);

De Kurio Smart: de slimme tablet en laptop voor kids

De Kurio Smart: de slimme tablet en laptop voor kids

Redelijk vaak krijgen we hier in huis boeken, kleding en speelgoed te reviewen, maar dit keer ontvingen we een heuse kindercomputer. Een Kurio Smart, dat zowel een laptop als tablet in 1 is. Ik moet zeggen dat niet alleen dochterlief maar ook haar vader ;-) erg onder de indruk waren en er gelijk mee aan de slag wilden. Helaas, de Kurio moest eerst even worden opgeladen.

 

De Kurio Smart

De Kurio Smart is eigenlijk een 8,9 inch tablet waar je een toetsenbord aan kunt klikken. Dus op het moment dat het toetsenbord eraan geklikt is, kun je net als bij een “normale” laptop je huiswerk erop maken, je mailtjes typen en presentaties maken, want je krijgt er Windows 365 bij geleverd. Dus opstarten en gelijk gaan dus. Het beeldscherm van de tablet blijft een touchscreen, dus ook op die manier kun je blijven navigeren. Helemaal voor kids anno nu, want mijn dochter zit ook wel eens met haar vinger op mijn laptopscherm als ze iets wil veranderen…haha. Ik moet dan uitleggen dat je dat bij die van mama niet kunt doen.

De Kurio Smart wordt geleverd met Windows 8.1. Het eerste dat ik gedaan heb is de nieuwste versie Windows 10 installeren. Ik raad je aan om dat te doen. Deze tablet en laptop in 1 is gemaakt voor kinderen van 8 tot 12 jaar, maar ik denk dat ik hier ook prima mee overweg kan voor mijn blogs en mail tijdens de vakantie.

 

Parent control of ouderlijk toezicht

De Kurio Smart heeft parent control oftewel ouderlijk toezicht. Dat houdt in dat je als ouder onder andere kunt instellen naar welke online pagina’s je kind mag kijken en je kunt ook bijvoorbeeld instellen hoe lang de tablet aan mag per dag. Ook kun je naderhand via het “activiteitenverslag” precies zien waar je kind online is geweest en wat het op de Kurio gedaan heeft. Heeft het zijn huiswerk wel gedaan en zo ja hoeveel tijd heeft hij eraan besteed? Allemaal informatie die je uit de Kurio kunt halen als je het daarvoor instelt.

Zo kun je de tablet helemaal aanpassen aan de leeftijd van je kind en aan jouw wensen. Alleen de ouder kan via een beveiligde code deze instellingen weer wijzigen.

Kurio Smart spelletje spelen

Spelletjes op de Kurio Smart

De Kurio wordt standaard geleverd met ik geloof iets van 40 spelletjes. Er zitten zelfs 8 motion-spelletjes bij. Bij een motion spel moet je bewegen voor het scherm en neemt het spel jouw bewegingen over. Zoals mountain biken, kanoën, paragliden, etc. Echt een heel mooie techniek en de spelletjes zijn visueel zeer aantrekkelijk. Die spelletjes gaan hier in huis veel gespeeld worden. Je kunt meer spelletjes downloaden via de Windows playstore.

 

Meer over de Kurio Smart

Je kunt gewoon spelletjes downloaden op de Kurio die je leuk vindt. Je kunt daarvoor naar de Windows Store. Maar ook bijvoorbeeld Scula kun je hierop plaatsen. Sowieso ontvang je een 3 maanden gratis proeflicentie van het leerprogramma Ambrasoft bij de aanschaf van je Kurio door het registreren van je Kurio serienummer. Zo maak je de Kurio nog educatiever. Dat kun je overigens ook doen door op de Kurio Squla te installeren. De Kurio heeft een camera aan de voor- en achterzijde. Persoonlijk vind ik de Kurio lekker compact, heel multifunctioneel en degelijk gemaakt. We gaan deze zeker meenemen op vakantie. Scheelt een hoop ruimte als ik mijn blogs op de Kurio kan typen in plaats van die enorme laptop die ik zelf altijd meezeul.

 

De technische details van de Kurio Smart

 • BEELDSCHERM: 8.9 inch IPS capacitive touch screen
 • RESOLUTIE: 1280 x 800 pixels
 • CPU: Quadcore Intel® Bay Trail™ - T Z3735G
 • GPU: Intel® HD Graphic- Gen 7
 • BESTURINGSSYSTEEM: Windows 8.1
 • OPSLAG: 32GB
 • RAM: 1GB
 • CAMERA: Voorzijde: 0.3Mpx /Achterzijde: 2Mpx
 • CONNECTIVITEIT: Wi-Fi b/g/n - Bluetooth 4.0
 • TALEN: Meerdere talen
 • VERBINDINGEN: Micro USB - Micro HDMI
 • MICRO SD-KAART SLEUF: Voeg tot 32GB extra opslag toe.
 • BATTERIJ: Lithium Polymer 4900mAh

 

Je koopt de Kurio Smart bij Bol.com voor € 199,- en dat vind ik een heel mooie prijs voor zo’n super stukje techniek waar je ook echt jaren iets aan hebt.

Marisa speelt hieronder nog even een motion spelletje. Gaaf!

 

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.