico niet nemen. Ook niet met de aardappelschilmesjes, koekenpannen en porseleinen eierdopjes. Op het toilet staat een fles bleekmiddel, maar wederom ver weggestopt zodat geen kinderhandje erbij zal kunnen komen - goed bewaakt op een plankje door mijn gewonnen Justin Bieberposter. Waarschijnlijk voelde ik me door JB zo opgelucht, dat ik dacht gevrijwaard te zijn van alle ongelukjes met schoonmaakmiddelen. 

 

Anti-schimmelreiniger

Ter uitleg: tijdens de bouw van ons huis is niet helemaal nagedacht over afvoer van warmte uit de badkamer. Of beter gezegd, helemaal niet. De ruimte zit namelijk verstopt tussen overloop en slaapkamers aan de ene, en schuur (met vliering) aan de andere kant. Dat betekent dus automatisch dat we geen raam hebben. Hoewel ik ontzettend blij ben met de rest van het huis, vind ik dit persoonlijk best onhandig. Zeker de eerste maanden na de laatste bevalling schoot het consequent schoonmaken van de badkamer er weleens bij in en dat resulteerde in schimmel. Nu is dat in principe redelijk makkelijk te verhelpen met een speciale anti-schimmelreiniger, dus ik maakte me niet heel druk. Dan maar tijdelijk zo oplossen. Het middel borg ik keurig op in het kastje onder de wasbak, lekker achteraan. En ik vergat het.

 

Kinderhandjes zijn sneller dan het geluid

Laatst zat ik op mijn hurken in de badkamer. Op de grond lagen wat kledingstukken die ik wilde uitzoeken voor het wassen. Terwijl ik daarmee bezig was, opende onze peuter kennelijk de deurtjes van het badkamerkastje. Voor ik het weet zat ze met de anti-schimmelreiniger in handen. Ik ontdekte het pas, toen ze zei: 'Kijk, mama, lekker spuiten!' Waarschijnlijk dacht ze zelf een plantenspuit in handen te hebben en daar doen we altijd spelletjes mee, zoals elkaar nat spuiten. Ze voegde daad bij het woord en spoot mijn kant op. Ik gilde, ging snel staan om mijn ogen en mond te beschermen en griste haar de fles uit handen. Wat ben ik blij dat ze op mij spoot en niet zichzelf! (Hoewel ik ook best blij was dat ze mijn haar niet heeft geraakt, aangezien mijn zwarte legging direct rood kleurde)

 

Gewaarschuwd mens telt voor twee

Ik heb direct de rest van het kastje bekeken, maar gelukkig stond daar niets meer dat echt kwaad kon. De anti-schimmelreiniger vertoeft inmiddels ook in hogere sferen op de droger, waardoor nu werkelijk alles weggestopt zit. Gelukkig liep ons verhaal met een sisser af, maar hieruit bleek ook hoe gemakkelijk iets kan gebeuren zonder dat je daar erg in hebt. Alleen al het simpele dichtdraaien van de spuitknop had ellende kunnen voorkomen. Vanaf nu denk ik in elk geval niet meer zo laconiek als voorheen, een gewaarschuwd mens telt immers voor twee. 

Hysterie in het restaurant

Hysterie in het restaurant

Door Merel: De titel van dit blog klinkt bijna als een klucht. Ware het niet dat er weinig te lachen valt wanneer je (voor het eerst) wordt…

Lang borstvoeding geven, hoe hou je het vol?

Lang borstvoeding geven, hoe hou…

Door Merel: Vanaf zes maanden spreek je al van ‘lang voeden’. Eigenlijk best gek, als je beseft dat aangeraden wordt door WHO om je kindje…

Peppa Pig in het theater

Peppa Pig in het theater

Sinds een paar maanden is onze peuter Rose helemaal weg van Peppa Pig. Hoe leuk was het dan ook dat we naar de première van Peppa Pig en De…

Ik ben Merel (32), vriendin van Ro en moeder van drie lieve, temperamentvolle dochters (1, 2 en 10). We wonen in de schitterende Zuid-Hollandse polder, waar fietstochtjes uitmonden in een hooikoortsaanval en de kinderen het liefst buiten in de modder spelen. In theorie ben ik thuisblijfmoeder, maar in de praktijk werk ik daarnaast sinds 2014 ook als freelancer en onderhoud met veel liefde mijn blog op De Mamagids. Sinds ik schrijf, kan ik me niet meer voorstellen dat ik ooit zonder inspiratie zat te staren naar een leeg beeldscherm. Bijna alles waar ik tegenaan loop, is geschikt als onderwerp. Wat doe je bijvoorbeeld bij een tekenbeet, hoe serieus moet je die puberale kalverliefde eigenlijk nemen en welke voordelen zitten er aan minimaal leeftijdsverschil tussen je kinderen?

Reacties 3

 1. Marije

  jul 12, 2016 at 05:45

  Wat griezelig! Eigenlijk moet je met kinderen eerst zelf kruipend door je huis om te kijken wat je tegenkomt. Brrr...  1. 4Mama

   jul 12, 2016 at 10:04

   Oh, dat is eigenlijk helemaal geen slecht idee Marije!   1. Marije

    jul 13, 2016 at 12:13

    Ik moet eerlijk bekennen dat ik het heb gedaan. Ongeveer. Toen onze zoon begon te kruipen. Ik kwam veel griezeligs tegen, stekkers, stopcontacten, snoeren, scherpe randen. Leuke input voor een volgende blog voor jullie :-)This thread has been closed from taking new comments.