);

De traktatie nachtmerrie

De traktatie nachtmerrie

Het is pas september en ik maak mij er nu al druk om, dé verjaardag traktatie. Sien wordt 31 oktober 3 jaar en gaat dan ook nog eens naar een ander kinderdagverblijf. Dus ja, dan wil je niet aankomen met een simpel doosje rozijntjes. En om nu weer een Halloween traktatie te maken, nee dat kan echt niet meer na 2 keer. Dus maar flink gaan nadenken over dat die ene super traktatie.

 

Traktaties over de top

Flink nadenken inderdaad. Want het moet natuurlijk wel echt een ding worden. Ik krijg ook steeds meer het gevoel dat je wel met een bijzondere traktatie moet komen. Herkennen jullie ook dat gevoel? Het lijkt elk jaar wel gekker te worden. Vroeger (oh oh nu klink ik toch echt als mijn moeder) was het toch veel makkelijker. Gewoon trakteren met een bordje kaas en worst of gewoon lekker een koekje of snoepje. Maar nu lijkt het wel een wedstrijd te worden. En worden van traktaties over de top creaties gemaakt. En dan borrelt bij mij de vraag naar boven, wil ik hier wel in mee gaan?

 

Gezond of gewoon lekker?

En ja, dan is er nog de vraag ga je voor een gezonde traktatie of gewoon een lekkere traktatie? Niet iedereen zal het met me eens zijn, maar waarom moet een traktatie nou altijd gezond zijn? Ik vond het vroeger super als ik tijdens school een zakje chips kreeg of gewoon een lekkere koek. Dat was toch super? Even iets heel anders dan al dat fruit? Dus voor mij is deze vraag snel beantwoord. De traktatie moet vooral lekker zijn.

 

traktatie koektraktatie

 

Traktatie ideeën

Voor mij gaat de zoektocht naar leuke ideeën dus nu beginnen. Lange leve internet en vooral ook Pinterest. Je kunt er zoveel leuke traktatie ideeën op doen. En als rasechte knutselaar ga ik natuurlijk lekker zelf aan de slag. Nu maar hopen dat de kinderen en natuurlijk onze jarige dame mijn inspanningen die dag kunnen waarderen ;).

Omdat ik me kan voorstellen dat zoeken nogal een karwei is, heb ik voor jullie alvast op Pinterest de leukste traktaties bij elkaar gezet: Samen traktaties maken. En heb je geen zin, tijd of ben je wat minder creatief? Tegenwoordig zijn er gelukkig ook leuke webwinkels die kant en klare traktaties aanbieden. 

» Lees ook: trakteren met de traktatiebutton

 

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.