Kinderen en sport

Kinderen en sport

Bewegen, dansen en sporten hebben we altijd enorm gestimuleerd bij onze dochter. Ze is motorisch niet bijster sterk, wat een gevolg zou kunnen zijn van haar premature geboorte. Gelukkig vindt ze wel alle sporten leuk en doet ze het met hart en ziel, wat mooi is om te zien.

 

 

Ballet

We dansen wat af

Mama is een danser, dus als peuter ging dochterlief op peuterdansen. Daar heeft ze het nu nog wel eens over. Blijkbaar heeft het dansen met andere kinderen en niet te vergeten de danslerares indruk gemaakt. Van peuterdansen ging ze naar dansante vorming en vervolgens op klassiek ballet. Sinds een paar weken is ze overgestapt naar Jazzballet. Daar is ze zó enthousiast over! Haar armen en benen gaan nog alle kanten op en ze moet nog veel leren, maar ze zet zich voor 100% in en heeft er de grootste lol in. En dat is het belangrijkste.

 

Gym

Gym zou erg goed voor haar zijn qua motoriek en overwinnen van angsten (hoogtes e.d.), dus mevrouw zit ook al zo’n 3 jaar op gym. Hoewel ze er wel het lijf voor heeft… een turnster zal het nooit worden. Aan de ringen zwaaien, op de bok springen, de tumblybaan, op de balk. Het gaat haar niet makkelijk af, maar ook gym vindt ze geweldig leuk. Ook gymt ze 2x in de week op school.

 

Zwemmen

Ieder kind in Nederland gaat op zwemles. We leven tenslotte in een land dat grotendeels onder zeeniveau ligt en we hebben heel veel water om ons heen. Je kind moet dus goed leren zwemmen. Ik vond zwemmen echt een rib uit m’n lijf. Ik was dan ook blij, dat ze vrij snel haar A,B en C diploma gehaald had. Voor de kinderen met mama’s die in de bijstand leven, hebben de gemeentes subsidiepotjes. Even informeren bij je gemeente als je de zwemlessen echt niet kunt bekostigen.

Dochterlief ging relatief laat op zwemles. Er zijn kinderen die met hun 4e jaar al op zwemles gaan, maar ik vond dat voor mijn dochter absoluut geen issue. Die was nog te onzeker in het water en had gewoon niet de kracht en de discipline om een hele zwemles te doorstaan. Bij 51/2 had ik pas het gevoel dat ze eraan toe was en dat bleek ook zo te zijn. Haar A diploma had ze in 8 maanden in huis, haar B in bijna 10 en binnen 13 maanden zwemlessen had ze alle 3 de diploma’s A,B en C in de pocket. Kind kan beter zwemmen dan mama en papa bij elkaar. Heerlijk gevoel is dat, moet ik toegeven.

 

karate
Yes! Gewonnen!

Karate

Bijna 2 jaar geleden gaf ze aan graag op karate te willen. We hebben toen een proeflesje gedaan. Maar met én gym, én ballet, én zwemmen vond mama het een beetje veel worden. Dus toen ze eind 2014 haar C diploma haalde en van zwemmen af ging, ging ze in januari 2015 naar Karate. Dochterlief is een echt meisje meisje, dus ik had niet verwacht dat ze karate leuk zou vinden. En toegegeven: in het begin werd gehuild bij elke klap die ze kreeg, maar dat werd steeds minder. Vol trots sta ik tijdens wedstrijden te kijken naar de klappen die ze uitdeelt en incasseert. En ik maar denken dat ze zoveel op mij lijkt ;-) Echt niet! Ze is zoveel sportiever dan ik en ik kan dat alleen maar toejuichen.

Onze lieve houterige dochter bewijst met haar doorzettingsvermogen en passie voor sporten dat het een ongelooflijke kanjer is. Zoals zij zich met hart en ziel op nieuwe dingen stort, kan ik alleen maar respecteren en veel van leren.

Ik ben benieuwd naar de volgende sport die mevrouw gaat proberen. Tennis? Hockey? Voetbal? Ik heb haar over alle 3 deze sporten wel een keer gehoord… we zullen zien. Welke sporten beoefenen jouw kinderen?

Wat jij nog niet wist over parfum

Wat jij nog niet wist over parfum

Lekker ruiken, wie houdt daar nou niet van? Als het even kan douche ik met een lekker geurende doucheschuim, smeer ik me in met een heerlijke…

Hoe zit dat nou precies met (partner)alimentatie?

Hoe zit dat nou precies met (partner)alimentatie?

Als je gaat scheiden en je hebt samen kinderen dan komt al snel alimentatie om de hoek kijken. Zeker wanneer het co-ouderschap geen optie…

Behind the shop: Deez Babykamers + winactie

Behind the shop: Deez Babykamers…

In behind the shop geven we een kijkje achter de schermen van webshops. Welk gezicht zit achter die leuke webshop?…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.