);

4x de leukste vakantie apps

4x de leukste vakantie apps

Het is volop zomervakantie. Sommige kindjes moeten volgende week al weer naar school. Voor hen komt dit artikel misschien iets te laat.

Wij genoten al in mei van de Portugese zon en besloten daarom om deze zomervakantie toerist in eigen land te zijn. Om onze kids tijdens de vele treinreizen te amuseren zocht ik een aantal leuke 'vakantie apps' bij elkaar. Hieronder zet ik ze voor je op een rijtje:

Vakantiebieb

Met deze superleuke gratis app kun je, na eenmalige aanmelding, gedurende de zomervakantie zoveel kinderboeken downloaden als je wilt. Stiekem vind ik 'echte' boeken persoonlijk leuker. Maar om nou een tas vol (bieb)boeken mee te sjouwen tijdens onze uitjes..nee. Echt een uitkomst dus deze app. Er zijn overigens ook een paar boeken voor 'grote mensen' beschikbaar. De 'Vakantiebieb' is gratis te downloaden t/m 31 augustus.

 

Spelletje app doctor kidsDoctor Kids

Doctor Kids is een app waarmee kinderen behoorlijk wat over het menselijk lichaam leren. Als ‘arts’ gaan ze op avontuur door het menselijk lichaam. Zo kunnen ze als tandarts gaatjes vullen en tanden polijsten en zien ze dankzij een rongtenapparaat hoe hun eigen lijf er van binnen uitziet. Ik vind het zelf ook grappig om te spelen. Leuk!

Bears vs Arts

Deze leuke app is een opvolger van het bekende Fruit Ninja. Het is nu echter de bedoeling dat je kids niet fruit maar schilderijen te lijf gaan. Je kind speelt een beer die niet helemaal weg is van kunst en dus; moet het kapot. Door goed na te denken en verschillende strategische ‘moves’ te maken komt de beer bij de schilderijen terecht om ze vervolgens te vernietigen. Ik heb het zelf even gespeeld en ik vind het aardig verslavend. Handig dus voor een lange treinreis.


Colorfy

Omdat je je als ouder ook moet vermaken tijdens de reizen naar verschillende uitjes (als je niet achter het stuur zit tenminste) heb ik ook een leuke app uitgezocht voor volwassenen. Ik heb ze al vaak zien liggen in de schappen; kleurboeken voor volwassenen. Met Colorfy haal je een digitaal kleurboek in huis dat je overal mee naartoe kunt nemen. Je hebt gratis keuze uit een hoop basiskleuren en een aantal mooie kleurplaten. Wil je uitbreiden dan kun je de betaalde versie van deze app downloaden. Ik kom de tijd wel door met deze app.
 

Ga je nog op vakantie? Dan hoop ik dat je veel plezier beleeft aan deze apps. Zit het er al voor jullie op? Wellicht voor de volgende vakantie handig?

» Lees hier: blogs met vakantie inspiratie

 

Hallo, ik ben Earliecia, 33 jaar, ik woon in Almere en ben de trotse mama van Noémie (7) en Brooklyn (6). Sinds april 2014 geef ik mijn lezers (meestal) drie dagen per week een kijkje in mijn leven via mijn persoonlijke lifestyle blog WeAreLittleBandits.nl.

Ik schrijf met veel plezier en passie over (mijn) kids, mijn DIY projectjes, fashion (een tikkeltje) en beauty (een snufje). Op dit moment als hobby maar op een mooie dag hopelijk fulltime. Een van mijn levensmotto’s is ‘een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’ en dat schemert geregeld door in mijn blog. Ik hou het graag luchtig dus wees niet verbaasd als je af en toe een ‘haha’, ‘hihi’ of een vrolijke smiley voorbij ziet komen.

Op Website4Mama neem ik de knutsel/DIY blogposts voor mijn rekening. Ik hoop dat je meeleest.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.