);

De zwangere buik van: Liselotte

De zwangere buik van: Liselotte

In de rubriek: De zwangere buik van … stellen we 10 vragen aan moeders over de tijd dat ze zwanger waren. En natuurlijk tonen we buiken. Blote buiken, geklede buiken, kleine, grote, het maakt niet uit.

Dit keer is het de beurt aan 33 jarige moeder van 4:  Liselotte

 

Hoeveel weken zwanger was je toen deze foto's genomen werden?

Op deze foto was ik precies 36 weken zwanger van de tweeling. Samen met mijn dochtertje van toen net 2 luisterden we met de doptone van mijn moeder, die verloskundige is, naar de hartjes van de baby’s. 

 

Hoe heb je je zwangerschap beleefd?

Als enorm bijzonder! Na twee super geplande kinderen was ik plotseling ongepland zwanger, en nog van een tweeling ook! We voel(d)en ons zo ontzettend bevoorrecht dat dit ons overkwam. Maar ook was spannend, er zitten nou eenmaal meer risico’s aan een tweelingzwangerschap en mijn eerste twee zwangerschappen waren niet vlekkeloos verlopen, ik had toen namelijk veel last van een hoge bloeddruk. Gek genoeg heb ik daar in de tweelingzwangerschap helemaal geen last van gehad. Na een week of 30 begon ik het wel erg zwaar te vinden. Mijn buik was zo groot! En ik had natuurlijk al mijn twee meiden om achteraan te lopen.

 

Was je misselijk in het begin?

Ja, ik was behoorlijk misselijk. Toen ik nog niet wist dat ik zwanger was, dacht ik zelfs dat ik ziek was! Gelukkig maar, want dat was net rond Oud en Nieuw en ik heb dus geen glaasje champagne gedronken! 

 

Had je bijzondere (eet) gewoontes tijdens je zwangerschap?

Ik had enorme zin in zoetigheid en verder had ik eigenlijk bijzondere gewoontes. 

 

Na hoeveel weken zwangerschap beviel je?

Ik beviel na 36+4 weken. 

 

Was het een natuurlijke bevalling of via een keizersnede?

De avond voor de bevalling kreeg ik een ballonkatheter. De volgende dag om 7:00 uur werd ik opgehaald om ingeleid te worden, maar precies op dat moment braken mijn vliezen en kwamen de weeën spontaan op gang! Mijn man en moeder kwamen en twee uur later had ik het eerste kindje op mijn buik en tien minuten later kwam daar het tweede kindje bij. De baby’s zijn aangepakt door oma -de verloskundige-, net als mijn andere dochters trouwens.  

 

Was het geslacht van je kindjes een verrassing of wist je het al lang?

Bij mijn eerste twee dochters was het tot de geboorte een verrassing. Maar bij de laatste zwangerschap vond ik dat we al genoeg verrassingen hadden gehad! Wanneer je zwanger bent van een tweeling krijg je een stuk vaker een echo en daarom wisten wij het bij 16 weken al.

 

Vertel ons wat werden het en welke namen kregen ze?

Het zijn twee meisjes en ze heten Amber en Jade (beide namen op z’n Nederlands uitgesproken). 

 

Als je het overnieuw mocht doen, zou je dan proberen de zwangerschap anders te beleven, iets anders te doen?

Ik heb al echt ontzettend genoten van deze zwangerschap! Ik zou wel meer foto’s hebben gemaakt van mijn buik, dat is er de laatste keer een beetje bij ingeschoten. 

 

Heb je nog tips voor mama’s to-be?

Misschien cliché, maar waar: GENIET! Het is zo bijzonder allemaal…Als je borstvoeding wil gaan geven aan een tweeling: koop een tweelingborstvoedingskussen, die vond ik echt geweldig! En accepteer hulp! Dat vond (en vind) ik bijzonder lastig, maar je wordt er steeds beter in! 

 

Dank je wel voor dit leuke interview Liselotte! Meer weten over Liselotte? Ze blogt sinds kort op haar eigen website Love4Pink over haar enerverende leven met 4 dochters en je kunt haar volgen op FacebookTwitter en Instagram.

 

Meer uit deze rubriek lezen? Ga naar De zwangere buik van….

Dé trends voor de babykamer

Dé trends voor de babykamer

Er is een kleine op komst of je wilt de babykamer opnieuw inrichten. De meeste vrouwen vinden het geweldig om de babykamer in te richten.…

Zo wordt de beste koffie bepaald

Zo wordt de beste koffie bepaald

Hoe wordt nu eigenlijk bepaald wat goede koffie is? Zijn er manieren om dit objectief te meten? Of is het de persoonlijke smaak van degene…

4 praktische tips voor een kindvriendelijke tuin

4 praktische tips voor een kindvriendelijke…

Wanneer je kinderen hebt zul je al snel merken dat de tuin een plek is waar ze graag spelen. Maar tegelijkertijd wil je dat de tuin er mooi…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.