);

Aromatherapie: eerste hulp bij kinderkwaaltjes

Aromatherapie: eerste hulp bij kinderkwaaltjes

Buikpijn, hoofdpijn, griep, verkoudheid, slaapproblemen en oorpijn zijn vervelende kinderkwaaltjes waar we als mama’s allemaal wel eens mee te maken krijgen. Marcia Korenhof is gediplomeerd kinderaromatherapeut en kindervoedingscoach en vertelt ons wat meer over aromatherapie en wat het kan doen voor deze vervelende kwaaltjes.

 

Over Aromatherapie

Aromatherapie is een 100% natuurlijke remedie en maakt gebruik van wonderlijke oliën zoals extracten uit bloemen, planten, bomen en fruit. Marcia Korenhof zegt hierover: “Met succes gebruik ik al 10 jaar aromatherapie tegen veel kwaaltjes van mijn drie jongens. Aromatherapie staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Daarom wil ik graag alle mama’s, maar natuurlijk ook papa’s, de magie van aromatherapie laten ontdekken. De tas is als het ware een EHBK-tas, een Eerste Hulp Bij Kinderkwalen-tas. Ik deel mijn geheime recepten, mijn passie voor geuren en mijn liefde voor koken. Zoals mijn kinderen altijd zeggen: “je bent een echte tovermama!”

 

Wat kun je doen als je baby of kind last heeft van slaapproblemen?

Aromalamp
Aromalamp

Slaapproblemen komen veel voor bij kinderen. Baby’s die niet doorslapen, peuters die hun ouders wakker houden maar ook oudere kinderen kunnen ’s nachts naast je bed staan. Lavendel is een geliefde kinderolie en werkt super om beter te slapen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen sneller inslapen en beter uitgerust wakker worden. Doe voor het slapengaan een paar druppels lavendelolie op het kussen van je kind. Zorg alleen dat je niet je allermooiste satijnen beddengoed gebruikt. Je kunt ook een aromalamp gebruiken. Deze vul je met water, je voegt een paar druppels lavendel toe en zet het nachtlampje aan. Voor mijn kinderen las ik ook iedere avond een meditatieverhaaltje uit het boekje ‘Relaxkids’ van M. Viegas voor. Dit boek laat kinderen zien hoe ze op een relaxte en grappige manier lichaam en geest kunnen ontspannen. Sweet dreams!

 

Wat kun je als je kind hoest?

Een keelontsteking die door een virus is veroorzaakt, herken je doordat je kind naast een neusverkoudheid moet hoesten. Als een bacterie de boosdoener is, heeft je kind ook koorts en doet slikken pijn. Maak een kompres voor je kind door een schaal met koud water te vullen. Voeg hieraan 1 druppel kamilleolie en 2 druppels citroenolie toe. Even roeren. Dompel een doek erin, wring deze uit en leg het op de zere keel van je kind. Leuke mamatip: maak zelf waterijsjes voor je kind door 2 biologische citroenen, een halve liter water en flink wat honing te gieten in vormpjes voor waterijsjes. Oudere kinderen kun je ook kamillethee of zoethoutthee geven.

 

Wat kun je doen als je kind buikpijn heeft?

Aromaknuffel
Puinguin aromaknuffel

Buikpijn bij kinderen kan veroorzaakt worden door stress, angst, spanning of gebrek aan zelfvertrouwen. We noemen buikpijn zonder lichamelijke oorzaak ook wel functionele buikpijn. Kinderen verkrampen vaak als ze buikpijn hebben. Dit maakt de pijn alleen maar erger. Ook houden ze vaak hun adem in. Kinderyoga helpt kinderen met buikpijn het verschil te ervaren tussen inspanning en ontspanning en beter te ademen. Koop een leuk kinderyogaboek en doe samen wat oefeningen. Ook lekker ontspannend voor mama’s. Mijn zoontje is dol op zijn aromaknuffel. Deze is gevuld met lavendel en graan. Je warmt hem 90 seconden op in de magnetron en hij stopt de knuffel lekker onder zijn pyjama in bed. De warmte ontspant en je kunt er nog een paar druppels lavendelolie op druppelen om lekker te slapen!

 

» Kijk hier voor het boek Aromatherapie en wil je een startersset aromatherapie bekijken en bestellen, klik dan HIER.

» Voor het bekijken van alle beschikbare warmteknuffels met lavendelolie, kijk je hier.

 

 

 

 

 

 

De 10 leukste cadeaus voor nieuwe mama's

De 10 leukste cadeaus voor nieuwe…

Er is een baby geboren, en dat moet gevierd worden! Of het nu gaat om je beste vriendin, je lieve zus of een verre nicht, jij gaat waarschijnlijk…

Kerstkaarten kopen: klein gebaar veel waardering

Kerstkaarten kopen: klein gebaar…

Verstuur je nog steeds kerstkaarten? Daarmee laat je zien aan je vrienden en familie dat je echt om ze geeft. In dit digitale tijdperk versturen…

De verbouwing van je woning: waar begin je mee?

De verbouwing van je woning: waar…

Voel je je niet meer helemaal thuis in je woning? Bevalt bijvoorbeeld de keuken of badkamer niet meer helemaal? Of vind je de stijl van je…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.