);

Kinderen en sport

Kinderen en sport

Bewegen, dansen en sporten hebben we altijd enorm gestimuleerd bij onze dochter. Ze is motorisch niet bijster sterk, wat een gevolg zou kunnen zijn van haar premature geboorte. Gelukkig vindt ze wel alle sporten leuk en doet ze het met hart en ziel, wat mooi is om te zien.

 

 

Ballet

We dansen wat af

Mama is een danser, dus als peuter ging dochterlief op peuterdansen. Daar heeft ze het nu nog wel eens over. Blijkbaar heeft het dansen met andere kinderen en niet te vergeten de danslerares indruk gemaakt. Van peuterdansen ging ze naar dansante vorming en vervolgens op klassiek ballet. Sinds een paar weken is ze overgestapt naar Jazzballet. Daar is ze zó enthousiast over! Haar armen en benen gaan nog alle kanten op en ze moet nog veel leren, maar ze zet zich voor 100% in en heeft er de grootste lol in. En dat is het belangrijkste.

 

Gym

Gym zou erg goed voor haar zijn qua motoriek en overwinnen van angsten (hoogtes e.d.), dus mevrouw zit ook al zo’n 3 jaar op gym. Hoewel ze er wel het lijf voor heeft… een turnster zal het nooit worden. Aan de ringen zwaaien, op de bok springen, de tumblybaan, op de balk. Het gaat haar niet makkelijk af, maar ook gym vindt ze geweldig leuk. Ook gymt ze 2x in de week op school.

 

Zwemmen

Ieder kind in Nederland gaat op zwemles. We leven tenslotte in een land dat grotendeels onder zeeniveau ligt en we hebben heel veel water om ons heen. Je kind moet dus goed leren zwemmen. Ik vond zwemmen echt een rib uit m’n lijf. Ik was dan ook blij, dat ze vrij snel haar A,B en C diploma gehaald had. Voor de kinderen met mama’s die in de bijstand leven, hebben de gemeentes subsidiepotjes. Even informeren bij je gemeente als je de zwemlessen echt niet kunt bekostigen.

Dochterlief ging relatief laat op zwemles. Er zijn kinderen die met hun 4e jaar al op zwemles gaan, maar ik vond dat voor mijn dochter absoluut geen issue. Die was nog te onzeker in het water en had gewoon niet de kracht en de discipline om een hele zwemles te doorstaan. Bij 51/2 had ik pas het gevoel dat ze eraan toe was en dat bleek ook zo te zijn. Haar A diploma had ze in 8 maanden in huis, haar B in bijna 10 en binnen 13 maanden zwemlessen had ze alle 3 de diploma’s A,B en C in de pocket. Kind kan beter zwemmen dan mama en papa bij elkaar. Heerlijk gevoel is dat, moet ik toegeven.

 

karate
Yes! Gewonnen!

Karate

Bijna 2 jaar geleden gaf ze aan graag op karate te willen. We hebben toen een proeflesje gedaan. Maar met én gym, én ballet, én zwemmen vond mama het een beetje veel worden. Dus toen ze eind 2014 haar C diploma haalde en van zwemmen af ging, ging ze in januari 2015 naar Karate. Dochterlief is een echt meisje meisje, dus ik had niet verwacht dat ze karate leuk zou vinden. En toegegeven: in het begin werd gehuild bij elke klap die ze kreeg, maar dat werd steeds minder. Vol trots sta ik tijdens wedstrijden te kijken naar de klappen die ze uitdeelt en incasseert. En ik maar denken dat ze zoveel op mij lijkt ;-) Echt niet! Ze is zoveel sportiever dan ik en ik kan dat alleen maar toejuichen.

Onze lieve houterige dochter bewijst met haar doorzettingsvermogen en passie voor sporten dat het een ongelooflijke kanjer is. Zoals zij zich met hart en ziel op nieuwe dingen stort, kan ik alleen maar respecteren en veel van leren.

Ik ben benieuwd naar de volgende sport die mevrouw gaat proberen. Tennis? Hockey? Voetbal? Ik heb haar over alle 3 deze sporten wel een keer gehoord… we zullen zien. Welke sporten beoefenen jouw kinderen?

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

Je bent in verwachting! Wat leuk, gefeliciteerd! De eerste paar maanden kan je waarschijnlijk nog gewoon je “normale” kleding dragen, maar…

Een fijne werkplek in huis creëer je zo!

Een fijne werkplek in huis creëer…

Sinds kort ben ik qua werkplek verhuisd van de keukentafel naar een echt bureau en een eigen werkplek. Het werd ook wel tijd! Al ruim 7 jaar…

5 bespaartips voor een duurzamer huis

5 bespaartips voor een duurzamer…

Nu energieprijzen de pan uit rijzen, is de noodzaak van verduurzamen nog dringender geworden. Elke huiseigenaar die…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.