);

Ikea's knuffelactie

Ikea's knuffelactie

Ieder jaar organiseert Ikea een speelgoedactie, waarbij jongeren tot 12 jaar worden opgeroepen om een tekening in te sturen van hun favoriete knuffel. In november van het jaar erop worden de uitgekozen knuffels in 40 landen verkocht. En van elk verkocht exemplaar gaat €1,- naar Unicef en Save the Children t.b.v. beter onderwijs.

De Nederlandse Koen was één van de 10 gelukkige winnaars en hij geeft in Nederland samen met prinses Viktoria het startschot voor deze mooie actie van Ikea.

 

Koen’s knuffelmonster tournee

Als ambassadeur van de Pluchen Speelgoedactie gaat Koen vandaag op tournee en geeft daarmee het startschot voor de jaarlijks terugkerende actie. Hij mag als eerste 100 van ‘zijn’ knuffelmonsters doneren aan lokale organisaties. Daarvoor bezoekt hij onder meer zijn eigen klas van basisschool De Paperclip in Krimpen aan den IJssel, waar hij samen met Prinses Viktória de Bourbon de Parme, beschermvrouw van Save the Children, knuffelmonsters uitdeelt. Ook gaat Koen langs bij Stichting Jarige Job in Rotterdam en schrijft hij samen met Prinses Viktória kaartjes voor de gasten van Familiehuis Daniel den Hoed.

 

Doneer twee keer

Tijdens de Pluchen Speelgoedactie van 9 november 2015 t/m 3 januari 2016 doneert de IKEA Foundation wereldwijd voor elk verkocht pluchen speelgoedbeest of kinderboek 1 euro aan onderwijsprojecten van UNICEF en Save the Children. Ook kunnen klanten dit jaar tijdens de Pluchen Speelgoedactie twee keer een bijdrage leveren. Bij de kassa’s in alle IKEA vestigingen staat gedurende de actieperiode een doneerbak waarin klanten hun gekochte knuffels of kinderboeken kunnen doneren. Aan het einde van de actie wordt de inhoud geschonken aan lokale goede doelen die zich inzetten voor kwetsbare kinderen in Nederland.

 

Internationale tekenwedstrijd

Als onderdeel van de Pluchen Speelgoedactie roept IKEA net als vorig jaar kinderen op om mee te doen aan de internationale tekenwedstrijd. Kinderen t/m 12 jaar kunnen de tekening downloaden op IKEA.nl/speelgoedactie en inleveren tussen 9 en 29 november bij een IKEA vestiging in de buurt. Van de winnende tekeningen maakt IKEA wederom een limited collectie droomknuffels, die eind 2016 wereldwijd in de winkels ligt.

 

 

De haren van je kind wassen; zo pak je het aan

De haren van je kind wassen; zo…

Haren wassen: hoe gewoon het ook is… het is niet onbelangrijk. Wil je een gezonde haardos krijgen en houden, dan gebruik je het liefst een…

Klein wonen met kinderen: 4 tips voor gedeelde slaapkamer

Klein wonen met kinderen: 4 tips…

Klein wonen hoeft geen probleem te zijn. We hoeven niet allemaal in een enorme villa te wonen om gelukkig te zijn. Toch kan het met kinderen…

Gooi het roer om en ga aan de slag vanuit huis

Gooi het roer om en ga aan de slag…

Je bent ZZP’er en huurt elders een ruimte om te werken. Maar je merkt dat het je steeds meer moeite kost om ’s ochtends naar ‘kantoor’ te…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.