);

Lieve Marisa, een brief aan mijn jarige dochter

Lieve Marisa, een brief aan mijn jarige dochter

Lieve Marisa,

8 jaar geleden vreesde mama voor jouw leven en dat van haarzelf. Mama werd erg ziek en jij moest van de dokters uit mama’s buik, waar jij het nog prima naar je zin had. 8 weken te vroeg werd je daarom geboren… op mama’s verjaardag 2 april. Wat een schitterend cadeau! Je deed het al snel zo fantastisch en wat was ik verliefd op mijn mooie maar o zó kleine dochter.

Ik mocht maar 2x per dag met je knuffelen en kroelen, terwijl ik dat het liefst de hele dag had gedaan. Wat moeilijk was het ook om jou na anderhalve week ziekenhuis daar te moeten achterlaten. Mijn hart brak en als ik eraan terugdenk doet het dat weer. Na 6 weken mochten we je eindelijk mee naar huis nemen.

Het eerste jaar was niet makkelijk. Je was geen blije baby. Je wilde en kon niet getroost worden en kon ook moeilijk ontspannen. Valt ook niet mee om de eerste 6 weken van je leventje in een ziekenhuis te liggen en grotendeels zonder mama of papa en dus zonder liefde te moeten zijn.

Ik bleef heel veel liefde en kusjes in jou stoppen en na ongeveer 10 maanden ging het steeds beter. De kusjes kwamen eindelijk terug en je kon je meer ontspannen. Als ik nu, 8 jaar later, naar je kijk, ben ik trots op jou. Hoever je al gekomen bent. Hoe geweldig je in je vel steekt, humor hebt en hoe je in het leven staat. Ook ben ik een beetje trots op mezelf, dat ik dit moois samen met papa tot stand heb gebracht. Ik vind mezelf niet altijd de beste moeder, maar ik ben wel de jouwe. Jouw mama en de persoon op deze wereld die het allermeeste van jou houdt en dat altijd zal blijven doen. Die liefde is onvoorwaardelijk.

En ik krijg ook zoveel liefde van jou terug. Dat babytje, dat niet wilde knuffelen en niet getroost wilde worden, herken ik niet meer terug. Een 2-eenheid zijn we, 4 handen op 1 buik, lezen en schrijven kunnen we met elkaar. Soms denk ik wel eens terug naar de tijd dat ik jou nog niet had en het is net alsof je er altijd geweest bent. Ik kan het me gewoonweg niet meer voorstellen.

8 jaar geleden kreeg ik het allermooiste cadeau op mijn verjaardag. Een schitterende dochter met een heel mooi hart die mij elke dag doet lachen, verwarmen en verwonderen.

Lieve schat, gefeliciteerd met je 8e verjaardag.

Ik hou van jou.

Jouw mama,

Esmée

Mijn 8 jarige dochter

 

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Een dieren kinderkamer om verliefd op te worden

Een dieren kinderkamer om verliefd…

Als je kindje peuter-af wordt en de belevingswereld om hem heen groter wordt, dan volstaat de eens zo leuke babykamer niet meer. De fantasie…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 2

  1. Rory

    apr 02, 2016 at 01:18

    Tranen in mijn ogen. Heel mooi geschreven. Ik voel het gewoon. De mooiste zin voor mij? "Ik vind mezelf niet altijd de beste moeder, maar ik ben wel de jouwe". Zo waar. Zo realistisch en daarom puur en dierbaar. Gefeliciteerd met jullie beider verjaardagen. Geniet ervan. Knuffel lekker met elkaar en met zijn drietjes.



    1. Esmée

      apr 02, 2016 at 01:27

      Ik krijg weer tranen van jouw tranen Rory. Enorm bedankt voor jouw mooie reactie en de felicitatie. We gaan er een mooie dag van maken! XXX Esmée



This thread has been closed from taking new comments.