);

Leuke kindvriendelijke campings in Spanje

Leuke kindvriendelijke campings in Spanje

De meeste mensen horen het woord Spanje en denken dan direct aan badplaatsen zoals Salou en Lloret de Mar, waar jongeren vooral heen gaan om te feesten en drinken. Maar Spanje is veel meer dan dat!  Spanje staat voor mooie kustplaatsen, prachtige natuur, heerlijk eten (tapas) en vooral: enorm vriendelijke mensen. Daarom gaan wij graag naar Spanje toe, ook nu we een kind hebben. Of misschien moet ik zeggen ‘juist nu we een kind hebben’.

 

Castell Mar (Empuriabrava-Costa Brava)

Deze camping ken ik uit mijn duimpje. Wat zeg ik je? Ik heb er zelfs twee zomers gewerkt in het animatieteam. Ik kwam er zelf als kind en vorig jaar nam ik mijn man en kind ook mee hierheen. Het is geen hele grote camping, maar toch zijn er zo’n 200 plaatsen. Deels voor tenten en/of caravans en deels bezet met leuke bungalows of vaste tenten vanuit een organisatie. De camping is gelegen in een natuurgebied en ligt op 100 meter afstand van het strand. Wanneer je vanuit de camping een paar kilometer richting het noorden rijdt beland je in de Pyreneeën.

Op de camping zelf is er al genoeg te beleven voor kinderen. Zo hebben ze er in de ochtend vaak leuke knutselactiviteiten en spelletjes, in de middag zijn het vaak allerlei sporten en speurtochten die ze organiseren en in de avond is er op het podium van alles te doen. Zo zijn er flamengo shows, is er karaoke en nog veel meer. Voor ieder wat wils dus.  Daarnaast is er een zwembad + peuterbadje te vinden.

Maar ook in de omgeving kun je de kinderen goed vermaken. Zo is er een waterpark op een paar kilometer afstand en vind je ook een vlindertuin. Je kunt er karten, midgetgolfen, naar het strand uiteraard en nog veel meer!

Meer informatie? Gaan dan naar de website van Camping Castell Mar 

zwembad camping castell montgri

Castell Montgri (L’Estartit – Costa Brava)

De tegenhanger van Castell Mar is haar grote zus Montgri. Deze camping is maar liefst 5x zo groot en dat merk je wel. Hoe Castell Mar meer een klein dorp is, is Montgri echt een grote stad. Daar is niets mis mee, maar je moet er wel van houden. Wat betreft deze camping en kinderen? Daar hoef je jezelf echt geen zorgen te maken. Ook hier hebben ze een geweldig animatieteam en het mooie is dat er meerdere teams zijn zodat je kind nog kan kiezen ook.

Daarnaast zijn er hier maar liefst 4 zwembaden en hebben ze allerlei sportvelden. Er is een trampoline, je kunt er handboogschieten, tennissen, basketballen, je noemt het maar op en het is er. Er zijn ook verschillende bars en restaurants en er is zelfs een heuse disco. Ook deze camping ligt vlakbij zee en de stad L’Estartit is ook echt een leuke plek om heen te gaan. Vanuit deze stad kun je ook heel makkelijk met het openbaar vervoer naar Girona of zelfs naar Barcelona.

Kijken of Camping Castell Montgri iets voor jouw gezin is? Kijk dan op hun website

 

Wij danken deze bijdrage aan onze serie “Leuke kindvriendelijke campings in…” aan Nicole Adelaars. Zij blogt op www.meisje-eigenwijsje.nl over haar dochter, het moederschap en alle aanverwante onderwerpen.

Klik voor meer lezen over de leukste kindvriendelijke campings in Nederland, Frankrijk en/of Zweden! Of bekijk ons aanbod op de pagina “Reizen Buitenland”.

Naar Ibiza? Kijk hier voor het blog van Gezinopreis voor een kindvriendelijk hotel in Ibiza

 

Een hypotheek voor alleenstaande moeders

Een hypotheek voor alleenstaande…

Het idee om een huis te kopen als alleenstaande moeder kan zeer uitdagend lijken. Er zijn veel vragen die in je op kunnen komen zoals: "Zal…

Zo creëer je de ultieme kinderkamer

Zo creëer je de ultieme kinderkamer

Hoe moet je de kinderkamer inrichten? Dat is een vraag die ouders zich op een gegeven moment allemaal stellen. De kamer moet zowel voor jongens…

De geschiedenis van Flat White koffie

De geschiedenis van Flat White…

Koffiedrinkers genieten al heel lang van koffiedrankjes op basis van espresso, zoals cappuccino, macchiato en latte. Maar sinds kort is er…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.