);

Een DIY voor jouw Valentijn

Een DIY voor jouw Valentijn

Speciaal voor Valentijnsdag hebben we een leuke DIY voor je. Dit knutselprojectje kun je natuurlijk ook samen met je kind doen voor een verjaardag traktatie of voor de komende “Doe eens vriendelijk week”. En het is zó leuk om te maken.

Hiermee steel je zeker de show op Valentijnsdag.

Benodigdheden:

 • Karton rood en wit
 • Lolly's in hartvorm (te koop bij www.zelftraktatiesmaken.nl)
 • Stickertjes voor het versieren 
 • Allerlei andere versiersels, zoals papier, touw, labels en meer
 • Vrolijke lintjes
 • Schaar 
 • Lijm
 • Perforator
 • Liniaal
 • Potlood
 • Eventueel een rilpen

 

Valentijnsdag knutsel

We beginnen met het maken van de lollipop covers. Hiervoor nemen we een stukje rood karton van 7 bij 14 cm per stuk. Zoek het midden van de lange kant en zet een klein streepje met een potlood. Zet aan allebei de kanten van de middenlijn een streepje op een halve cm afstand.

Maak nu met een rilpen of de botte punt van een schaar een vouwlijn langs een liniaal, door met de punt langs de liniaal te gaan en op het karton te drukken.

Doe dit ook aan de boven en aan de onderkant maar dan op 1 cm afstand.

Valentijnsknutsel stap 2

Vouw nu het karton op de vouwlijn die je net gemaakt hebt.

Zo krijg je een mooie strakke vouw doordat je eerst met de rilpen of de botte punt van een schaar het voorwerk hebt gedaan.

Perforeer nu in het midden aan de boven- en onderkant een gaatje.

Valentijn diy stap 3

 

Vouw de lollipop cover dicht en steek vanaf de zijkant de lolly door de gaatjes. De lollipop cover is nu klaar om versierd te worden.

Valentijn diy stap 4

Het versieren kan je op allerlei manieren doen. Natuurlijk is het een goed idee om verschillende lollipop covers te maken voor een super leuk eindresultaat. Laat je fantasie lekker de vrije loop, dit is natuurlijk heel erg leuk om samen met de kinderen te doen.

Valentijn diy stap 5

Ook voor een kinderfeestje is dit een prima bezigheid.

Alles staat nu in het teken van Valentijn, maar je kunt natuurlijk ook andere thema's gebruiken. Denk hier bijvoorbeeld aan "glitter en glamour" voor een meidenfeestje, gebruik dan glitterlijm en plak strass steentjes voor versiering.

Valentijns diy is klaar

 

Heel veel knutselplezier! 

De leukste traktaties maak je zelf! Kijk voor meer inspiratie naar deze artikelen over DIY's en knutselen en op Zelf Traktaties Maken.

Gezonde snacks voor je baby: muffins

Gezonde snacks voor je baby: muffins

Mijn zoontje is inmiddels 11 maanden oud en eet ook al vrij gevarieerd. Wel blijf ik vaak op hetzelfde hangen voor zijn ‘snack’ rond half…

Duurzame cadeautjes voor peuters en kleuters

Duurzame cadeautjes voor peuters…

Kun je wel wat cadeau inspiratie gebruiken voor je peuter en kleuter? En het liefst een duurzaam cadeau? Ik deel hier duurzame cadeautips…

Terug van weggeweest: de trend tie-dye

Terug van weggeweest: de trend…

Tie-dye is ontstaan in de jaren 90 en is nu weer hot. Veel mensen kunnen zich deze trend nog herinneren. Tie-dye was namelijk ontzettend populair…

Reacties 1

 1. Nikki -Sukhi.nl

  feb 08, 2016 at 11:22

  Wat lief zegThis thread has been closed from taking new comments.