);

De zwangere buik van: Mandy

De zwangere buik van: Mandy

In de rubriek: De zwangere buik van … stellen we vragen aan moeders over de tijd dat ze zwanger waren. En natuurlijk tonen we buiken. Blote buiken, geklede buiken, kleine, grote, het maakt niet uit.

Dit keer is het de beurt aan deze 28 jarige mama van een tweeling:  Mandy

 

Hoeveel weken zwanger was je toen deze foto's genomen werden?

Ik was op het moment van deze foto precies 36 weken. 

 

Hoe heb je je zwangerschap beleefd?

Eerlijk? Mijn zwangerschap was een ware hel! Na twee jaar niet zwanger raken was ik eindelijk zwanger door een beetje hulp vanuit de medische wereld. Vanaf de 5e week zat ik thuis, op de bank met een bak naast mij. Ik bleef spugen! Werken was geen optie, ik had al moeite met de dag doorkomen, zittend op de bank. Ik keek uit naar de 12 weken, daarna de 16 en toen gaf ik de hoop op. Maar goed ook… Ik bleef tot het einde misselijk. Wat is dat mij tegen gevallen! 

Daarnaast bleek ik met 27 weken weeën te hebben. Dat bracht heel veel spanning met zich mee. We wisten dat een tweeling zwangerschap grotere kans had om eerder te starten. Maar als dit dan werkelijk lijkt te gaan gebeuren schrik je erorm!

Of we nog niet genoeg op ons dak gekregen hadden bleek ik met 34 weken zwangerschapsvergiftiging te ontwikkelen. Weer vond er een opname plaats.

 

Had je bijzondere (eet) gewoontes tijdens je zwangerschap?

Nee, ik kon niks binnenhouden en ik kon niks ondernemen door de misselijkheid.

 

Na hoeveel weken zwangerschap beviel je?

Met 37 weken kon ik niet meer. Ik werd ingeleid. Na 10 uur weeën had ik volledige ontsluiting. Helaas kent mijn lijf blijkbaar geen persweeën. Ik heb twee uur lang geprobeerd er toch het beste van te maken, maar als je geen drang hebt om te persen heb je geen idee wat je moet doen… 

 

Was het een natuurlijke bevalling of via een keizersnede?

Het is uiteindelijk een keizersnede geworden.   

 

Was het geslacht van je kindjes een verrassing of wist je het al lang?

Met 17 weken wisten wij wat we gingen krijgen. Maar goed ook, papa was echt even in shock! Het leuke was wel…. Niemand wist dat wij het wisten! 

 

Vertel ons wat werden het en welke namen kregen ze?

Ninthe en Fenne. Deze twee knappe meiden maakten van ons een gezin.

 

Als je het overnieuw mocht doen, zou je dan proberen de zwangerschap anders te beleven, iets anders te doen?

Overnieuw doen zou ik het niet willen, ik krijg nog steeds onrustige gevoelens wanneer ik er aan denk weer zwanger te “moeten” zijn. Gelukkig zijn wij compleet. 

 

Heb je nog tips voor mama’s to-be?

Ik wens het niemand toe, maar ben je extreem misselijk? Trek aan de bel, primperan kan wellicht de ergste misselijkheid weg halen. En praat met een diëtiste. Ik kreeg nutridrink drankjes die ik aanlengde met water. Dit heeft bij mij uitdroging voorkomen! Geniet van de kleinste dingen, hoe ziek ik was, ik genoot op mijn manier. 

 

Dank je wel voor dit leuke interview Mandy! Meer weten over Mandy, die haar tweeling op 25 jarige leeftijd kreeg en haar eigen gastouderopvang heeft? Ze blogt over leuke bezigheden met kinderen op getestspeelgoed.nl en je kunt haar volgen op FacebookTwitter en Instagram.

 

Meer uit deze rubriek lezen? Ga naar De zwangere buik van….

Dé trends voor de babykamer

Dé trends voor de babykamer

Er is een kleine op komst of je wilt de babykamer opnieuw inrichten. De meeste vrouwen vinden het geweldig om de babykamer in te richten.…

Zo wordt de beste koffie bepaald

Zo wordt de beste koffie bepaald

Hoe wordt nu eigenlijk bepaald wat goede koffie is? Zijn er manieren om dit objectief te meten? Of is het de persoonlijke smaak van degene…

4 praktische tips voor een kindvriendelijke tuin

4 praktische tips voor een kindvriendelijke…

Wanneer je kinderen hebt zul je al snel merken dat de tuin een plek is waar ze graag spelen. Maar tegelijkertijd wil je dat de tuin er mooi…

Reacties 4

 1. Linda

  jan 10, 2016 at 04:05

  Jeetje... als eerste: Wat heftig!! Als tweede: HOE knap is het dat jij het tot de 37 weken hebt weten vol te houden!!
  Pfff...vanaf week 5 thuis en gewoon niet meer kunnen... ik kan het me haast niet voorstellen hoe zwaar dat geweest moet zijn.
  Maar alle respect hoor dat je het zo super goed volgehouden hebt! Twinmoms rock! :-D 2. Marguerita

  jan 10, 2016 at 08:52

  Wow!Dat klinkt als een heel pittige zwangerschap. Gelukkig heb je het achter de rug :-) 3. Eline

  jan 12, 2016 at 09:17

  O jee, die misselijkheid kan echt zorgen voor een grote domper op de vreugde hé. Je wilt blij zijn omdat je een kindje verwacht, maar tegelijk voel je je verschrikkelijk. Hopelijk gaat het nu heel wat beter en kan je lekker genieten van je kleine meisjes.  1. Mandy

   jan 13, 2016 at 08:20

   Inmiddels zijn ze 3.5 en genieten we vol op ?.This thread has been closed from taking new comments.