);

Kindermusicals en -voorstellingen 2016

Kindermusicals en -voorstellingen 2016

Niets is zo leuk om met je kinderen naar het theater te gaan. Tenminste dat vind ik dan. Ik ben weg van musicals en heb al vroeg het “virus” overgebracht op mijn dochter. Nu worden we vanwege deze blog regelmatig uitgenodigd voor een kindermusical of kindervoorstelling, maar ook toen ik dit blog nog niet had, gingen we minimaal 2x per jaar naar een musical of theatervoorstelling.

De leukste theatervoorstellingen en kindermusicals voor 2016 heb ik voor je op een rij gezet.

Lees ook: Kindermusicals en theatervoorstellingen 2018/2019

 

Top 10 kindermusicals 2016

(In willekeurige volgorde, want sommige hebben we nog niet gezien)

 1. Rapunzel de musical: tot half juni 2016 loopt deze geweldige musical met Sita in de hoofdrol. Lees hier hoe wij Rapunzel de Musical vonden.
 2. Wardo Wonder: bekend van z’n programma op RTL Telekids waar hij vingervlugge trucs doet. Wardo heeft nu een eigen theatershow en gooit er zelfs af en toe een liedje uit. Wij vonden dit een erg leuke show. Na de zomer komt Wardo gewoon weer terug met zijn theatertour. Hier kun je lezen wat wij van de Theatershow van Wardo Wonder vonden.
 3. Thomas de Stoomlocomotief: heel hard gelachen hebben we bij deze theatervoorstelling van Thomas de Stoomlocomotief. Leuk voor de iets kleinere Thomas fans en voor de iets grotere musical fans. Lees hier ons verslag van Thomas de Stoomlocomotief theatershow. De show is tot de zomervakantie te bezoeken.
 4. Buurman & Buurman: met kids vanaf 4 jaar kun je naar deze leuke theatervoorstelling. Zeker als je kinderen de tv serie ook leuk vinden, is dit er eentje die op je lijstje moet voorkomen. Deze voorstelling is nog in juni te zien en daarna weer na de zomervakantie vanaf september. Lees hier wat wij van Buurman & Buurman willen beroemd worden, vonden.
 5. Roodkapje de musical: vast weer zo’n leuke sprookjesmusical van Van Hoorne Entertainment! Vanaf september zal deze musical in theaters door het hele land te zien zijn en ze spelen door t/m juni 2017. Wat mij betreft een must-see voor alle sprookjesprinsessen en -prinsen.
 6. De gelaarsde kat: deze voorstelling wordt op de planken gezet door het Efteling Theater. 2 oktober gaat deze musical in première. Nog even wachten dus.
 7. Dolfje Weerwolfje: deze leuke musical voor 6+ is in april in première gegaan. Hiermee vieren we gelijk het 20 jarig bestaan van het karakter van schrijver Paul van Loon. Dolfje Weerwolfje de musical is nu even gepauzeerd, maar gaat in oktober gewoon weer verder. 
 8. Brandweerman Sam: vanaf augustus is de van RTL Telekids bekende serie te zien in theaters in Nederland en België. Natuurlijk hebben we deze voorstelling nog niet gezien, maar aangezien Van Hoorne Entertainment stuk voor stuk leuke kindermusicals en familievoorstellingen maakt, mogen we ervan uitgaan dat ook dit een grote hit wordt.
 9. André het Astronautje: op dit moment is deze superleuke theatervoorstelling voor het hele gezin even gepauzeerd, maar in december komt hij terug en speelt door tot in ieder geval april 2017! Deze leuke familievoorstelling MOET echt op je lijstje staan als je een 6+ er hebt. En je gaat er zelf ook zoveel lol aan beleven! Hier kun je lezen wat wij van de voorstelling André het Astronautje vonden.
 10. Woezel & Pip: het blijft toch schattig en leuk voor alle leeftijden die lieve hondjes Woezel & Pip. Hier kun je heen met je kindje vanaf 2 jaar. Vanaf oktober 2016 staan Woezel & Pip weer op de planken met alweer hun 4e voorstelling. Dit keer gaan ze op zoek naar de sloddervos. De theatervoorstelling is een spin-off van de gelijknamige film.

 

Rapunzel de musical sitaWardo Wonder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie en speellijsten theatervoorstellingen

Check hier voor meer informatie over de voorstellingen van Thomas de Stoomlocomotief, Rapunzel, Wardo Wonder, Roodkapje, Brandweerman Sam en Woezel & Pip: Van Hoorne Entertainment 

Check hier voor meer informatie over de voorstellingen van: André het Astronautje en Buurman & Buurman: Senf

Check voor de speellijsten van alle voorstellingen: www.ntk.nl

 

En? Weet jij al welke voorstelling(en) je wilt bezoeken met je kind(eren)?

 

 

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Kamperen is het leukste wat er is voor de kids

Kamperen is het leukste wat er…

Zolang het droog weer is, is kamperen tijdens de vakantie het allerleukste wat er is. Dat vond ik 20 jaar geleden en dat vind ik nog steeds.…

Energie besparen begint bij isoleren!

Energie besparen begint bij isoleren!

Een goed geïsoleerd huis is essentieel om energie te besparen en het comfortniveau te verhogen. Daar bedoel ik mee, dat het makkelijk behaaglijk…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 2

 1. Charlotte

  jun 08, 2016 at 02:32

  Kindervoorstellingen zijn zo leuk! Afgelopen weekend zijn we naar het Zandkasteel geweest en toevallig heb ik vorige week kaartjes gekocht voor Bumba en Woezel en Pip. Heb er nou alweer zin in!  1. 4Mama

   jun 08, 2016 at 03:04

   Woezel & Pip blijft altijd leuk. Persoonlijk vind ik het altijd leuk als je de gezichten van de hoofdrolspelers ziet en als ze niet in volledige pakken opgesloten zitten. Maar als je 3 jaar oud bent, dan wil je gewoon de helden van tv zien. Wij hebben in het verleden ook Dora, Biba Boerderij en Sesamstraat gezien. Té leuk!This thread has been closed from taking new comments.