);

De vrouw achter FRESH!

De vrouw achter FRESH!

In de rubriek De vrouw achter…. Laten we vrouwen uit de mode-industrie aan het woord die ooit een grote stap in hun leven hebben genomen om een onderneming te starten en het roer om te gooien. Waarom hebben ze die stap genomen? Wat waren hun drijfveren en zouden ze het nu net zo doen?

Dit keer hebben we 10 vragen gesteld aan Denise Krul, oprichter en ontwerper van FRESH! woontextiel en damesmode, een geweldig mooi merk waar we sinds kort mee in aanraking zijn gekomen.

 

Wil je ons iets over jezelf vertellen?

Ik ben Denise, oprichter en ontwerper van FRESH! Samen met Marcel heb ik twee kinderen, een dochter van 17 en een zoon van 14. 

 

Wat voor werk deed je voordat je FRESH! startte?

Ooit ben ik begonnen als management trainee bij een internationale bank. Via nog twee jaar bij de inkoop van V&D ben ik voor mezelf begonnen als designer. 

 

Wat bracht je ertoe om de stap te maken?

Mijn toenmalige agent benaderde mij met het voorstel om samen een eigen label op te zetten met bedtextiel. Samen brainstormend hebben we daar toen een lijn van loungewear aan toegevoegd. In die tijd was het kleurbeeld in bedtextiel vooral heel kleurrijk met wilde patronen. Wij wilden juist, conform onze eigen smaak, een ingetogen clean beeld neerzetten met rustige kiezelkleuren, mooie stoffen met veel aandacht voor details. Oftewel “Hotelluxe thuis.”

 

Zijn er mensen die je vanaf het begin hebben geholpen of heb je het alleen opgezet?

Wij hebben het de eerste jaren samen opgezet. Toen na 3 jaar mijn co-founder er uit stapte heb ik mensen aangenomen. We werken nog steeds met een relatief klein maar heel hecht en loyaal team.  

 

Bedenk je zelf alle collecties of heb je een team die je daarbij helpt?

Omdat we zo lang vooruit moeten werken is het belangrijk dat we op tijd beginnen met de lijnen uit te zetten voor een nieuw seizoen. Met elkaar (het FRESH! team)  beginnen we met brainstormen over een nieuwe collectie. We proberen te leren van onze bevindingen, wat ging er goed, wat kan er beter, wat horen we van onze klanten en wat horen we terug uit de winkels via onze verkoopagenten.

Ik werk graag rondom een bepaald thema. Vaak krijg ik de beste ingevingen als ik relaxed ben en los van de dagelijkse hectiek van het werk. Op vakantie neem ik altijd een schetsboekje mee. Ook maak ik vaak foto’s van onverwacht mooie vormen: hekwerken, vloertegels, putdeksels. Daarnaast kan ik altijd erg geïnspireerd worden door bepaalde stijlen uit het verleden. Ik ben gek op de iconische beelden uit de sixties en de seventies. Daarnaast kan ik ook erg geïnspireerd raken door stijliconen uit die tijd. Sophia Loren, Brigitte Bardot, Marianne Faithful en Jackie Kennedy hebben veel invloed gehad op het modebeeld toen, en nog steeds eigenlijk. En Coco Chanel staat voor mij nog altijd aan de absolute top van ontwerpers met de meeste invloed. Aan haar hebben we veel te danken op modegebied. Zij zorgde er immers voor dat broeken voor vrouwen in zwang raakten, introduceerde jersey ook voor bovenkleding en is de bedenker van de Little Black Dress.

Sinds een jaar spar ik ook met twee freelance ontwerpsters, omdat ik het belangrijk vind om te blijven vernieuwen. Als ik dat niet zou doen dan ben ik bang dat ik wellicht verkoker: zo blijf ik gevoed door andere frisse ideeën en kunnen we steeds weer vernieuwende collecties brengen.

 

Hoe werd je eerste collectie ontvangen?

Wij hadden het geluk dat onze eerste bedtextiel collectie meteen werd opgepakt door VT Wonen. Al snel volgden er meer titels van binnen en buiten Sanoma, waardoor we in heel veel mooie bladen hebben gestaan.  

 

In hoeveel winkels is FRESH! verkrijgbaar?

In ca 80 winkels in Nederland, België en Duitsland.

 

Waar kunnen we FRESH! aan herkennen? Is er een bepaald signatuur of kleurgebruik?

Wij zijn denk ik vooral bekend van de poederachtige kleuren en zachte stoffen. Ik vind het zelf belangrijk dat onze kleding vrouwen echt mooier maakt. Daarnaast zit onze kleding heel comfortabel. Ik ben nooit zo bezig met wat in de mode is, of wat andere merken doen. Belangrijker vind ik dat een vrouw zich mooi en goed voelt in onze kleding. Je moet er mee naar de supermarkt kunnen maar in één moeite door naar een feestje eigenlijk. Als we dan terug horen van klanten dat ze veel complimenten hebben gekregen dan weten we weer waar we het voor doen. 

 

Wat zijn je doelen met FRESH!?

We willen doorgroeien naar 8 landen. Daarbij willen we graag vasthouden hoe we het nu doen: produceren in Europa, in fabrieken waar onze collecties met liefde en aandacht worden gemaakt en waar de mensen goed worden behandeld.

Waar we ook heel blij mee zijn (en best wel trots): We zijn genomineerd voor de Online Shopping Experience Award, een initiatief van Goodbrandz. Je kunt dus op ons stemmen ;-) Tijdens de Modefabriek wordt de winnaar bekend gemaakt. 

 

Wat vind jij belangrijk dat wij weten van FRESH!?

Je moet het gewoon zelf ervaren, voelen, passen …  

 

Dank je wel Denise voor dit interview! Kijk eens op de website als je benieuwd bent naar de collectie van FRESH! En het merk volgen kun je op Facebook, Twitter en Instagram.

En wil je ons oordeel over de kleding die Denise maakt? Lees dan eens de review die we schreven over de kleding van FRESH! (Tot 9 juni kun je nog meedoen met de win-actie!)

dameskleding van FRESH!

 

Dé trends voor de babykamer

Dé trends voor de babykamer

Er is een kleine op komst of je wilt de babykamer opnieuw inrichten. De meeste vrouwen vinden het geweldig om de babykamer in te richten.…

Zo wordt de beste koffie bepaald

Zo wordt de beste koffie bepaald

Hoe wordt nu eigenlijk bepaald wat goede koffie is? Zijn er manieren om dit objectief te meten? Of is het de persoonlijke smaak van degene…

4 praktische tips voor een kindvriendelijke tuin

4 praktische tips voor een kindvriendelijke…

Wanneer je kinderen hebt zul je al snel merken dat de tuin een plek is waar ze graag spelen. Maar tegelijkertijd wil je dat de tuin er mooi…

Reacties 2

 1. Vlijtig Liesje

  jun 07, 2016 at 11:21

  Het klinkt goed en de kleren in het plaatje vind ik erg mooi. Zijn er ook jurkjes van?
  Huisvlijt  1. 4Mama

   jun 07, 2016 at 01:37

   Ik zou zeggen, check de website even van FRESH! Ze hebben namelijk heel veel leuke jurken en rokken met topThis thread has been closed from taking new comments.