);

Mijn Beauty Rituals

Mijn Beauty Rituals

Ik ben 45 en kan niet meer zo achteloos met mijn gezicht en huid omgaan als 20 jaar geleden. Nou moet ik zeggen, dat ik redelijk geconserveerd blijf – al zeg ik het zelf wink. Ik heb rimpels als ik lach, maar wie heeft dat nou niet boven de 30. Ja toch? Eerlijk is eerlijk, ik merk wel dat het volume wat verdwijnt uit mijn gezicht. De huid zit wat strakker om de botten gespannen zeg maar. Persoonlijk vind ik dat wel wat hebben, maar het is wel een teken dat de elasticiteit een beetje verdwijnt. Verzorging van mijn huid is daarom de laatste 5 jaar belangrijker geworden dan de jaren daarvoor.

Ik maak altijd heel goed mijn gezicht schoon. Zowel ’s avonds als ’s ochtends. Voor het slapen gaan, haal ik het vuil van die dag van mijn gezicht met de Express Cleanser van Lancaster. Lekker snel klaar, daar hou ik van. Voor mijn ogen gebruik ik de oogmake-up remover van Rituals. Die is lekker zacht en niet te vettig. Daarna smeer ik mijn gezicht in met een serum van Lancaster en daar overheen de Suractif Volume Contour nachtcrème.

In de ochtend moet de huid natuurlijk weer goed gereinigd worden en daarvoor gebruik ik de Creamy Foam Cleanser van Rituals. Een erwtje in mijn handpalm en dan gewoon onder de douche. Gezicht natmaken, erwtje laten schuimen en even wrijven over m’n gezicht, hals en decolleté. Als ik de douche uitkom, voelt m’n gezicht ook echt schoon zonder trekkerig of droog aan te voelen.

Ik ben heel enthousiast over die laatste face wash. Ik heb er al meerdere geprobeerd. Zelfs al meerdere malen teruggegaan met een product omdat ik er bultjes of schilfers van kreeg. Ik heb zelfs een keer gehad dat m’n gezicht in de fik stond. Bijna letterlijk. Het werd vuurrood en het prikte vreselijk. Sindsdien ben ik heel terughoudend met het kopen van een nieuwe face wash. Maar die van Rituals die ik een paar weken geleden gekocht heb, vind ik echt een aanrader en dus wilde ik die met jullie delen.

Na het douchen gaat er weer een serumpje op mijn gezicht en dan de Suractif fill & perfect van Lancaster als dagcrème eroverheen. Die trekt m’n huid lekker strak….in ieder geval de eerste paar uur laugh

Ik ben geen type van de plakkaten make-up. Ik hou van naturel en ben ervan overtuigd dat je huid beter behouden blijft als je het niet verstikt onder lagen foundation. Ik gebruik die dus niet. Oogschaduw, oogpotloodje, mascara en heel misschien een lippenstiftje als ik gek wil doen, is voor mij voldoende voor een avondje uit. En voor overdag is een beetje mascara voldoende.

Dit was mijn beauty ritueel. Hoe ziet die van jou eruit? Heb jij een favoriet merk?

» Lees ook: producten voor een oudere huid

» Lees ook dit artikel over ervaringen met oenobiol

 

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.