);

Kindercadeautjes duur? 10 Goedkope alternatieven!

Kindercadeautjes duur? 10 Goedkope alternatieven!

Mijn nichtje wordt binnenkort vijf. Gedesillusioneerd kijk ik naar mijn beeldscherm, waar de website van Bart Smit openstaat. Wat koop je eigenlijk voor een meisje van vijf? En hoeveel geef je uit? Vroeger leek alles veel simpeler, je kreeg van de één een setje nieuwe stiften en van anderen vouwblaadjes of bellenblaas, daar was je blij mee. Tegenwoordig kom je niet meer weg zonder een paar tientjes uit te geven, zo blijkt wel. Een beetje Lego kost al snel twintig tot dertig euro. Dan heb je alleen nog maar een paardentrailer of hotdogwagen, voor een achtbaan (die pas écht leuk is om te bouwen) betaal je maar liefst vijfentachtig euro. Die moet je niet omrekenen in guldens, zeg maar.

 

Een inkomen, dus beperkt budget voor een cadeau

Ons gezin leeft nog altijd grotendeels van één inkomen en daar komen we prima mee rond, maar dit betekent wel dat je niet zomaar te pas en onpas met geld kunt smijten als je daar zin in hebt. We doen onze uitgaven weloverwogen en dat geldt dus ook voor cadeaus. Tegelijkertijd wil ik wel graag iets bijzonders geven. En zo zit ik dus te dubben voor de computer, maar kom geen steek verder. Misschien moet ik het over een andere boeg gooien: welke cadeaus zijn altijd goed voor een meisje van vijf? Ik kwam tot de volgende lijst met goedkopere alternatieven:  

Spelletjes 

Kwartet, memory, mens erger je niet, spellen verzameldoos, kinder loco, Electro, kleurentorentjes of Wie is het (reiseditie) vallen qua prijs mee. Mijn advies is om te kijken naar iets zonder merknaam, dat scheelt behoorlijk. Dat maakt het spel heus niet minder leuk!

Puzzels

Hiermee kan je alle kanten op. Je hebt houten puzzels voor niet al te veel geld, soms aanbiedingen bij de supermarkt of misschien een grote vloerpuzzel. Het is toch heerlijk om te struinen in een ‘ouderwetse’ speelgoedwinkel en daar een schitterende houten variant te vinden voor nog geen vijf euro?

Hebbedingetjes

Die vind je niet bij de grotere zaken, maar ga eens naar een wat alternatieve speelgoedzaak en daar vind je allerlei leuke opbergdoosjes, accessoires voor op de slaapkamer of glow in the dark sterren. Of wie weet ben je heel handig en zet je in een handomdraai meubels in elkaar voor het poppenhuis!

Knutselspullen

Bij Action kun je voor een fijne prijs gekleurd papier kopen, leuke stickers vind je bij Hema en kleurpotloden zijn altijd goed. Ook leuk: stempels, strijkkralen en vormpjes, wiebeloogjes, veren, (gekleurde) watten en chenilledraad. Met transparant folie maak je een mooi pakket.

Kleding

Je kunt natuurlijk ook op zoek gaan naar mooie kleding, als je de smaak van de jarige (en zijn of haar moeder) een beetje kent. Doe een shirt cadeau, geef een feestelijke jurk of juist een kinderzonnebril.  

Verkleedspullen

Je denkt misschien gelijk aan kleding, maar je kunt natuurlijk ook losse accessoires halen. Bijvoorbeeld vlindervleugels voor op de rug, stoere hoed voor een echte piraat, toverstafje, zwaard en schild voor ridders of een glinsterende tiara.

Barbie- of poppenkleertjes

Voor een paar euro kun je vaak al iets leuks scoren.

Auto’s

Zeker als de jarige een racebaan heeft, ideaal speelgoed, uiteraard ook voor meisjes. Onze kinderen zijn er urenlang zoet mee, ze rijden rondjes over hun verkeerskleed of racen de kamer door. Ze gebruiken het in combinatie met Duplo en verzinnen eigen verhalen. Goed voor de fantasie en je portemonnee!

Bellenblaas, waterpistooltjes en ander buitenspeelgoed

Natuurlijk niet geschikt in de winter, maar als zomers cadeau ideaal. Leuke alternatieven: stoepkrijt, kegelspel, jeu de boules, werpspel met ringen, gooi en vangset met bal en klittenband, plastic tennisrackets, frisbee of hoepel.

Kleurboeken of schetsblokken

Urenlang speelplezier en te koop in allerlei vormen, formaten, thema’s en voor verschillende leeftijden. Zo vind je altijd iets dat bij de jarige past (tenzij hij natuurlijk niet van kleuren houdt…)

Wat geef jij uit aan een kindercadeautje? En waarmee scoor jij altijd goed op verjaardagen?

 

Foto: Shutterstock

Hysterie in het restaurant

Hysterie in het restaurant

Door Merel: De titel van dit blog klinkt bijna als een klucht. Ware het niet dat er weinig te lachen valt wanneer je (voor het eerst) wordt…

Lang borstvoeding geven, hoe hou je het vol?

Lang borstvoeding geven, hoe hou…

Door Merel: Vanaf zes maanden spreek je al van ‘lang voeden’. Eigenlijk best gek, als je beseft dat aangeraden wordt door WHO om je kindje…

Peppa Pig in het theater

Peppa Pig in het theater

Sinds een paar maanden is onze peuter Rose helemaal weg van Peppa Pig. Hoe leuk was het dan ook dat we naar de première van Peppa Pig en De…

Ik ben Merel (32), vriendin van Ro en moeder van drie lieve, temperamentvolle dochters (1, 2 en 10). We wonen in de schitterende Zuid-Hollandse polder, waar fietstochtjes uitmonden in een hooikoortsaanval en de kinderen het liefst buiten in de modder spelen. In theorie ben ik thuisblijfmoeder, maar in de praktijk werk ik daarnaast sinds 2014 ook als freelancer en onderhoud met veel liefde mijn blog op De Mamagids. Sinds ik schrijf, kan ik me niet meer voorstellen dat ik ooit zonder inspiratie zat te staren naar een leeg beeldscherm. Bijna alles waar ik tegenaan loop, is geschikt als onderwerp. Wat doe je bijvoorbeeld bij een tekenbeet, hoe serieus moet je die puberale kalverliefde eigenlijk nemen en welke voordelen zitten er aan minimaal leeftijdsverschil tussen je kinderen?

Reacties 4

 1. Marjo

  okt 10, 2016 at 08:29

  Ik vind dure cadeau's echt onzin, voor €5 koop je echt wel leuke dingen, ik hou het hele jaar in de gaten en scoor de leukste dingen. Kruidvat heeft vaak ook speelgoed uitverkoop zoalseen grote emmer met playmais, scoorde erg goed! Momenteel hotwheels bij de action voor de jongens. En als ik iets doe met mijn zussen of schoonzussen proberen wij het samen te doen, een grote cadeau van bijv Lego en niet zoveel voor het kind! 2. Sophie

  okt 11, 2016 at 10:16

  Folders in de gaten houden en handig om kleine cadeautjes altijd in huis te hebben!
  Voor dure cadeaus, altijd even kijken op marktplaats. Bv lego, leuke verpakking eromheen en je bent klaar!
  Daarnaast is voor bv een meisje een handdoek met douchegel en een leuk tijdschrift ook altijd een geslaagd cadeau!
  Voor jongens vind ik het lastiger, maar een stripboek of een mooie, speciale pen.. 3. Sophie

  okt 11, 2016 at 10:18

  Die verkleedspullen vind ik trouwens een hele goede tip! Ooit een bril met een neus en snor er aan vast gekregen, wat heb ik daar een plezier mee gehad!! 4. Selina

  jun 09, 2017 at 08:25

  Ik haal idd vaak leuke dingetjes bij de Action. Tegenwoordig scoor je goed met kneed gum/putty. Kan al vanaf 1 euro!This thread has been closed from taking new comments.