);

Trakteren is niet moeilijk met de traktatie button

Trakteren is niet moeilijk met de traktatie button

Je kind is bijna jarig en mag trakteren op school. Als je nu denkt jippie! Dan is dit blog niet echt voor jou. Maar zie je er toch een beetje tegenop, ben je niet zo creatief, heb je eigenlijk geen tijd of gewoonweg niet zoveel zin om een traktatie te maken? Dan wil ik je in dit blog laten zien dat het niet zo heel moeilijk hoeft te zijn om net iets leuker te trakteren dan een saai zakje chips. Met een simpele traktatie button (zoals ik ze voor het gemak maar even heb genoemd) kun je op ontelbaar veel manieren trakteren. Hoe? Dat zal ik je in deze blog uitleggen.

 

Wat je nodig hebt voor de traktatie buttons

  • Gekleurd papier
  • Stickers
  • Lijm
  • Iets om cirkels mee te maken, bijvoorbeeld een klein kopje en een eierdop (wil je het jezelf echt makkelijk maken regel dan twee cirkelponsen).
  • Knijpers, cadeaulint, satéprikker, tapasprikkers, bakkerstouw (niet allemaal natuurlijk, maar een van deze afhankelijk van welke traktatie je kiest).

traktatie buttons

Hoe maak je traktatie buttons?

Traktatiebuttons zijn heel makkelijk te maken, extra leuk is het als je ze samen met je kind maakt. Verhoogt de voorpret, scheelt jou weer werk en is een super gezellige activiteit om samen te doen.

Voor één button pons of knip je twee cirkels van verschillende afmetingen uit papier. Dit kan gekleurd papier zijn, papier met een leuk patroontje maar je kunt je kind eerst ook een leuke tekening laten maken en deze gebruiken voor de kleinste cirkel.

Vervolgens plak je deze twee cirkels op elkaar, heb je een tekening gebruikt voor de kleinste cirkel dan ben je nu klaar. Geen tekening gebruikt dan kun je stickers gebruiken om de button mooier te maken. Hier kun je alle kanten mee op, geeft je kind bijvoorbeeld een piratenfeestje gebruik dan piratenstickers.

Maar je kunt natuurlijk ook cijferstickers gebruiken met de leeftijd van je kind of wiebeloogjes opplakken en gezichtjes op de buttons tekenen, alles mag.

 

Hoe gebruik je de traktatie buttons?

 

Mogelijkheid 1:

Wat ik zelf meestal doe is cakejes bakken, die mijn jongens dan zelf versieren met glazuur en veel sprinkles. Ik plak de buttons op tapasprikkers en steek ze in de cakejes, klaar is mijn traktatie. Je kunt ook koekjes bakken, in een cellofaantje, gaatje in de button prikken, touwtje erdoor en het ziet er superfeestelijk uit. (geen zin om te bakken? Koekjes en cakejes zijn natuurlijk ook gewoon te koop, ziet er net zo mooi uit als zelfgemaakt en heb ik zelf ook wel eens gedaan als ik geen tijd had).

traktatie cakejes

Mogelijkheid 2:

Plak de buttons op een knijper. Die knijper kun je overal op knijpen (zelfs een zakje chips wordt op deze manier een heel stuk gezelliger). Knijp de knijper op een leuk kartonnenbekertje en vul dat met wat je maar wilt, bijvoorbeeld popcorn, klaar traktatie!

Popcorn trakteren

Mogelijkheid 3:

Gebruik de buttons als sluitzegels op simpele zakjes die je vult met wat je maar wilt; spekkies, smarties, een klein cadeautje? Het ziet er extra feestelijk uit in zo'n leuk zakje.

Snoep trakteren

Mogelijkheid 4:

Liever een gezonde traktatie, plak ze dan op lange satéprikkers waar je bijvoorbeeld fruit aan prikt.

gezonde traktatie fruit

Mogelijkheid 5:

Gebruik ze als leuke labeltjes, knip uit celofaan vierkanten en maak er leuke zakjes van gevuld met snoepjes die gezien mogen worden zoals bijvoorbeeld gepofte rijst.

leuke traktatie

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, eigenlijk kun je alles wat je wil trakteren opleuken met een traktatiebutton. Maak bijvoorbeeld een sleutelhanger van een button en bind een paar snoepsleutels aan elkaar. Zo kan ik nog wel even doorgaan maar ik denk dat mijn verhaal inmiddels wel duidelijk is. Een leuke traktatie maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en ook niet veel tijd te kosten.

Veel succes en ik ben heel benieuwd hoe jullie je buttons zouden versieren.

De leukste musea voor kids

De leukste musea voor kids

Een van de dingen die ik heel graag met mijn kinderen doe is musea bezoeken. Nu denk je misschien dat musea heel saai zijn voor kinderen,…

Een feestelijke verjaardagstaart zonder stress

Een feestelijke verjaardagstaart…

Een feestelijke verjaardagstaart maken zonder stress… Toen mijn kinderen heel klein waren mochten ze altijd uit het grote boek bij de bakker…

Zelf feestslingers maken

Zelf feestslingers maken

Zoals jullie in mijn vorige blog al konden lezen laat ik graag zien dat een persoonlijke draai aan je kinderfeestje geven helemaal niet moeilijk…

Ik ben Anne, moeder van twee prachtige jongens (2001 & 2007), getrouwd met een superleuke man en ik woon in het midden van het land. Ooit was ik architect nu alweer jaren zelfstandig ondernemer.

De verjaardagsmuts was altijd een belangrijke traditie bij ons thuis, mijn vader maakte altijd de meest prachtige creaties voor mij. Toen ik zelf moeder werd zette ik deze traditie uiteraard voort en in plaats van huizen bouw ik tegenwoordig verjaardagsmutsen voor mijn beroep. Als ontwerper van feestproducten kon een blog over kinderfeestjes natuurlijk niet uitblijven. November 2015 startte ik met goede vriendin Merike Hiep en Hoera – online magazine over kinderfeestjes. Op 4Mama deel ik de allerbeste tips met jullie zodat je ook zelf zonder stress van de verjaardag van je kind kunt genieten.

Reacties 1

  1. Gerdi

    dec 02, 2016 at 03:43

    Ik ga het zeker onthouden voor de verjaardagen van de kinderen in maart!



This thread has been closed from taking new comments.