);

Hebben tweelingen nu echt veel aan elkaar?

Hebben tweelingen nu echt veel aan elkaar?

Wanneer ik samen met onze tweeling boodschappen ga doen, krijg ik vaak te horen dat het wel leuk is zo met z’n tweeën. Dat ze elkaar hebben om mee te spelen en nooit alleen hoeven te spelen. En natuurlijk ook dat ze veel van elkaar leren. Wanneer broertje al loopt zal dan snel de ander vast snel volgen, etc.

Aangezien mijn jongens bijna een jaar zijn, kan ik alleen nog maar oordelen over het afgelopen jaar. Hebben ze nu echt al zo veel aan elkaar gehad ? Doen ze ook veel met elkaar? Of doen ze dingen het liefst toch alleen.

Ik vind zelf dat ze zeker wel wat aan elkaar hebben. Wanneer Olaf bijvoorbeeld door had hoe hij zich wist op te trekken aan de box, begon voor Xavier de uitdaging om het ook te kunnen. Dat was te merken in het feit dat Xavier gefrustreerd werd wanneer het hem niet lukte. Dat resulteerde in het feit dat Xavier het toch ook snel onder de knie had. Hij had mooi kunnen kijken bij zijn broer hoe hij dat trucje deed.

In de handjes klappen is ook een mooi voorbeeld. Olaf die had dat ook sneller door, alleen gooit hij zijn handjes alle kanten op. Terwijl Xavier het pas echt sinds 1,5 week doet, alleen doet hij echt zijn handjes op elkaar met het klapgeluid.

Met spelen hebben ze ook veel aan elkaar merk ik. Hier is te zien dat ze echt veel met elkaar spelen, en ze dagen elkaar ook uit. Natuurlijk worden er ook dingen van elkaar afgepakt maar dat hoort er nou eenmaal bij. Hier trouwens ook wel verschil in karakter hoor, Xavier kan ook erg goed alleen spelen of lekker rustig zitten terwijl Olaf toch vaak wel wat uitdaging nodig heeft.

Ook merk ik nu dat het ook z’n nadelen kan hebben… Dingen die broer doet die niet mogen, is natuurlijk ook erg leuk om na te doen om te kijken of de ander dat wel mag. Ze leren dus niet alleen de mooie, leuke en handige trucjes van elkaar, maar ze doen elkaar ook in alles na.

Op stap met een tweeling

Op stap met een tweeling

Voordat mijn tweeling Olaf en Xavier er waren kon ik makkelijk even snel weg wanneer ik wilde. Of het nou ging voor een kleine boodschap of…

Het eerste jaar met een tweeling

Het eerste jaar met een tweeling

Inmiddels zijn Olaf en Xavier 1 jaar en kunnen nu terug kijken naar het eerste jaar met een tweeling. Hoe hebben we het ervaren? Was het zwaar…

Hebben tweelingen nu echt veel aan elkaar?

Hebben tweelingen nu echt veel…

Wanneer ik samen met onze tweeling boodschappen ga doen, krijg ik vaak te horen dat het wel leuk is zo met z’n tweeën. Dat ze elkaar hebben…

Margareth (Miss Mags), 35 jaar en ik woon in Brabant. Woon samen met mijn vriend en onze twee honden en op 28 februari 2015 ben ik bevallen van een tweeling, Olaf en Xavier. Op mijn eigen blog (Miss Mags) schrijf ik met veel liefde en plezier voornamelijk over lifestyle, beauty en fashion. Maar ik schrijf ook over mijn privé, zoals over de tweeling en dingen die mij zoal bezig houden.

Naast het bloggen, zorgen voor de tweeling én de andere bedrijvigheden ben ik vooral bezig met mijn webwinkel in muurstickers (Mudeco – Topmuurstickers). Alsof dit al niet druk genoeg is ben ook nog bezig met mijn eigen bedrijf in grafisch design en webdesign en doe ik ook voor enkele andere bedrijven hun webmanagement. 

 

Reacties 2

 1. Simpel, met een snufje liefde

  feb 10, 2016 at 04:40

  Herkenbaar! Mijn jongens hebben heel veel aan elkaar. Naast dat ze veel van elkaar leren, spelen ze ook veel samen. Echt 2 handen op 1 buik. 2. Linda

  feb 11, 2016 at 06:56

  Helemaal eens! Mijn jongens doen de hele dag samen spelletjes en spelen erg veel met elkaar!
  Natuurlijk botst dat ook regelmatig, maar 5 minuten later zitten ze dan weer lekker aan een spelletje :)This thread has been closed from taking new comments.