);

Lieve babykamer voor niet-willen-weters

Lieve babykamer voor niet-willen-weters

Ben jij een niet-willen-weter? Officiële cijfers zijn er niet, maar volgens de Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland blijft in de Randstad in ongeveer 15 tot 20 procent van de gevallen het geslacht van een kindje tot aan de geboorte een grote verrassing. Daarbuiten is het percentage hoger, zo’n 50 procent.

In onze familie houden we van verrassingen! En daarom wisten zowel mijn zusje als ik, in tegenstelling tot het gros, liever niet of we zwanger waren van een jongen of meisje. Gelukkig houden we naast verrassingen ook van uitdagingen! Want het valt tegenwoordig niet mee om een kleurrijk, maar uniseks kamertje in te richten. Waggel je met je steeds dikker wordende buik door de gangpaden van de grote babyspeciaalzaken, dan schreeuwt het roze je tegemoet. Of het blauw. Het is maar net in welk gangpad je loopt!

Voor al die niet-willen-weters geven we de babykamer die mijn zusje Marlies inrichtte als inspiratie. Ze beviel ze van een jongetje; Gijs! Dat kun je inmiddels zien aan het lieve kamertje. Maar ook een meisje had hier prima haar plekje kunnen hebben. De neutrale babykamer heeft een witte basis met veel mint en een beetje grijs.

babykamer in mint

Eén wand in de kleine, maar complete, kinderkamer is geschilderd in een mooie kleur mint. De witte, ronde muurstickers zorgen voor een speels effect. Doordat ze makkelijk te verwijderen en te vervangen zijn, kun je snel een heel andere look aan een muur geven. Ideaal voor mensen met veranderdrang!

gordijnen voor de babykamer

In een kleine kamer is het verstandig om te kiezen voor niet al te drukke of donkere gordijnen. Marlies koos voor een witte wafelstof. Wil je toch een kleuraccent aanbrengen? Naai dan eens een strookje stof of band langs de zij- of onderkant. Ook leuk: pompommetjes langs de naden! Gijs slaapt wel graag in het donker, dus achter de witte gordijnen hangt nog een rolgordijn in grijs.

vilten lampje

Voor de nachtelijke uurtjes is het heel fijn om ook een kleine lamp op een babykamer te hebben. Dit vilten lampje uit onze webshop is daarvoor ideaal.

stoer rekje in de babykamer

Het stoere, retro boekenrek aan de wand, maakt deze babykamer minder zoetsappig. Vooral bij een meisjeskamer is de kans aanwezig dat het gauw té lief wordt en daarmee weinig karakter meer heeft. Met zulke stoere planken ga je dat goed tegen. Ook vintage meubeltjes of meubilair dat een tikje industrieel is, zoals ook dit stellingkastje, zorgen in zo'n popperig kamertje voor een mooi tegenwicht.

kast babykamer

De kast werd op Marktplaatst op de kop getikt en had alleen een verfje nodig. Het wordt vaak vergeten: maar zet óók iets moois op de grote kledingkast. Je kunt een groot meubel in een klein kamertje daarmee wat vriendelijker maken. En als je er opbergdozen op zet of een mooie vintage koffer op legt, heb je extra ruimte voor spulletjes waar je niet dagelijks bij hoeft.

commode in de babykamer

De mooiste geboortekaartjes hangen aan een slinger met vilten balletjes. Ook een kraamcadeautje dat ik in de kraammand deed. Bij Gijs hangt de slinger naar beneden aan de wand, maar je kunt hem natuurlijk ook horizontaal aan het plafond hangen.  

Het kapstokje boven de commode, ontwierp Marlies zelf. De gehaakte lamp is Nederlands design van Et Aussi en in onze webshop in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Ben je bezig met de inrichting van een babykamer, dan hopen we dat we je wat ideetjes van de hand hebben kunnen doen. Veel plezier met inrichten!

» Lees ook: meer babykamer inspiratie

Sandra, auteur van dit blog, runt samen met haar zus Marlies een webshop. Op www.wonenvoorjou.nl verkopen ze handgemaakte en vintage items voor interieur en kinderkamer. Even geen idee hoe je de (kinder)kamer moet inrichten? Vraag de zussen om persoonlijk stijladvies!

Kijk ook eens op onze pagina Webshops met de leukste kinderkamer accessoires

opbergzak in mint en zwart

 

De haren van je kind wassen; zo pak je het aan

De haren van je kind wassen; zo…

Haren wassen: hoe gewoon het ook is… het is niet onbelangrijk. Wil je een gezonde haardos krijgen en houden, dan gebruik je het liefst een…

Klein wonen met kinderen: 4 tips voor gedeelde slaapkamer

Klein wonen met kinderen: 4 tips…

Klein wonen hoeft geen probleem te zijn. We hoeven niet allemaal in een enorme villa te wonen om gelukkig te zijn. Toch kan het met kinderen…

Gooi het roer om en ga aan de slag vanuit huis

Gooi het roer om en ga aan de slag…

Je bent ZZP’er en huurt elders een ruimte om te werken. Maar je merkt dat het je steeds meer moeite kost om ’s ochtends naar ‘kantoor’ te…

Reacties 6

  1. Mahwish

    feb 09, 2016 at 07:57

    Gaaf!! Ik doe zeker mee aan deze leuke winactie. De kleuren zijn mooi en ik hou van deze stijl. Fingers crossed!



  2. Marian Zw

    feb 10, 2016 at 08:45

    Super leuke kleurtjes, vreger als kimd had ik al mint groen op mn kamer! Meegedaan voor mn dochter nu...



  3. Patricia

    feb 11, 2016 at 01:19

    Ik vind de kleuren zo tof, eindelijk eens een keer geen standaard roze of blauw voor de kinderkamer :). Ik ga zeker even meedoen voor mijn nichtje, die gaat dit geweldig vinden!



  4. Danielle

    feb 13, 2016 at 09:32

    Wat een mooi neutraal kamertje!
    Bij ons was het ook twee keer een verrassing, eerste keer de kleuren wit en zilver/lila gebruikt en nu wit met mint.
    Daar past deze leuke opberger geweldig bij!
    Oh ja, bij ons zijn het 2 meiden geworden ????



  5. Wobke

    feb 18, 2016 at 05:39

    Nou en of ik dat wil!!!! :D



  6. Sandra | Wonen voor jou

    feb 19, 2016 at 10:51

    Bedankt voor de complimenten en de leuke reacties allemaal!



This thread has been closed from taking new comments.