);

Je baby dragen in plaats van rijden

Je baby dragen in plaats van rijden

Het is international babywearing week. Voor mij gelijk een aanleiding om het artikel te schrijven dat al weken op mijn to-do lijstje stond. Ik ben namelijk een van de weinige mensen die de wandelwagen slechts 1x voor haar baby gebruikt heeft. 

Mijn dochter vond het helemaal niks om rondgereden te worden in een wandelwagen. Vanwege haar prematuriteit was ze enorm schrikachtig. Om de haverklap gingen haar armpjes en beentje de lucht in. Wandelend in een wagen was een hel, want bij elk hobbeltje schrok ze zich een ongeluk. Ik geloof dat ik welgeteld 100 meter met het ding gelopen heb en ben toen terug naar huis gegaan.

» Lees ook: prematuur geboren

Ik heb vervolgens een draagdoek aangeschaft. De eerste keer was het even lastig met het omdoen van die draagdoek. Of nou ja, het omdoen is het probleem niet. Je baby, die al zo tiny is, erin “frommelen”, daarvan brak het zweet me uit. Maar zoals met alles…oefening baart kunst. De tweede keer ging het al makkelijker en de keren daarna draaide ik m’n hand er niet meer voor om.

 

baby in draagdoek
Deze houding wordt niet (meer) geadviseerd

En wat een verademing! Fantastisch! M’n kindje zo dichtbij me hebben, haar af en toe op haar bolletje kussen. Ik boodschappen doen en zij ...lekker slapen! Want slapen deed ze hoor. Ik was vaak nog geen 10 meter verder of mevrouw had haar ogen al dicht. En een bekijks dat we ermee hadden! Nou woon ik in een Brabants dorp met nog geen 4.000 inwoners en daar zijn ze wellicht weinig gewend, maar mensen kunnen het zich 7 jaar later nog herinneren dat ik met mijn dochter in de draagdoek liep.

baby in draagdoek

Toen ze ietsje ouder werd hebben we naast de draagdoek ook een BabyBjörn aangeschaft. Die was voor mijn man als we een boswandeling gingen maken, maar ik gebruikte deze draagzak ook. Iets makkelijker aandoen als je onderweg was en voor een boswandeling een prima ding.

kind in rugdragerToen ze uiteindelijk te zwaar werd voor het dragen op de buik hebben we een rugdrager gekocht. Ook daarmee is nog behoorlijk wat afgewandeld.

Ben je op zoek naar een draagdoek? Kijk dan eens bij Pure Baby Love. Een fijn adresje dat ik pas geleden tegen kwam. Ruim 7 jaar geleden kocht ik mijn draagdoek bij Draagdoek.nl. Toen was er nog niet heel veel keuze, maar de wereld van de draagdoeken heeft niet stilgestaan zie ik. Laat je goed voorlichten!

En niet onbelangrijk...je hebt je kindje heel dichtbij je. Dus blijf altijd oplettend. Is het niet te warm/te koud en ademt het wel goed? En ook...GENIET! De tijd dat je ze draagt is maar zó kort!

En voordat je reageert, want ik heb het veel moeten horen. Ja, ik weet inmiddels dragen naar voren gericht wordt afgeraden zoals dat ook bij de kommahouding inmiddels het geval is. Toen ik de draagdoek kocht in 2008 was dat nog niet het geval. Dus de draagmaffia mag haar mond houden wink. Voortschrijdend inzicht noemen we dat. Of leven en laten leven… dat mag ook. Ik heb in ieder geval genoten van het dragen van mijn baby. En zij ook...

» Lees ook: dragen in een draagdoek

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 5

 1. Marjolein

  okt 08, 2015 at 08:05

  Ik heb mijn derde kindje heeeel erg veel gedragen. En spijt dat ik dat bij mijn andere twee nog niet ontdekt had. Wat is het fijn om je baby zo dichtbij te voelen. Als ik andere moeders zie lopen met een baby tegen zich aan, kan ik nog terugverlangen naar die tijd!
  Schattig die foto van je meisje op de rug van papa!!  1. Esmée

   okt 08, 2015 at 09:25

   Ja, ik krijg ook altijd een glimlach op mijn gezicht als ik moeders zie lopen met hun baby in een draagdoek. Dan krijg ik ook altijd een beetje heimwee. 2. Bianca

  okt 08, 2015 at 08:07

  heerlijk! Ik draag mijn jongste ook erg veel. De wagen vind ze helemaal niks maar in de draagdoek slaapt ze super snel en lang. Echt ideaal! 3. Shirley

  okt 09, 2015 at 11:59

  Heel herkenbaar. Bij onze dochter precies hetzelfde gedaan. Mag ik alleen zeggen dat ik de eerste foto erg jammer vind. Dragen met het gezicht naar voren is namelijk niet heel goed voor kindjes.  1. Esmée

   okt 09, 2015 at 12:46

   Je mag alles zeggen, mits respectvol. Dit was bijna 8 jaar geleden een heel normale manier van dragen. Nu zijn er waarschijnlijk weer heel andere inzichten, hoewel ik niet weet wat hier slecht aan is. Hier was ze op een leeftijd dat ze om zich heen wilde kijken. Met gezicht naar mama of papa toe was niet meer voldoende voor mevrouw. Dus omdraaien dan maar.This thread has been closed from taking new comments.