);

Zelf schilderijtjes graveren

Zelf schilderijtjes graveren

Pas geleden deed ik mee met een win-actie van Sien & Co, waarna ik een verrassingspakketje zou ontvangen met knutselspullen. Aangezien dochterlief altijd wel in is voor een knutselexperimentje deed ik mee….en ik won. Een paar dagen later lag het pakje op de deurmat.

Ik had het speciaal voor mijn dochter onuitgepakt laten liggen, want het leukste van een cadeautje krijgen, is…juist het uitpakken. Hoewel ik zelf stiknieuwsgierig was, wilde ik haar die lol niet ontnemen. Dus toen ze woensdagmiddag uit school thuiskwam ging het papiertje gelijk aan stukken.

Het was een dun pakje en er stond op “Engraving Art”. “Wat is dat?”, vroeg mijn dochter. “Ik heb werkelijk geen idee. Het lijkt op een schilderijtje maken of zo”, zei ik. We pakten het verder uit en toen werd duidelijk dat je het schilderijtje zelf kunt “graveren” door de lijntjes weg te krassen.

zelf schilderijtje graverenDochter begon gelijk verwoed te krassen, maar later bleek dat je beter van boven naar beneden kunt krassen en er dus wel degelijk een systematiek in zit. Maar ja, dat kun je van een kind van 7 denk ik nog niet vragen. Ze heeft er 2 uur lang enorm haar best op gedaan en was zo trots op haar kunstwerk, dat het woensdag aan het einde van de dag mee moest naar ballet om aan de balletjuf te laten zien. Kunstwerken weggeven wil ze ook nog wel eens doen, maar dit keer niet, want daar was het toch net té mooi voor…haha (gelijk heeft ze).

Ik heb inmiddels geïnformeerd, want ik vond dit toch wel een erg leuke tijdsbesteding. Engraving Art kost €2,50. Pardon? Ja, echt slechts €2,50 en Sien & Co heeft er verschillende soorten van. Dus ik denk dat ik maar een paar van die pakjes in ga slaan voor regenachtige middagen of zo. En zelf wil ik het eigenlijk ook wel eens proberen. Volgens mij word je er heel rustig van. Lekker verstand op 0 en iets moois krassen.

Meer leuke DIY’s lezen?

 

Tips voor een avontuurlijke vakantie in de natuur

Tips voor een avontuurlijke vakantie…

Wanneer je denkt aan een avontuurlijke vakantie in de natuur, dan denk je misschien aan een jungletocht in Zuid-Amerika of een safari in Afrika.…

10 tips voor het ontwerpen van een kindvriendelijke badkamer

10 tips voor het ontwerpen van…

Als je een nieuwe badkamer ontwerpt of laat ontwerpen, is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van alle gezinsleden. Het…

De perfecte badkamer voor gezinnen met jonge kinderen

De perfecte badkamer voor gezinnen…

Badkamers zijn vaak een drukke plek in het huis. Vooral ’s ochtends en ’s avonds als je jonge kinderen hebt. Je wilt dat alles in de badkamer…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 2

 1. Mellanie

  mrt 08, 2016 at 12:55

  Goed artikel, en leuk bedacht!

  http://www.mellaah.nl/ 2. Gea

  mrt 09, 2016 at 07:57

  Wat fijn dat je dochter het leuk vond!This thread has been closed from taking new comments.