);

Spelen met een houten racebaan

Spelen met een houten racebaan

Voor Website4Mama mocht mijn zoon Milan van 4 jaar een mooie houten racebaan testen van Ikonic Toys.

Samen met Milan zat ik op de bank televisie te kijken toen de deurbel ging. Milan stoof op en rende naar de deur. Daar stond onze vaste pakjes bezorger Karel met een groot pakket. Milan pakte het pakket aan en gaf het daarna aan mij. “Voor wie is het?”, vroeg hij. Ik zei:" deze is voor jou, hij is van sinterklaas". “Oh echt, mama gaan we hem openmaken?” Ja natuurlijk mocht dat, de doos moest dus meteen open. Zijn eerste reactie was: "oh wauw wat mooi, mag ik er nu mee spelen?" Milan ging er meteen mee aan de slag en er werd onmiddellijk een baan gelegd. “Mama, hoe weet Sinterklaas nou dat ik dit zo leuk vind?”, vroeg hij. Tja….

 

Uitdaging

De racebaan biedt veel uitdaging, zo kan de baan op verschillende manieren gebouwd worden. Het is een echte puzzel, die dus op verschillende wijzen gelegd kan worden. Milan kan zich er dan ook uren mee vermaken. En na een paar rondjes racen bouwt hij de baan vakkundig weer om tot een totaal andere racebaan. Er zitten twee kleuren raceauto’s bij, een gele en een rode. De rode raceauto is duidelijk zijn favoriet.  

Houten racebaan Ikonic Toys

Met vriendjes spelen

Ook Milan zijn vriendje speelt graag mee met de racebaan. Milan is een echt buiten speel kind, maar vandaag werd het vriendje mee naar huis genomen om samen met zijn nieuwe racebaan te spelen. Het andere jongetje mocht mee racen maar dan wel met de gele auto. Samen racen is natuurlijk nog veel leuker. Het is dan ook erg leuk om te zien hoe beide fantasieën in het samenspel opgaan. Er moet nu samengewerkt worden..

 

De racebaan uitbouwen

Milan heeft ook een houten treinbaan van Thomas de trein, deze stukken zijn blijkbaar universeel, want ze passen ook weer op deze racebaan. Met de rails van Thomas kan de baan dus nóg groter gebouwd worden. De treinen mochten vandaag alleen niet meedoen, want treinen kunnen immers niet racen. Maar de “gewone” metalen autootjes wel. Die pasten ook prima op de baan en dus werden er verschillende races gedaan.

De set zelf bestaat uit 30 delen waarvan twee leuke houten raceauto's. De racebaan is gemakkelijk uit te breiden met andere houten banen die je toevallig al hebt liggen.

 

Hout is veel duurzamer

Zelf ben ik erg voor houten speelgoed, omdat het veel duurzamer is dan kunststof. Het is veel steviger en kan dus een stootje hebben. En dat is maar goed ook, want de racebaan wordt meestal niet heel voorzichtig weer uit elkaar gehaald. Kunststof breekt dan veel sneller af, waardoor de baan dan niet meer compleet is. Het ziet er ook nog eens erg leuk uit.

Namens Milan bedankt voor deze mooie racebaan. Hij is er stikgelukkig mee.

 

Toevoeging van de redactie:

Ikonic Toys

Het Nederlandse Ikonic Toys ontwerpt en fabriceert alle speelgoed zelf. Het speelgoed wordt gemaakt van FSC gecertificeerd beukenhout en het wordt getest volgens zeer strenge Europese veiligheidsnormen, zodat veilig spelen gegarandeerd is.

Naast bovengenoemde racebaan met raceauto’s heeft Ikonic Toys ook een raceauto transporter en een treinbaan met treinen, zoals een heuse TGV en Thalys. De rails is uit te breiden met alle bekende houten rail merken zoals die van Ikea.

Speelgoedfabrikant Ikonic Toys liet zich voor de houten speelgoed racebaan inspireren door de rijke historie van de formule 1, en baseerde de bedrukkingen van de racebaan op de oude reclames van het circuit van Reims. En bijvoorbeeld de raceauto transporter is geïnspireerd op de transporter die in de jaren 50 werd gebruikt. Nostalgisch duurzaam speelgoed dus, waar papa waarschijnlijk ook graag mee speelt ;-)

Kijk vooral op www.ikonictoys.nl voor meer informatie.

 

 

Het juiste formaat fiets kopen voor je kind

Het juiste formaat fiets kopen…

Om mij heen merk ik dat veel ouders dit nog best lastig vinden. Hoe kies ik de juiste fiets voor mijn kind? Milan kan al erg goed fietsen…

Avonturenpark Hellendoorn is 80!

Avonturenpark Hellendoorn is 80!

Afgelopen zaterdag was de officiële opening van het nieuwe seizoen van Avonturenpark Hellendoorn. Ze bestaan alweer 80 jaar. Speciaal daarvoor…

Je kind veilig vervoeren op de fiets

Je kind veilig vervoeren op de…

Het mooie weer komt er weer aan, we willen graag lekker gaan fietsen met ons kleintje. maar vanaf wanneer mag een baby eigenlijk mee op de…

Hi, mijn naam is Yvonne en ik ben moeder van 3 zonen: Justin, Dylan en Milan. Beauty daar heb ik mijn hele leven al iets mee, ik ben schoonheidsspecialiste en daarnaast ook nog visagiste. Als visagiste heb ik door heel Nederland gewerkt, fotoshoots en met bekende Nederlanders. Maar na de geboorte van mijn derde zoon wilde ik iets anders. Ik ben mijn eigen beautyblog gestart maar sinds een paar jaar heb ik al mijn tijd en passie gestopt in mijn online magazine voor Veganisten: vegalifestyle.nl

 

Reacties 13

  1. elisabeth maria martina

    nov 21, 2015 at 09:20

    voor kleinzoon tije een geweldig sinterklaaskado



  2. Tamara

    nov 21, 2015 at 09:43

    Wow, ik vind houten speelgoed zo mooi! En ontzettend sterk, wat je wel nodig hebt met 2 wildebrassen! Ik doe heel graag mee voor onze zoon van 3,5 jaar, Silven!



  3. Linda

    nov 21, 2015 at 11:24

    Nou, op alle kanalen meegedaan hoor! WAUW! En niet eens voor mezelf maar voor mijn lieve kleine neefje waar ik zooo dol op ben



  4. Jolanda

    nov 22, 2015 at 01:03

    Ik zou heel graag willen winnen voor mijn jongens (6jr en 1,5)



  5. Heleen

    nov 22, 2015 at 01:18

    Ik zou de baan graag winnen voor mijn zoontjes van 2 en 4. Wij houden ook ontzettend van houten speelgoed!



  6. Sabine Hensens

    nov 22, 2015 at 01:44

    Dit vinden mijn kindjes allebei heeeeeeeeeeeeeel erg leuk!! Wat een mooi Sinterklaascadeau :) Ik maak ontzettend graag en kansje en doe op alle kanalen mee ^_^



  7. Marian Zw.

    nov 22, 2015 at 04:57

    Dat is leuk! Zeker als we het kunnen combineren met de rails van de houten trein! Na drie meiden kregen we een zoon, dus jongensspeelgoed is bij ons nog heel erg welkom! Ingeschreven voor de nieuwsbreif, deel,op twitter en facebook.



  8. Astrid

    nov 23, 2015 at 08:46

    Ja cool!! Ik ben zelf ook fan van houten speelgoed, maar vind dat er voor jongens boven de vier jaar maar weinig keuze is. Deze race baan zou onze (net) 5 jarige stoere boy wel heel gaaf vinden :D



  9. Dorien van Nijhuis

    nov 23, 2015 at 08:50

    Ik wil deze superstoere racebaan graag winnen voor mijn stoere zoon! Hij is dol op zijn houten treinbaan, en deze gave houten raceboon zou een geweldige aanvulling zijn voor nog veel meer speelplezier. Leuke review heb je geschreven met duidelijke foto's. Het ziet er heel mooi en duurzaam uit. Ik ben enthousiast!



  10. Alicia Hofman - Voshol

    nov 24, 2015 at 08:28

    Voor mijn stoere meisje, ze is gek op auto's!



  11. Eve Allijn

    nov 26, 2015 at 07:35

    Supergaaf! Ik ben opgegroeid met treintjes en dat lijkt me ook superleuk voor onze kleine! :D



  12. Lies

    nov 27, 2015 at 04:54

    Leuk!! Ik doe graag mee voor neefje Liam!



  13. linda raaijmakers

    nov 27, 2015 at 09:58

    Ik doe zo graag mee voor onze tweeling Lucas & Eva dat ik het volgende heb gedaan :D
    1. Lid van de nieuwbrief
    2. Facebook: https://www.facebook.com/lindavandurenwinacties (geliked en gedeeld)
    3. Twitter: https://twitter.com/lindaenbjorn (volg en retweet)
    4. Instagram: http://instagram.com/lindaenbjorn (volg en repost)

    Groetjes Linda



This thread has been closed from taking new comments.