);

De vrouw achter Ninie Kinderkleding

De vrouw achter Ninie Kinderkleding

In de rubriek De vrouw achter…. Laten we vrouwen uit de mode-industrie aan het woord die ooit een grote stap in hun leven hebben genomen om een onderneming te starten en het roer om te gooien. Waarom hebben ze die stap genomen? Wat waren hun drijfveren en zouden ze het nu net zo doen?

Dit keer hebben we 10 vragen gesteld aan Judith Schoof-Van Dijl van Ninie Kinderkleding, een klein kledingmerk voor meisjes met veel lieve rokjes, leggings en jurkjes.

 

Wil je ons iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Judith, ik ben 41 jaar, getrouwd met Marco en moeder van een tienjarige zoon en negenjarige dochter.

 

Wat voor werk deed je voordat je Ninie startte?

Ik was Marketing Manager bij La Ligna damesmode. Daar was ik verantwoordelijk voor het opstarten van de webshop opstarten en de marketing en daarvoor Marketing Manager bij Elsevier weekblad. Daar was ik verantwoordelijk voor de omzet en afzet van abonnementen.

 

Wat bracht je ertoe om de stap te maken?

Ik vond dat er te weinig te gekke kinderkleding was voor meiden.

 

Hoe lang geleden is dat?

Dat is nu 6 jaar geleden.

 

Zijn er mensen die je vanaf het begin hierbij bijstaan en hebben geholpen of was het voornamelijk een one woman show?

Mijn man, mijn ouders en onze vrienden hebben me enorm geholpen. Ze hielpen met van alles en nog wat: bij beurzen, bij het prijzen van de artikelen, maar ze lazen ook ons ondernemingsplan en gaven adviezen. En verder heb ik een supergoed team: Yvonne en Willy (illustrator en vormgever), Webreturn (webbouwer), verschillende kledingproducenten en freelancers op het gebied van mode en marketing.

 

Hoe werd je eerste collectie ontvangen?

Te gek, binnen 3 dagen waren we uitverkocht. Dat was op onze eerste deelname aan de Libelle Zomerweek.

 

In hoeveel winkels is Ninie verkrijgbaar?

Uitsluitend via onze eigen webshop en via onze showroom/kantoor in Heiloo waar we op afspraak open zijn, dit doen we bewust, we hebben nu elke maand nieuwe collecties en we willen onze kledinglijn exclusief houden voor onze klanten.

 

Waar kunnen we Ninie aan herkennen? Is er een bepaald signatuur of kleurgebruik?

Aan ons logo, het Ninie character, de kleurrijke kleding en de vrolijkheid van ons merk.

 

Wat zijn je doelen met Ninie kinderkleding?

Om de vrolijkste en mooiste webshop van Nederland te blijven met prachtige, eerlijk geproduceerde kleding die lang goed blijft en waar onze klanten blij van worden. Eigenlijk hebben wij ons doel al bereikt en hopen we dat we nog heel lang onze klanten blij mogen maken met mooie, eerlijk geproduceerde kleding uit onze Ninie kledinglijn.

 

Wat vind jij belangrijk dat wij weten van Ninie als merk?

Dat bijna 90% van onze kledinglijn in Nederland wordt geproduceerd, wij hele mooie, kwalitatieve stoffen gebruiken die heel lang goed blijven en we onze kledinglijn eerlijk produceren. Het zijn veelal herintredende vrouwen die met liefde en aandacht elk Ninie kledingstuk voor ons maken. Verder vind ik belangrijk dat jullie weten dat we met heel veel vrolijkheid elke dag onze bestellingen versturen naar onze klanten (ingepakt en met een cadeautje erbij), dat we een hele goede klantenservice hebben en dat we snel en adequaat reageren.

Neem eens een kijkje op www.ninie.nl en laat je ons weten wat je van Judith's merk vindt?

Ninie Kinderkleding

 

Dé trends voor de babykamer

Dé trends voor de babykamer

Er is een kleine op komst of je wilt de babykamer opnieuw inrichten. De meeste vrouwen vinden het geweldig om de babykamer in te richten.…

Zo wordt de beste koffie bepaald

Zo wordt de beste koffie bepaald

Hoe wordt nu eigenlijk bepaald wat goede koffie is? Zijn er manieren om dit objectief te meten? Of is het de persoonlijke smaak van degene…

4 praktische tips voor een kindvriendelijke tuin

4 praktische tips voor een kindvriendelijke…

Wanneer je kinderen hebt zul je al snel merken dat de tuin een plek is waar ze graag spelen. Maar tegelijkertijd wil je dat de tuin er mooi…

Reacties 3

 1. MetMirjam

  apr 09, 2016 at 09:35

  Ik heb pas voor het eerst wat items uit de collectie gezien, echt een heel leuk merkje! 2. Rory

  mei 20, 2016 at 09:48

  Ik heb een review mogen doen van een van de superleuke zomerjurkjes. Ontzettend leuk. Ook na het wassen is het jurkje heel mooi gebleven.  1. 4Mama

   mei 20, 2016 at 10:26

   Goed te horen Rory. Wij gaan waarschijnlijk dit najaar een set reviewen van de nieuwe herfstcollectie. Daar kijken we ook erg naar uit.This thread has been closed from taking new comments.