);

10 do's en don'ts op Facebook

10 do's en don'ts op Facebook

Facebook is voor veel bloggers het belangrijkste sociaal medium. Je haalt er de meeste traffic uit (als je het goed doet) en je staat veel dichter bij je volgers, dan via Twitter, Instagram of Pinterest. Via Facebook kun je echt de interactie opzoeken. Toch vinden veel bloggers dat lastig. Hoe doe je dat dan? En hoe laat je die Facebookpagina groeien? Hiervoor is Blogtips in het leven geroepen.

Deze keer:

10 do’s en don’ts op Facebook

  1. Be Social; ga niet alleen maar zenden. Er is een reden waarom het woord social staat in social media. Stel een vraag, deel niet alleen maar je blogposts en geef antwoord op reacties.
  2. Kijk wanneer je volgers online zijn en plaats net voor de piektijd je belangrijkste post van die dag. Weten wanneer die piektijd dan is? Neem hiervoor je laptop/desktop. Ga naar “Statistieken” en dan naar “berichten”. Je ziet daar een grafiek, vaak in de vorm van een walvis. Ga met je cursor over de dag dat je iets wilt plaatsen en de grafiek past zich aan. Je kunt nu aflezen wanneer de meeste volgers online zijn. Het kán overigens wel zo zijn, dat jouw volgers liever ‘s ochtends reageren of lezen, dan ’s avonds wanneer die piek vaak plaatsvindt. Dat is een kwestie van uitproberen.
  3. Maak je berichten niet te lang. Kortere berichten worden beter gelezen en er wordt meer op doorgeklikt.
  4. Verander af en toe je omslagfoto. En vergeet daarbij niet je omschrijving aan te passen. Te vaak zie ik omslagfoto’s waar “cover photo” staat als je eroverheen gaat met je cursor. Aanpassen doe je door op je zojuist veranderde omslagfoto te klikken. Je krijgt je foto te zien en daarnaast een vakje waar je tekst in kunt voeren. Geef hier een omschrijving aan je foto en sluit die af met je URL. Je veranderde omslagfoto wordt met slogan en URL automatisch getoond in de tijdlijn van je pagina.
  5. Hou je profielfoto eenduidig. Het is je beeldmerk. Het beeld waaraan je volgers jou herkennen in hun tijdlijn. Dat kan een foto van jezelf zijn bij een persoonlijk blog of een logo bij een platform als Website4Mama.
  6. Probeer dagelijks of zelfs 2-3x per dag iets op je pagina te posten. Zeer regelmatig posten wordt beloond door Facebook door je berichten vaker aan je volgers te tonen.
  7. Wees authentiek. Je volgers hebben het heel snel door als je maar wat loopt te zwetsen. Neem je volgers serieus.
  8. Wees origineel. Kopieer geen quotes van anderen, verzin ze zelf. Delen met credits mag natuurlijk wel. Af en toe een filmpje dat viraal gaat via een andere blogger delen is niet erg, maar ga zelf ook op zoek naar leuke content. Anders loop je constant achter anderen aan en ben je niet vernieuwend.
  9. Ga niet in het wilde weg adverteren. Het is niet moeilijk, maar doe het weloverwogen en benader de juiste doelgroep. Het bespaart je veel euro’s. Promoot je berichten daarom niet via de knop “bericht promoten”, maar ga hiervoor naar www.facebook.com/ads/create ofwel via de dropdown in de rechterbovenhoek naar “Advertenties maken”.
  10. Koop NOOIT Facebook volgers via verkooppartijen en doe nooit aan een Like voor een Like. Het is killing voor je pagina. Lees hier waarom je een waardeloze pagina creëert met een Like 4 Like actie.

 

Heb jij nog meer do’s en don’ts? Geef hieronder dan je reactie.

 

 

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 1

  1. Bianca

    feb 15, 2016 at 03:18

    Weer zo'n helder omschreven artikel! Dank je wel! Daar hebben we wat aan.



This thread has been closed from taking new comments.