);

Corrigeer jij andermans kinderen?

Corrigeer jij andermans kinderen?

Ik heb een dochter, die zich overal tegenaan bemoeit. Ziet ze een meisje met mooi haar of een mooie jurk, dan zal ze niet nalaten het kind een compliment te maken. Maar ook als iets haar niet zint, dan kan jong én oud het van haar horen. Van volwassenen die voorpiepen in een rij waar zij ook in staat tot foutparkeerders of pesters. Dat is een heel mooie eigenschap, maar soms wordt het als rete-irritant ervaren en niet zelden komt ze hierdoor in de problemen en wordt ze geconfronteerd met agressie.

Ik probeer haar hierin een beetje af te remmen, maar ik kan het haar niet kwalijk nemen. Ik ben namelijk precies hetzelfde. Ik ben nogal direct en maak van mijn hart geen moordkuil. Als ik je lief, leuk of mooi vindt, dan zal je dat merken. Als ik het niet met je eens ben, dan hoor je dat ook van mij. Ik zal nooit voorbij fietsen als ik een kind op straat gepest zie worden. Dan krijgen de pesters de wind van voren. Maar ik bemoei me er ook mee als een kind loopt te mamamamamamamama-en als deze met mij staat te praten. Of als ik bijvoorbeeld iets zie gebeuren op het schoolplein, waarvan ik vind dat het niet door de beugel kan. Ook al staat de ouder in de buurt. Of dat wordt geapprecieerd, weet ik niet. Het kan als irritant worden ervaren, maar dat interesseert me eigenlijk niet.

Niet meer reageren, betekent voor mij het begin van de vervlakking in de maatschappij. We worden “bang” om onze mond open te doen wanneer we iets zien gebeuren en laten het maar gaan. “Het is niet mijn kind”, wordt er vaak gedacht.

Het is dus iets dat in mij zit en blijkbaar geef ik dit door aan mijn dochter. We kunnen allebei heel slecht tegen onrecht en voelen het als onze taak om daar iets aan te doen of op te reageren. 

En jij? Corrigeer jij wel eens andermans kinderen?

Familietijd: écht samenzijn en kwaliteit-tijd thuis

Familietijd: écht samenzijn en…

Merk je dat je gezin langs elkaar heen leeft? Dat je ’s ochtends in de stress schiet om alle kinderen de deur uit te krijgen om op tijd op…

Babykleding trends: lekker warm de winter door

Babykleding trends: lekker warm…

Als de bladeren vallen en het weer steeds guurder wordt, wordt het ook steeds belangrijker om passende warme kleding in huis te halen. Vooral…

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 1

  1. Vlijtig Liesje

    dec 01, 2015 at 10:42

    Niet zo gauw, maar soms zou ik het wel willen!

    HuisvlijtThis thread has been closed from taking new comments.