);

Hoera! Het Jeugdjournaal is 35 jaar!

Hoera! Het Jeugdjournaal is 35 jaar!

Dinsdag 5 januari 2016, bestaat het Jeugdjournaal van de NOS maar liefst 35 jaar. Dus iedereen tot een jaartje of 45-50 is daar groot mee geworden. Mijn dochter krijgt het zo niet thuis, dan wel elke dag op school, voorgeschoteld. En hoewel het haar een paar jaar geleden logischerwijs nog niet kon boeien, kan het haar nu met haar 7 jaar wel degelijk schelen wat er in de wereld gebeurt en het Jeugdjournaal wordt voor haar een steeds interessanter programma om te bekijken. In de klas hebben ze het dan na de uitzending nog vaak over bepaalde nieuwsonderwerpen. Heel leerzaam dus.

 

Weetjes over het Jeugdjournaal

Op de dag dat het “gewone” journaal zijn 25e verjaardag vierde op 5 januari 1981, kwam het Jeugdjournaal met zijn eerste uitzending. De presentatrice van deze uitzending was Leontien Ceulemans. Eerst kwam het Jeugdjournaal 3x in de week. Pas later kregen we elke dag een uitzending. In totaal hebben 20 presentatoren het Jeugdjournaal gepresenteerd.

 

Marga van Praag
Marga van Praag bij het Jeugdjournaal

Presentoren van het Jeugdjournaal

Zoals gezegd was de eerste presentatrice Leontien Ceulemans. Zij deed dit slechts 2 jaar. Daarna kwam Marga van Praag en zij heeft het ruim 13 jaar volgehouden. Zij was 35 toen ze met het Jeugdjournaal startte. De langst presenterende vrouw was Milouska Meulens. Zij presenteerde het Jeugdjournaal van 2000 – 2015. Maar Harm Siezen heeft het, hoewel als invaller, het langst volgehouden met ruim 21 jaar trouwe invaldienst bij het Jeugdjournaal. Ik moet zeggen dat tegenwoordig de presentatoren wel wat hipper en jonger zijn dan in het begin van het Jeugdjournaal. (of lijkt dat maar zo…??) De laatst bijgekomen presentatrice van Het Jeugdjournaal is Welmoed Sijtsma.

Bronnen: Wikipedia en Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Het “gewone” NOS journaal bestaat komende week al 60 jaar. Dus van harte gefeliciteerd NOS met deze mooie mijlpalen.

Wil je de verjaardag van Het Jeugdjournaal samen met hen vieren? Dat kan. Geef je dan op via de website van Het Jeugdjournaal.

 

Je kind wil een smartphone, wat nu?

Je kind wil een smartphone, wat…

Tegenwoordig gaan kinderen steeds vroeger zeuren om een eigen telefoon en krijgen ze ook eerder die gewenste smartphone. Voorheen was het…

Honderden euro's besparen op je energierekening

Honderden euro's besparen op je…

Jaren en jaren zat ik bij dezelfde energieleverancier. Gewoon lekker makkelijk. Zat nooit zonder gas, water en licht, dus waarom zou ik naar…

De leukste familieplanners van 2022

De leukste familieplanners van…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 1

  1. Vlijtig Liesje

    jan 05, 2016 at 10:46

    Ik herinner me Leontien Ceulemans nog wel!

    HuisvlijtThis thread has been closed from taking new comments.