);

Ken jij de boeken al van Circus Patz?

Ken jij de boeken al van Circus Patz?

Ik kende de boeken van Circus Patz nog niet. En ik werkte voor ruim 8 jaar in de boekenbranche voordat ik Website 4Mama startte. Hoe komt het dat ik nog niet eerder gehoord had van deze uitgever met geweldig leuke boeken voor kinderen tussen de 4 en 14? Beter laat dan nooit zeg ik dan maar. En dat geldt ook voor jou. Want ik ben laaiend enthousiast en als je even blijft plakken en doorleest jij vast ook.

Waarom ik zo enthousiast ben? De boeken van verhalen laboratorium Circus Patz zijn schitterend uitgevoerd. Mooi vormgegeven omslagen en geweldige illustraties die helemaal passen bij de vaak spannende en avontuurlijke verhalen.

Ik mocht 2 boeken uitkiezen om voor te lezen aan mijn dochter Marisa. En dat is best moeilijk 2 boeken kiezen uit dat mooie aanbod. Het werden 2 totaal verschillende boeken, maar met een gemene deler. Spannend dat ze zijn!

 

Villa Willemina

Villa Willemina boek circus patzDit boek gaat over Willemina, een meisje met lieve maar ook een beetje gekke ouders die een nomadenbestaan leiden. Willemina is het zat om van hot naar her gesleept te worden. Leuk hoor wonen op een boot, in een bioscoop, in een hondenhotel of op een camping alleen maar omdat je ouders elk jaar weer de kriebels krijgen en een nieuw avontuur aan willen gaan. Maar Willemina wil nu wel eens in een normaal huis wonen, vriendjes maken en wat minder avontuur. De mama van Willemina erft een bejaardentehuis op een eiland en dus wordt er wéér verhuisd. Een nieuw avontuur is iets waar Willemina helemaal geen zin in heeft. En al helemaal niet in een huis vol oudjes. Maar ja…ze moet met haar ouders mee. En een avontuur wordt het. Want waarom worden die oudjes in dat huis maar niet ouder? En lijkt het niet net alsof het huis leeft? Het maakt geluid en je kunt er compleet verdwalen. Willemina ontmoet een nieuwe vriend Barend en samen met Bram, haar eend, stuit Willemina op een oud geheim…

 

Wat wij vonden van Villa Willemina

Het is een spannend boek voor meisjes en jongens van 7 jaar en ouder tot een jaar of 12. De mijne vond het spannend, maar niet zó spannend dat ze niet meer kon slapen. Het wordt nergens eng of zo. Het werd wel dusdanig spannend dat ik de laatste 3 hoofdstukken in 1 keer moest uitlezen. Ze KON gewoon niet tot morgen wachten met het slot. Nou, als dat gebeurt, dan heb je je werk als schrijver (Mariëtte Ciggaar) goed gedaan. De illustraties van Nicole van Dooren helpen hier absoluut bij. Die brengen het boek nog meer tot leven.

Villa Willemina koop je bij de boekhandel of bij Circus Patz zelf voor € 14,95

 

Hoe jij de wonderbaarlijke avontureneilanden ontdekteboek avontureneilanden circus patz

Heb jij je avonturenkoffer al gepakt? Je zeebenen al gestrekt? Nee? Nou dat zou ik maar snel doen, want je gaat namelijk op avontuur met Kapitein Klots en zijn scheepskat Gerrit. Dit geweldige avonturenboek neemt je mee naar spannende eilanden om te ontdekken. En jij bepaalt zelf welke eilanden dat zijn. Er zit namelijk een zeekaart bij en kaartjes met windrichtingen die je vertellen welke richting je boot op zal varen. Dus je kind bepaalt welk eiland het volgende is waar naartoe gevaren moet worden. Een avontuur op 1 eiland is heel behapbaar voor het voorleesmoment voor het slapengaan. Er staan 18 eilanden in, dus minimaal goed voor 18 avonden voorlezen of zelf lezen.

Wat leuk is, is dat het boek in de jij vorm geschreven is. Daardoor word je kind rechtstreeks aangesproken en lijkt het net alsof hij of zij in het boek de hoofdrol speelt en alle avonturen ook echt beleeft. Mijn dochter ging hier helemaal in mee. En als we een eiland (via het kaartje) tegenkwamen op de kaart waar we al geweest waren, dan zei ze: “nee hier ben ik al geweest, weet je nog? Hier moest ik Kapitein Klots bevrijden van de piraten”. Oh ja… haha. Als het je lukt om kinderen zó in je verhaal en boek mee te nemen, dan ben je helemaal geslaagd wat mij betreft. Dus lof voor de schrijfster Krista Izelaar. En dan de illustraties van Michel Maas en Nicole van Dooren en de vormgeving van Marck van Dooren! Geweldig!

Op dit moment zijn we nog bezig met voorlezen uit dit mooie boek, maar ik kon niet langer wachten met het overbrengen van ons enthousiasme. Dit mooie grote boek vol met avonturen is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Dit avonturenboek kun je bestellen bij Circus Patz en dat moet je ook vooral doen. (Er is ook nog een versie voor kleine astronauten) Maar eerst kun je meedoen aan een win-actie, want je kunt dit geweldig mooie boek t.w.v. € 19,95 ook bij ons winnen! Ja, echt! Ga hiervoor naar onze Facebookpagina, like het actiebericht dat maandagavond om 19.30 uur geplaatst wordt en laat weten voor wie je dit boek wilt winnen. Vrijdagmiddag 15 april maak ik de winnaar bekend.

Een beetje (kerst)liefde door de brievenbus

Een beetje (kerst)liefde door de…

Hou je ook zo van het krijgen van post? Ik wel! Nu de kans groot is dat kerst wederom een feest wordt dat thuis met het gezin gevierd wordt…

Dingen die je als ZZP'er moet regelen

Dingen die je als ZZP'er moet regelen

Hoewel ik nog elke dag dankbaar ben dat ik als zelfstandig ondernemer mijn geld verdien en dat dit voor mij betekent dat ik thuis ben als…

Altijd een strak gazon: mijn ideaal

Altijd een strak gazon: mijn ideaal

Wij hebben een redelijk grote tuin. De helft van de tuin bestaat uit bestrating en grind met hierin plantvakken en de andere helft uit iets…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 6

 1. elisabeth maria martina

  apr 11, 2016 at 08:01

  voor mijn kleinzoon een tof kado 2. Nicol streek

  apr 12, 2016 at 08:58

  Wat een geweldige boeken lijken me dit, Milan en marissa willen erg graag voor gelezen worden. Dit is een geweldige win actie;) doe graag mee voor ze! 3. Anita te Gussinklo

  apr 12, 2016 at 11:12

  Ik doe graag mee voor mijn zoon Tim. 4. Jacqueline

  apr 12, 2016 at 01:07

  Schitterende boeken blijft ook altijd bestaan heerlijk! 5. Ingrid

  apr 12, 2016 at 04:19

  om voor te lezen aan mijn kleinzoontjes 6. Dino Neutel

  apr 15, 2016 at 03:01

  Wat leuk, ik weet zeker dat mijn nichtje hier heel blij van word !!This thread has been closed from taking new comments.