);

Het "ik verveel me kistje"

Het

Nee, dat vind ik niet leuk!  Ah nee hé. Het is weer zover. Ze begint zich te vervelen. Ik had het zo goed gepland. Sien lekker even puzzelen, ik even achter de computer om wat werk te doen. Waarom werkt ze nou niet mee? Goed, dan maar iets anders verzinnen. Nee Sien, je mag niet Mickey Muis Clubhuis kijken nu. Even kleuren dan maar? Dat vind je ook niet leuk? Je wil op de Ipad? Nou vooruit dan maar, maar dan alleen om te kleuren of te puzzelen hoor. Nee Sien, je mag geen Mickey Muis Clubhuis op de Ipad. Mickey kleuren? Ja dat mag wel. Poeh, dat is gelukt. Nu even werken.

 

Dit moet veranderen

Herken je dat? Het gebeurt bij mij altijd op een moment dat het niet uitkomt. Dochterlief heeft geen zin om met haar speelgoed te spelen. En ja, als goede moeder wil ik ook niet dat ze de hele dag achter de televisie zit. Dit moet maar eens veranderen. En ik weet ook al hoe.

Ik ga een ik-verveel-me-kistje maken. Dan heb ik tenminste iets achter de hand. Hoe ik dat doe?

 

Het ik-verveel-me-kistje

Het idee is eigenlijk vrij simpel. Koop (of maak) een leuk kistje en stop hier speelgoed in waar je kind lekker een tijdje zoet mee kan zijn. En als je kind dan bij je komt omdat hij of zij zich verveelt, dan ben jij er vanaf nu klaar voor.

 

Wat doe je in het kistje?

Sien houdt ervan om te knutselen. Dus voor haar doe ik er leuke knutseldingen in. Maar dan andere dingen dan ze normaal doet. Een enorm stuk papier met dikke stiften, knippen en plakken, binnenspeelzand, klei. Dingen waar ze wel even mee bezig is. Wat andere ideeën: Leuke knutselpakketjes, K’nex, bouw een eigen knikkerbaan, papier tape (super om te gebruiken voor bijvoorbeeld een hinkelbaan binnen).  Zo maar wat ideeën om erin te doen.

 

Hoe werkt het?

Belangrijk is dat je het niet te snel gebruikt, het moet echt een nood kit blijven. En natuurlijk niet een als-ik-maar-lang-genoeg-zeur-krijg-ik-wat-leuks kit gaan worden. Maar als je merkt dat je niets gedaan krijgt, je kind maar blijft zeuren, dan laat je je kind iets uit het kistje uitzoeken. En iets nieuws is altijd leuk. Zo is je kind even lekker bezig en kan je zelf even dat ene klusje afmaken. Simpel toch? En iedereen is zo blij.

» Lees ook: het anti-verveel potje en check onze blogs met knutsel inspiratie

 

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.