);

De mama van baby Jamie

De mama van baby Jamie

Channa is 29 jaar en 4 jaar geleden werd zij voor het eerst mama van een prachtige zoon. Naast het mama zijn, werkt ze part time buitenshuis en houdt ze van Netflixxen, Geocachen en hangen op de bank voor de tv. In de mama van Jamie vertelt ze over haar eerste jaar als nieuwbakken mama.

 

Je zoon heet Jamie. Vanwaar de keuze voor deze naam?

Het kiezen van een naam was nog wel een dingetje! De meisjesnaam wisten we allang: Fenna. Een jongensnaam dat vonden we toch zo lastig. Toen we te horen kregen dat het een jongetje werd, was dat ook mijn grootste zorg. Manlief kwam al snel met de naam Kay, deze vond ik echter niet bij onze achternaam passen. Na een aantal dagen opperde ik zelf de naam Jamie, gewoon omdat ik deze ergens hoorde en dacht: dat vind ik leuk! Uiteindelijk werd het een combinatie: Jamie Kay

 

Hoe verliep de bevalling van Jamie?

De bevalling leek een bevalling uit het boekje te gaan worden. Mijn vliezen braken toen ik mijn bed uitstapte en niet veel later kwamen de weeën op gang. Met 6 centimeter ontsluiting besloten we naar het ziekenhuis te gaan en de verloskundige dacht dat het niet lang meer ging duren. Helaas liep het anders, de laatste centimeters vorderde niet. Jamie zijn hartslag begon terug te lopen tijdens de weeën en het moest allemaal sneller. Zonder persdrang moest ik gaan persen, dit ging goed totdat Jamie zijn hoofd je geboren was, zijn schouder bleek vast te zitten (schouderdystocie). Na een aantal knippen en veel getrek en geduw werd hij geboren. Gelukkig ging het na enkele minuten helemaal prima met hem.

 

En dan ben je moeder, voelde dat ook direct zo?

Ja absoluut. Ik had geen idee hoe ik eigenlijk voor kleine Jamie ging zorgen, maar om de één of andere reden vertelt je gevoel heel veel over hoe je om moet gaan met een baby.  

 

Was Jamie een makkelijke baby?

Achteraf gezien vind ik eigenlijk van niet. Hij had altijd last van kramp en was de hele dag door aan het huilen of zeuren. Niet raar natuurlijk, maar wel heel zwaar. De eerste drie maanden waren dus zwaar, maar naar mijn idee hoorde het erbij. Nu ik inmiddels moeder ben van twee, weet ik wel beter. Fenna was veel relaxter en als ik eerste maanden vergelijk dan kan ik concluderen dat Jamie geen makkelijke baby is geweest.   

 

Wanneer sliep hij voor het eerst door?

Dit gebeurde eigenlijk vrij laat, pas toen ik overging van borstvoeding naar flesvoeding, dit was na drie maanden. Blijkbaar kon Jamie niet tegen mijn borstvoeding, want tijdens het afbouwen leek Jamie het huilen ook af te bouwen. Het werd een andere baby en begon de nachten door te slapen.   

 

Gaf je borstvoeding of flesvoeding? En vanwaar die keuze?

Borstvoeding, tenminste enkel de eerste drie maanden. De keuze was snel gemaakt, het leek mij veel fijner, handiger en uiteraard goedkoper. Echter bleek het niet helemaal aan ons besteed.

 

Hoe heb je het eerste jaar ervaren als nieuwbakken moeder?

Leuk! Het was wel een omslagpunt toen ik na drie maanden weer moest gaan werken, maar het maakten thuiskomen nog leuker. Op mijn vrije dagen genoot ik volop van Jamie en na de ellende van de eerste drie maanden was de rest van het jaar echt om te genieten.   

 

Wanneer ben je weer gaan werken? Of heb je andere keuzes gemaakt?

Na drie maanden dus. Voor 28 uur per week, wat ik toen nog verdeelde in de ene week drie dagen en de andere week vier dagen. Dit beviel prima, inmiddels is de keus gemaakt om toch nog iets minder te gaan werken.

 

Gaat Jamie nog naar opa/oma, gastouder of kinderdagverblijf? En is de keuze bewust geweest en/of gebaseerd op kosten?

Gastouder en de opa's en oma's! We wilde de opa's en oma's graag de mogelijkheid geven om op te passen, maar er geen verplichting van maken. Vandaar dat we ook kozen voor een gastouder, zo viel er altijd wel opvang te regelen.


Is er daarna nog een nummer 2 gekomen?

Ja, er is een tweede gekomen. Jamie is inmiddels bijna vier jaar oud en heeft een zusje van 2 jaar oud. Ons gezin is voor ons gevoel helemaal compleet!

Channa jamie en fenna 

Dank je wel Channa voor je bijdrage aan deze rubriek en de foto's van Jamie als baby en je mooie gezin.

Wil je Channa volgen en weten waarover ze schrijft? Kijk dan eens op haar blog somama.nl en je kunt haar volgen op Facebook, Twitter en Instagram.

 

Meer lezen van deze rubriek: De mama van baby…?

De 10 leukste cadeaus voor nieuwe mama's

De 10 leukste cadeaus voor nieuwe…

Er is een baby geboren, en dat moet gevierd worden! Of het nu gaat om je beste vriendin, je lieve zus of een verre nicht, jij gaat waarschijnlijk…

Kerstkaarten kopen: klein gebaar veel waardering

Kerstkaarten kopen: klein gebaar…

Verstuur je nog steeds kerstkaarten? Daarmee laat je zien aan je vrienden en familie dat je echt om ze geeft. In dit digitale tijdperk versturen…

De verbouwing van je woning: waar begin je mee?

De verbouwing van je woning: waar…

Voel je je niet meer helemaal thuis in je woning? Bevalt bijvoorbeeld de keuken of badkamer niet meer helemaal? Of vind je de stijl van je…

Reacties 2

  1. Channa

    jul 10, 2016 at 10:14

    Bedankt voor het plaatsen :)  2. Merel

    jul 10, 2016 at 11:03

    Jeetje, heftige bevalling alsnog. Jamie vind ik echt een heel leuke naam. Mochten we een jongetje hebben gekregen, zou die naam hoog op de lijst staan. Mooie keuze voor de opvang op deze manier.This thread has been closed from taking new comments.