);

News4Mama: groepsaanranding in Keulen

News4Mama: groepsaanranding in Keulen

De Burgemeester van Keulen heeft na een vergadering over de groepsaanranding van vrouwen in Keulen een persconferentie gegeven en hierin verklaard, dat er een gedragscode komt voor jonge vrouwen waarin ze worden opgedragen “het beste op armafstand lengte van vreemde mannen te blijven”.

Pardon?

Toen ik het hoorde, dacht ik “is die vent nou helemaal van de pot gerukt”. Maar het is geen vent, het is notabene een vrouw, de burgemeester van Keulen. Hoe krijgt ze het haar strot uit. Zijn wij vrouwen dan verantwoordelijk als een of meerdere klojo’s zich in het hoofd halen om ons te betasten, aan te randen of te verkrachten? Omdat we ons toevallig binnen een armslengte bevonden van een dergelijk heerschap? Misschien zal ze het zo niet bedoelen, maar zo komt het verdorie wel over. Al loop ik in m’n blote kont, dan nog moet iedereen van mij afblijven.

En wat er ook verklaard werd: “Aan mensen van andere culturen moeten we uitleggen hoe we hier carnaval vieren, zodat ze begrijpen dat vrolijk gedrag niet hetzelfde is als seksuele openheid”. Dank je de koekoek. Dat weten mensen uit andere culturen huis wel hoor. Het gaat hier niet om seks of lust, het gaat om machtuitoefening. Ik ben groter, sterker en met meer. En jij meisje, jij staat daar vrolijk te zijn, te lachen met je vriendinnen want het is feest, ik zal je pakken dan zal je niet meer lachen. Waarom? Omdat ik een klootzak ben, vrouwen haat, mezelf als god zie en jullie als inferieur.

Nee, de burgemeester geeft ze gelijk een verdediging voor wanneer ze worden opgepakt. “Oh, mag dat niet? Ik dacht dat lachen betekende, pak me. In Noord-Afrika betekent het dat namelijk wel”. Ja duhhh….

 

Nou bah, ik ben boos. Merk je het? ;-) 

Reageren mag natuurlijk.

Foto: ANP

Je kind wil een smartphone, wat nu?

Je kind wil een smartphone, wat…

Tegenwoordig gaan kinderen steeds vroeger zeuren om een eigen telefoon en krijgen ze ook eerder die gewenste smartphone. Voorheen was het…

Honderden euro's besparen op je energierekening

Honderden euro's besparen op je…

Jaren en jaren zat ik bij dezelfde energieleverancier. Gewoon lekker makkelijk. Zat nooit zonder gas, water en licht, dus waarom zou ik naar…

De leukste familieplanners van 2022

De leukste familieplanners van…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 4

 1. Leonie van Mil

  jan 06, 2016 at 04:15

  Ik sta werkelijk met mijn oren te klapperen!! 2. Engelina Graepler

  jan 06, 2016 at 08:14

  Ik ben het volkomen met je eens. Dit mens geeft absoluut niet het goede voorbeeld. Gewoon op laten pakken en opsluiten die handel. 3. Gré

  jan 07, 2016 at 10:07

  Ongelooflijk!!! Frustrerend!! Machteloosheid, vooral minderwaardig naar ons vrouwen laten we vooral terug gaan in de tijd!! en als laatste, hier gaan weer een hoop vooroordelen uit ontstaan!
  Speel ze maar in de kaart bravo burgemeester applaus voor jezelf! 4. Deborah

  jan 07, 2016 at 12:39

  Dus als zij zich niet aanpasen dan gaan wij het maar weer doen. Het einde is zoek....This thread has been closed from taking new comments.